הבלוג של ענבל

inbal343

אני ענבל, אני לרוב עושה, ומידיי פעם כשמשהו יוצא מן הכלל גם כותבת. אני פה על מנת להמליץ ולפעמים להתריע. תוכלו למצא אצלי בעיקר ספרים ומסעדות. כאלו שראויים וכאלו שפחות.. מעבר לזה גם מידיי פעם יעדי טיול, תרבות, תובנות חיים וקצת... +עוד

אני ענבל, אני לרוב עושה, ומידיי פעם כשמשהו יוצא מן הכלל גם כותבת. אני פה על מנת להמליץ ולפעמים להתריע. תוכלו למצא אצלי בעיקר ספרים ומסעדות. כאלו שראויים וכאלו שפחות.. מעבר לזה גם מידיי פעם יעדי טיול, תרבות, תובנות חיים וקצת פוליטיקה. מקווה שתהנו להתלוות אלי למסע :)

עדכונים:

פוסטים: 65

החל מאוגוסט 2010

אני אוהבת אוכל איטלקי

תמיד אהבתי

וכבר שנים הייתה לי טענה כלפי האוכל האיטלקי בארץ – הוא פשוט לא מספיק טוב. או ליתר דיוק – לא מספיק איטלקי.

אז יש מסעדות נחמדות כמו אמורה מיו, מל ומישל ואונו, ויש קצת פחות אבל לא אנקוב בשמות כי באתי דווקא להלל מישהו ולא לבקר אחר במקרה זה.

ויש אחת שהכרתי לאחרונה, מסעדה שקיימת כבר שנים, ואני עוברת לידה שנים, ומעולם לא נכנסתי.

היא תמיד נראתה לי מבחוץ רומנטית מידיי כדי להכנס לבד., ואם להיות כנה לרוב המסעדות הקטנות בבן יהודה לא ממש עושות לי את זה מבחינת האוכל.

אך רצה הגורל שהייתי ממש רעבה, ואמרתי – יאללה ננסה!

וסוף סוף קיבלתי קצת איטליה, ההגדרה הכי טובה תהיה – מסעדת בוטיק!

בין אם זה בתחושה ובריח, באינטימיות של המקום בעל 6-7 שולחנות, בבקבוקיי היין על הקיר

בעל הבית, שהוא גם השף מכין בעצמו את האוכל, שם עין על כול מנה ומנה ודואג כול כמה זמן לצאת מהמטבח לבדוק מה שלום כולם או לבזוק קצת פלפל שחור.

האוכל אינו גורמה, מצטערת, גורמה איטלקי – אין בארץ, הוא איטלקי של יום יום, פשוט וטוב, טעמים שמתחברים וגורמים לחיוך, מנות נדיבות ומשביעות,

אני אישית התחלתי בפטריות מרסלה (פטריות ברוטב מתקתק, אני פחות אוהבת מתיקות עם פטריות אבל עדיין היה לי טעים למדיי) שבאות עם מנה של ארבע חתיכות גדולות של לחם שום

והמשכתי במנת פסטה מאוד נדיבה ברוטב שמנת, ארטישוק, לבבות דקל ואספרגוס – ממליצה בחום!

הראשונות, ובהחלט ניתן להתחלק באחת, עלו בסביבות 40 והעיקריות בסביבות ה 60

בעיניי איכות האוכל בהחלט עומדת בקנה אחד עם כול מסעדה איטלקית טובה בתל אביב (כן, כולל מל ומישל) ויצאתי משם בלי חור בכיס!

ציון 90 בסולם ענבל :-)

פיקולה פסטה, בן יהודה 53 תל אביב, 03-5290643

דבר אחד לזכור  – במידה ומגיעים בשעות עומס – צריך להזמין מקום שכן המקום קטן.

בתאבון!

עוד מהבלוג של ענבל

תצוגה מקדימה

ארוחת הבוקר של מלון ממילא בירושלים - ביקורת

אני וירון (חבר טוב) הולכים הרבה לארוחות בוקר לפחות פעם בשבוע לרוב זה למקומות הסטנדרטיים, רשתות הקפה למינייהן, בית קפה שכונתי מומלץ כזה או אחר, שובר מעניין שראינו.. אבל מידיי פעם אנחנו מנסים משהו מרשימת ה"אומרים שזה הכי...

תצוגה מקדימה

בוטיק הפנאי - חוות דעת

השבוע הוזמנתי לסקר ארוע, בבית עסק, שנקרא "בוטיק הפנאי". הארוע נערך ברמת גן, אחת לשבועיים, והוא מיועד לנשים בלבד, ברובן בנות 50+. הארוע מתחיל בכיבוד (בזה שאני הייתי הייתה ארוחת בוקר...

תצוגה מקדימה

אז שיהרגו אחד את השני, לנו יש מספיק בעיות משלנו

כבת למשפחה אשכנזית, שסבא שלה עלה מגרמניה דיי בתחילת המלחמה, יום השואה והשואה בכלל תמיד דיי עניינו אותי. קראתי ספרים, ראיתי סרטים, הייתי ביד ושם ובאתרי הנצחה בברלין, אפילו עשיתי על זה עבודה בבית הספר. יום השואה תמיד היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה