הבלוג של ענבל

inbal343

אני ענבל, אני לרוב עושה, ומידיי פעם כשמשהו יוצא מן הכלל גם כותבת. אני פה על מנת להמליץ ולפעמים להתריע. תוכלו למצא אצלי בעיקר ספרים ומסעדות. כאלו שראויים וכאלו שפחות.. מעבר לזה גם מידיי פעם יעדי טיול, תרבות, תובנות חיים וקצת... +עוד

אני ענבל, אני לרוב עושה, ומידיי פעם כשמשהו יוצא מן הכלל גם כותבת. אני פה על מנת להמליץ ולפעמים להתריע. תוכלו למצא אצלי בעיקר ספרים ומסעדות. כאלו שראויים וכאלו שפחות.. מעבר לזה גם מידיי פעם יעדי טיול, תרבות, תובנות חיים וקצת פוליטיקה. מקווה שתהנו להתלוות אלי למסע :)

עדכונים:

פוסטים: 65

החל מאוגוסט 2010

מידיי פעם אני עוברת על הקופונים המוצעים לנו בכול פינה ושעל (ודואר זבל) ומידיי פעם מוצאת חד מעניין.

כך יצא שלפני כמה ימים רכשנו אני וידיד קרוב בשמחה ובששון שוברים למסעדה של רושפלד – טאפאס אחד העם.

הם אמנם היו יקרים משוברים אחרים (129 ש”ח לאדם) אבל.. נראו הוגנים בהתחשב במחירים במסעדה.

הלכנו לנו אתמול בערב בשמחה ובששון למסעדה.

גילוי נאות – אינני מסעדנית ולא יוצאת אף בית ספר לבישול וכול הדעות שלי פה ובכול פוסט אוכל אחר אינן דעות מקצועיות – הן פשוט הדעות שלי שפותחו לאחר שנות שמנמנות רבות בהן אכלתי החל מאוכל רחוב בתאילנד ובמסעדות מישלן בברלין .

לצערי אין הרבה תמונות של המנות כי המראה היה החלק היותר טוב ברובן (ספוילר..)

המסעדה יפהפיה, מעוצבת בטוב טעם, בר נאה באמצע ושולחנות מסביב, מלצרים נאים וחביבים.

אמרנו – התחלה טובה!

קיבלנו את התפריט . הדיל שלנו אמר שלכול אחד מגיע שלושה טאפאסים של מנות ראשונות , לחם וסלסות, טאפאס אחד עיקרי , קינוח משותף וכוס קאווה או סנגריה.

גיליתי שאת כוס השתיה אפשר להחליף למיץ כזה או אחר או כוס סודה אך לא לשום משקה קל שאינו מתוק או אפילו לכוס יין לבן רגיל.

לא נורא, אכן זה מה שהיה כתוב בשובר!  אבל.. ניתן היה להתאמץ קצת יותר..

הזמנו כול אחד את שלושת הטאפאסים שלו.

כמישהיא שהינה אלרגית לבצל גיליתי שמתוך שמונה אני יכולה לקחת רק את ה3 הבאים :

סלט מלפפון ועוף

רוסטביף “הוטל זה פריז” שזה 2 חתיכות רוסטביף עם ביצה וממרח שהוגדר כממרח חצילים אבל הרגיש יותר כמיונז משובח מעליה

ופאטטס בראווס שזה למעשה חתיכות תפוחי אדמה בתנור ברוטב גבינה שמנתי וקצת ספייסי

ידידי לקח לו :

סביצ’ה

שרימפס בקדאיף תורכי

וסלט עגבניות

כמנה עיקרית שנינו לקחנו את הראמפ סטייק, שזה 100 גרם סטייק עם 3 חתיכות תפוח אדמה ושום

וכמנה אחרונה קיבלנו גלידת וניל עם רוטב שוקולד ואגוזי לוז. אמרנו קצת מוזר גלידה בחורף כקינוח אבל – נו מיילא.

באמצע אפילו פינקו אותנו בכרובית ברוטב שמנתי ושקדים.

מה אומר ומה אדבר, אתה יודע שלא נהנית כאשר המנה הכי טובה בארוחה – היא הקינוח.

אני כן אציין מאוד לטובה את הסביצ’ה שידידי אכל (גודלה כ2 ביסים אבל עדיין) ומאוד נהנה

את הרוטב של מנת הפאטטס שלי שהיה מעולה ואת הגלידה שהייתה ממש טובה.

מעבר לזה – על סלט העגבניות קיבלתי את התגובה – “בסדר, לא נפלתי” על השרימפס (2 חתיכות שרימפס בלבד) נאמר לי “ניסיון מעניין אבל לא עושה לי את זה”

כפי שאמרתי, אמנם לא יכולתי לטעום בשל מגבלות האלרגיה שלי אבל ידידי ואני לרוב רואים עין בעין כשזה מגיע לאוכל.

לגבי המנות שלי – סלט המלפפונים והעוף הונח בצד לאחר כשלושה ביסים. גם המלפפונים וגם העוף היו קרים מידיי, העוף עצמו הרגיש לא ממש טרי ובטח שלא מתובלן כהלכה.

הרוסטביף , הבשר היה משעמם, המיונז חצילים היה מאוד נחמד וחצי ביצה קשה קרה זה פשוט חצי ביצה קשה וקרה.

הפטטאס היו בעלי פוטנציאל מעולה ובשתי החתיכות הראשונות חשבתי שהם אכן כאלו, אל דנטה לא מוגזם מוקרם ורוטב שמנתי חרפרף וטעים, אבל השלישי כבר פתאום היה רך, והרביעי ממש קשה – במילים אחרות – חוסר אחידות מטריד.

הכרובית (אניי מתה על כרובית!) שקיבלנו הייתה עשויה כהלכה אבל הייתה מכוסה ברוטב שמנתי שהיה חסר כול טעם שהוא, באמת, לא טוב ולא רע פשוט חסר פשר..

ואז אמרנו – ניתן צ’אנס לסטייק!

טוב, קודם כול סטייק במהותו ותפארתו הוא לא איזה פיצפון 100 גרם! אבל – נו מיילא

חתכתי אותו במרכז וידידי את שלו, שלו אכן היה אדום (מדיום רר פר אקסלנס) כמובטח אבל שלי היה ורדרד קלות עם נטיה לחום בצדדים.

ביקשנו מהמלצר שיסתכל, בהתחלה הוא שאל אותי איך אני יודעת שזה מדיום רר או לא (עצוב קצת בעיניי) ואחרי שהסברתי והראתי לו אמר “הא..” והלך.. לא.. לא הוצע לי להחליף לי, אפילו לא התנצלות על הטעות.

לא שהסטייק היה רע כמדיום, אבל מסעדה בעלת מחירים שיושבים בשורה עם רפאל והמקום של בשר – צריכה לעמוד בסטנדרטים מסויימים.

בסוף הגיעה הגלידה.

הגלידה הייתה טובה, אפילו טובה מאוד ונדיבה לזוג.

המנה הכי טובה בארוחה כמו שציינתי – כמה עצוב

לסיום, אם לדייט יצאתם ואתם רוצים אווירה טובה ובר יפה עם משהו לנשנש – זה מקום סבבה, אבל אם לאכול אוכל טוב ששוה את מחירו רציתם.. המשיכו הלאה.. זה לא המקום..

.

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים שלי?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש..

עוד מהבלוג של ענבל

תצוגה מקדימה

ארוחת הבוקר של מלון ממילא בירושלים - ביקורת

אני וירון (חבר טוב) הולכים הרבה לארוחות בוקר לפחות פעם בשבוע לרוב זה למקומות הסטנדרטיים, רשתות הקפה למינייהן, בית קפה שכונתי מומלץ כזה או אחר, שובר מעניין שראינו.. אבל מידיי פעם אנחנו מנסים משהו מרשימת ה"אומרים שזה הכי...

תצוגה מקדימה

בוטיק הפנאי - חוות דעת

השבוע הוזמנתי לסקר ארוע, בבית עסק, שנקרא "בוטיק הפנאי". הארוע נערך ברמת גן, אחת לשבועיים, והוא מיועד לנשים בלבד, ברובן בנות 50+. הארוע מתחיל בכיבוד (בזה שאני הייתי הייתה ארוחת בוקר...

תצוגה מקדימה

אז שיהרגו אחד את השני, לנו יש מספיק בעיות משלנו

כבת למשפחה אשכנזית, שסבא שלה עלה מגרמניה דיי בתחילת המלחמה, יום השואה והשואה בכלל תמיד דיי עניינו אותי. קראתי ספרים, ראיתי סרטים, הייתי ביד ושם ובאתרי הנצחה בברלין, אפילו עשיתי על זה עבודה בבית הספר. יום השואה תמיד היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה