הבלוג של מורן מישל

רודפת צדק

אמא לחמש בנות מופלאות (ולא, לא קיוויתי לבן). עצמאית. בתחום התוכן והשיווק באינטרנט. מרצה ומעבירה סדנאות כתיבה ושיווק ברשתות חברתיות בעזרת תוכן, ממקימי ׳הסתדרות העצמאים׳, כותבת מאז ומתמיד, פעם חלמתי במילים על עתיד טוב יותר,... +עוד

אמא לחמש בנות מופלאות (ולא, לא קיוויתי לבן). עצמאית. בתחום התוכן והשיווק באינטרנט. מרצה ומעבירה סדנאות כתיבה ושיווק ברשתות חברתיות בעזרת תוכן, ממקימי ׳הסתדרות העצמאים׳, כותבת מאז ומתמיד, פעם חלמתי במילים על עתיד טוב יותר, עכשיו מחליפה חלומות במעשים.

עדכונים:

פוסטים: 230

החל מינואר 2011

אז למרות שאיחלו לי אונס ושהבנות שלי ישחטו לא השתכנעתי לוותר מזון מהחי, אבל כן למדתי הרבה על אוכל השנה, ואפילו מצורף מתכון בריא-בריא שילדים אוהבים

04/12/2014

לפני שנה כתבתי פוסט שהביא לשינוי משמעותי בחיי, קראו לו ׳טבעונים, נמאסתם׳ והוא נכתב כי הטבעונים אכן נמאסו עליי.
בשנה שחלפה אני חייבת לציין שהם לא נמאסו עליי פחות, אבל אני מבינה יותר.
אני מבינה שמרחק גדול מפריד בין תנועות האקטיביזם הטבעוני המיסיונרי לבין טבעונות שנובעת מבחירה בריאותית או מצפונית ומהווה דרך חיים לאדם שבחר בה.

אם נחסוך את איחולי האונס וההשוואות שנשלחו אליי בתמונות של הבנות שלי לצד קציצות עגל, אפשר להגיד שרק טוב יצא מזה – לא רק שהנקודה (נו, הם קוקואים) הועברה יותר משדמיינתי, אלא שהזדמנו לי המון מפגשים מעניינים בהמשך- למשל סדנה עם גלי לופו-אלטרץ, טבעונית בריאותנית שלימדה אותי כמה תעלולי מטבח שעדיין מככבים אצלי בבית, יום מדהים בחוות השף האורגני בו למדתי ליהנות משייק ירוק וגם להמציא מתכונים בעצמי, בדקתי ובחנתי את גבולות ההתנגדות של עצמי, הכרתי מליון בלוגרים שהפכו יקרים ללבי כמו מיה מיטב-מגן , סופר-אמא-ירוקה, שממנה למדתי על בחירות בריאות ויצירתיות ועל פרופורציות, ולמדתי לכבד הרבה יותר אנשים שלא רוצים סבל בצלחת שלהם, אבל מכבדים את בחירותיי לצלחת שלי.

תמונה: shutterstock

תמונה: shutterstock

בשנה החולפת גם הבנתי שהטבעוניסטים הם לא הטוענים היחידים לצדקת צלחתם, כלומר יש עוד זרמים שדוגלים בסגפנות קולינרית כזו או אחרת, ולכולם שמות ופנים: בריאותנים, פליאוליתים (המבססים תזונתם על תפריטם של הקדמונים) , פירותנים (אשר אוכלים רק פירות, כן- רק! פירות), גלוטנאים, שותי מיצים (אנשים בוגרים שצורכים רק מזון נוזלי), אוכלי הנא ובוודאי עוד החסרתי כמה זרמים, אך המשותף לכולם הוא שהקיצונים תמיד חדורי מוטיבציה להמיר את כולנו.

בבליל הזה הטבעונות כבר הפכה כמעט למיינסטרים. אפילו המוכר החביב בחנות התבלינים שלי סיפר לי שכל שבוע מתגאים שלושה לקוחות חדשים בהמרת דתם התזונתית, והוא מה ׳כפת לו? טוב לו לעסקים, אבל שאני אדע לי שלכל הקוואקר והמאש והממרח שקדים שלי עלו המחירים בגללםושלא תחשבי, כמעט אפ׳חד לא נשאר טבעוני, למה בסוף  מתגעגעים לשניצל של אמא

״רק״ 422 ש״ח לאגוזים ומיני שעועיות

אני עדיין מתבצרת בעמדתי שאם לא היינו צריכים לאכול סטייקים הם לא היו ערבים כל כך לחיכנו, שקוטג׳ (עם כל הפגמים שבו) הוא חברו הטוב של האדם, ושהאדם שעוצב להיות אוכל כל צריך לאכול הכל. אבל בהחלט הרחבתי את אופקיי ואת האפשרויות לגיוון המזווה וארוחת הערב המשפחתית וגם הצלחתי להכניס כמה הרגלים בריאים יותר לתזונת הבית.

עוד דבר שלמדתי השנה הוא ששיווק תופס גם כאן. בעוד שהתרגלתי להחליק את ההצעה הקוסמת ׳תטעמי, זה טבעוני׳, אני גורסת שיש דרכים יותר אטרקטיביות לגרום למישהו לטעום משהו, כמו למשל עם הבנות שלי – עד שהגעתי לנוסחה המנצחת לשכנע אותן לאכול בריא יותר ניסיתי הכל: ׳כדאי לך זה בריא׳, ׳תנסו זה מזין׳, ׳בסוף מתרגלים׳, ׳ככה יותר נעים בבטן׳ וגם ׳סוכר זה רצח׳ – אבל ניצחתי רק כשגיליתי מה מדבר אליהן, וזה פשוט :׳תטעמי, זה צבעוני׳. ממש ניואנס, אבל עושה את כל ההבדל :)

אז לסיכום שנה צבעונית בהחלט הנה מתכון קלי קלות שנכנס לפנתיאון ארוחות הערב שלנו, שמכיל סלק, גזר וברוקולי, גבינות וביצים (רובם לא מובנים מאליהם בצלחות של יקיריי) ושכולם אוכלים וגם מבקשים לארוז 2 למחר לעבודה/ לבית ספר/ לדרך.

IMG_7656

לחמני-מאפינס צבעוניים

כמות ל24 יחידות

לבלילה
2 כוסות קמח (אפשר לבן+ מלא)

כפית אבקת אפייה (או 2 אם משתמשים בקמח חצי-חצי)

1 קוטג׳

100 גרם גבינה נוספת (לבנה, מלוחה, ריקוטה או עוד קוטג׳(

4 ביצים

כפית מלח

אגוז מוסקט מגורד

לערבב היטב ולחלק לשתי קערות

לצבעים
———————-

ורוד/כתום
סלק אחד

2 גזרים

בצל

1 שן שום

ירוק
ברוקולי אחד בינוני

בצל גדול
שן שום

IMG_7658

נשארו למחר פחות משקיוויתי…


לרסק כל ׳צבע׳ בנפרד במעבד מזון לחתיכות קטנות – לא למחית


לאדות במחבתות נפרדות כ
3-4 דקות עם מעט שמן זית

לקרר מעט ולהעביר כל צבע לקערה נפרדת עם הבלילה

למלא בתבניות שקעים מסיליקון עד 2/3 הגובה

לאפות 30 דקות ב180 מעלות בתנור מחומם מראש

לקרר מעט לפני ההגשה

נפלא עם סלט וגבינות, ומתפקד מעולה גם בתור מיני כריכונים לארוחת ערב או לארוחת עשר.

בתיאבון, לבריאות ותנו לבריות לחיות!

עוד מהבלוג של מורן מישל

תצוגה מקדימה

גברים - תנו דרור לבולבולים שלכם

אני יושבת וצופה ברוני ריבר הגיבורה מדברת על מה שפשוט אי אפשר לתפוס. אונס. היא מתארת במילים את הרגעים שבהם גבר לקח את גופה לרשותו, עשה בה כרצונו, חדר אליה, הכאיב לה, התעלם...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

אישה בעקבות בשורה

״אמא, זה אני״ שמעה אביבה את קולו של קובי, בנה. היא לא חיכתה להודעה, לא המתינה לחיילים במדים שינקשו על הדלת. היא ידעה שהם יגיעו וידעה שקובי שוכב שם, כשפניו בחול. היא מיהרה לאסוף את המשפחה ולצאת לבית החולים. סמ״ר קובי...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

אונס על הבר ב׳אלנבי 40׳

עדכון 15.8.16 באמת מזמן לא שמענו על זוועות ממועדון אלנבי 40, אבל  כמו שטענתי  בעבר - תמיד אפשר לסמוך עליו שימשיך לנהוג כמנהגו ושלא יתרחק לזמן רב מדי מהכותרות, ואכן הלילה שוב...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה