04/02/2014
לא, לא הסתבכה לי הלשון. שירה רובינס, האמ-אמא של כל העצמאיות בשטח, מביאה איתה ברקע סיפור חיים שלא היה מבייש את גדול הדביקונים ככתבת שער, אבל היופי שבה הוא שבמקום להלחם – שירה רוקדת. וכשהיא רוקדת היא סוחפת אחריה עוד נשים, וכשהן מזיזות את הגוף מגיעות אחריהן עוד המון נשים, ורק כשנוצר מעגל של המון רב של מחוללות – שירה נרגעת, נוגעת במטרה.
אז כן, היא רוקדת על חייה. פשוטו כמשמעו.
את שירה הכרתי לפני כ-8 שנים. שתינו אז עגולות בטנים, שתינו לא ידענו שאנחנו על סף פריצה לגלגול חדש בחיינו, שתינו התחברנו ממקום שבו הבנו פתאום שמצאנו חברה חדשה לחיים.
שירה רובינס, בת 37, אמא ל2 ילדים מהממים, היתה עצמאית תמיד, אבל את ״ריקוד החיים״ , או במארזו החדש והבינלאומי Life Dance, היא ילדה לפני כ5 שנים, לאחר שהתגרשה בעקבות חזרתו בתשובה של אבי ילדיה והפיכתה לאם חד הורית, באופן פתאומי וגורף.
״האמת שכל החיים רקדתי, כבר מגיל 4, עם בגד גוף ורוד וקוקו, והמשכתי בתיכון, ותמיד ידעתי שאני רוצה לרקוד, אבל התחלתי במסעות: לימודי רפואה, פניתי להומיאופתיה, פתחתי קליניקה, שנים טיפלתי באנשים וילדים, ילדתי.. כל הסיבוב.. ואז יום אחד חשבתי לעצמי ׳האם בגלל שהפסקתי לרקוד באופן מקצועי בגיל 18 זה אומר שלא אוכל לשלב את זה יותר בחיי כמקצוע?׳ והחלטתי שהתשובה היא - ממש לא!״ .
שירה התחילה לרקוד שוב, זה התחיל בשילוב של קליניקה בבוקר ושיעורי ריקוד לנשים בערב, אבל ״ריקוד החיים״ ממש נוצר רק לאחר שחפרה בעצמה ובנבכי נשיותה בחיפוש אחרי מה שמניע אותה לרקוד, ומשם בנתה שיטה שלמה.
״זה מתחיל במטרה. רציתי לרקוד ולתת לנשים מקום להיות בו הן עצמן, במיטבן.
בריקוד החיים אני תמיד אומרת לבנות שאישה יפה היא קודם כל אישה שמרגישה טוב מבפנים, אישה עם שמחת חיים, ובשביל השמחה הזו הגוף הנשי זקוק לתנועה ולחיבור בין הפיזי, הרגשי והמנטלי. כזו היא האישה- היא מורכבת, ואת המורכבות הזו אנחנו מעבדות בתנועה, והתנועה מניעה לשמחה, והשמחה מביאה עוד יותר מהרצון לרקוד״ .
״חשוב להגיד- למרבית הנשים הרוקדות בריקוד החיים אין קשר לריקוד, חלקן רקדו בעברן הרחוק וחזרו לרקוד כנשים בוגרות שחיפשו אחר התשוקה לנוע, אחרות הגיעו פשוט כי לא מצאו את הדרך לעשות כושר בדרך שנהנו ממנה והצליחו להתמיד בה.
מבחינתי הריקוד הוא כלי לפיטנס, Life Dance זו שיטה ייחודית שפיתחתי ונוגעת בתרבות העתיקה של נשים ותנועה – משורש הריקודים השבטיים, דרך טכניקה למחול וכושר שמיושמת בשיעורים ועד החיבור החזק וההכרחי לתנועה באימפרוביציה,עם הסגנונות השונים שאני מלמדת, שהם בעצם כלים לביטוי רגשי ולייחוד של כל אישה. אבל מעל הכל – יש תמיד עטיפה של מוסיקה סוחפת, של שחרור חושים, כל שיעור הוא מבחינתי מתנה לעצמי ולנשים שבאות לרקוד. זו חייבת להיות חוויה מתישה פיזית ומטעינה רגשית כדי שאוכל להגיד שהשיעור היה הצלחה״.
״אני חושבת שהייחוד של ריקוד החיים זה שלא מדובר בעוד חוג. באמת אכפת לי מכל הנשים שרוקדות אצלי. מדובר היום במאות רבות של נשים במעגל הגדול של ריקוד החיים, ואנחנו בעיני בדיוק מה שמכונה ״קהילה״- יש שיעורים של ריקוד החיים בפריסה ארצית- משדרות ועד כרכור, ומעבר לקבוצות הרוקדות כל אחת בשעה ובמקום שלה, יש לנו מפגשי קהילה- סדנאות העצמה, ריקודי ראווה, שיעורים פתוחים, ימים מיוחדים לאמהות ובנות, ויש לנו מרחב לתקשורת וירטואלית שדרכו ודרך כל המפגשים בעצם, כמעט כולן כבר מכירות.״
״אני חושבת שלמדתי ששיווק זה חלק בלתי נפרד מהעסק שלי רק בשנה וקצת האחרונות, וכשהבנתי את זה הבנתי שאני צריכה לשווק כמו שאני מלמדת ורוקדת – מהלב, עם סיבה טובה, בגישה אישית,בלי למרוח. ככה אני מנהלת את דף הפייסבוק שלי, ככה אני כותבת את המיילים לרשימת התפוצה שלי, ככה אני מציגה את ריקוד החיים בתוכניות אירוח שאני משתתפת – ככה אני עושה הכל.
כדי להיחשף לקהלים חדשים אני מקיימת סדנאות פתוחות, אירועים שהם יח״צניים באופי שלהם, אבל הם באים ממקום של נתינה ורצון לשתף נשים חדשות בחוויה מעצימה, גם אם לא יירשמו לשיעורים – העיקר מבחינתי שהן חוו את ריקוד החיים ויצאו מלאות בשמחה ועם קצת יותר אהבה לעצמן.
אני מבינה את הקושי בגישה לשיווק, אבל אני מאמינה שאם עושים את זה באהבה ומהנעה פנימית זה הרבה יותר אפשרי, גם למי שהיא לא אשת שיווק ביסודה״.
״אני חושבת שזה טמון בהבנה שסדר היום שלי הוא פשוט הפוך. כאמא עצמאית אני פנויה בבוקר להביא את הילדים לבית הספר אחרי ארוחת הבוקר, אני חוזרת למשרד הביתי למטלות השיווק או לשיעורי הבוקר, ומחכה לילדים בצהריים לארוחה משותפת, בילוי, שיעורי בית – ומקפידה להיות איתם כמה שניתן, כי הם כבר קצת גדלו לי ויש חברים וחוגים וכו׳.
הקושי הוא עם הערבים, שבהם אני למעשה יוצאת לשיעורים- אבל למשל לאוריאל ששואל ׳למה אמהות אחרות נמצאות בארוחת הערב׳ - אני מסבירה שזה מפני שהן לא נמצאות כמו אמא שלו בארוחת הצהריים. ובסופי שבוע אני כל כולי שלהם. ״
לפני כמה שנים ישבנו בסלון של שירה וחשבנו מה יהיה כשיהיו קצת יותר קבוצות ואיך היא בעצם תוכל להפוך את התפיסה שלה לשיטה מסודרת כך שתוכל להכשיר עוד מדריכות, שיפתחו עוד קבוצות, כשייגמרו לה השעות בשבוע בהן היא יכולה ללמד…
אז זהו, שהיא כבר שם.
במהלך השנים האלה שירה בנתה שיטה ברורה, מאופיינת ומוגדרת מאוד שהיא לב ליבו של ריקוד החיים. היום נמצא בעיצומו המחזור הרביעי של הכשרת המדריכות שלה, שמתקיימת בשיתוף עם סמינר הקיבוצים.
״זה מדהים כמה שריקוד החיים תפס, הוא פשוט מוציא נשים מהבית, ובהרבה מקרים גם מוציא אותן מהעבודה ומביא אותן לפרק חיים חדש. יש לי היום מדריכות שהן מבחינתי הבבואה של הקהילה שלי – יש מדריכה רוסיה, ערביה, מדריכה בת 50 פלוס, מדריכה משדרות שמוציאה נשים בין אזעקות הצבע האדום לרקוד בטירוף, מדריכה דתיה, מדריכה שמתמחה בקבוצות עם צרכים מיוחדים, והיום יש עוד 30 נשים במחזור ההכשרה הנוכחי. אני מרגישה שבזכותן ריקוד החיים מצליחה למלא את החלום שלי – שכל אישה, בכל גיל, משקל ומצב, תוכל לרקוד.״
״אני תמיד אומרת למדריכות שלי ׳אל תתנו לפחד לעצור אתכן׳. יש המון שיקולים, וחששות, והמון שאלות של ״מה אם…״ ו״אבל…״ ו״אולי…״ אני תמיד אומרת להן לצייר את המטרה לנגד עיניהן ולסלול את הדרך, צעד צעד, להתמקצע, להפתח לאפשרויות, להשתמש בקשרים, לא להתבייש, להיעזר, להתנסות – אל תהיי אף פעם את זו שעוצרת את עצמך, תציעי לכל מי שמוכן לשמוע מה שיש לך להציע. מקסימום יגידו לך לא, ויגידו כמה פעמים. אז מה כבר יקרה? תמשיכי הלאה להבא בתור שמוכן להקשיב״.
כבר אמרתי קודם ששירה רוקדת את חייה, ובדרכה האופיינית כשהיא עושה את זה, היא עושה את זה בענק.
אחת לכמה חודשים יוצא איזה מיזם משוגע חדש תחת שרביטה, והבא בתור הוא לא פחות מאשר מפגש ריקוד נשי המוני, שיתקיים בחודש מרץ, לרגל אירועי יום האישה הבינלאומי, ולכבוד החלפתו הרשמית של השם ל Life Dance, וכראוי למי ששואפת לגעת בשמיים – הוא יתקיים לא פחות מאשר על המנחת שעל ראש המגדל העגול של מגדלי עזריאלי, ויהיה כמובן פתוח לציבור. אז אם בא לכן לרקוד עם עננים – עקבו אחרי דף הפייסבוק של ריקוד החיים וחכו לפרטים הרשמיים.
embedded by Embedded Video
מכירים מישהי שגורמת לכם להתפעל מ׳איך שהיא עושה את זה׳?!
חברו בינינו. גם אני רוצה לדעת ׳איך היא עושה את זה׳ ולספר על זה לכל מי שרק רוצה לקרוא.
לפייסבוק שלי
פייסבוק עצמאי בשטח
» אין עצוב מזה: מיומנה של אם שכולה
» זן ואומנות ניגוב הטוסיק – איך ללמד ילדים לנגב?
» הפעוטה שראתה ושמעה את אמא שלה בפעם הראשונה בגיל שנתיים
» 3 טריקים עם מסקרה מהמאפר של ביונסה
» רק דברים טובים: שפתון אדום חלומי
» וידאו: איך לעצב את הגבות בבית?
» 5 דברים שיעשו לכם זיקוקים במיטה
» 5 דברים שכל אישה צריכה לדעת על גברים
תגובות