הבלוג של תמי מגן (אמאתינוק)

אמאתינוק

תמי מגן (פרישר) אמא ל-4. מדריכה להתפתחות ועיסוי תינוקות, יועצת שינה, עובדת סוציאלית ומנחת קבוצות של אמהות לאחר לידה. *סדנאות ליווי התפתחותי *מפגשים פרטניים *הדרכת עיסוי תינוקות *הקניית הרגלי שינה נכונים *מתנה... +עוד

תמי מגן (פרישר) אמא ל-4. מדריכה להתפתחות ועיסוי תינוקות, יועצת שינה, עובדת סוציאלית ומנחת קבוצות של אמהות לאחר לידה. *סדנאות ליווי התפתחותי *מפגשים פרטניים *הדרכת עיסוי תינוקות *הקניית הרגלי שינה נכונים *מתנה ללידה ***קרדיט לצלמת גלית סבאג

עדכונים:

פוסטים: 22

החל ממרץ 2015

מה הקשר בין תינוק ישן במנשא, על אמא שלא הספיקה לאכול, לבין פטריות עם בצל מטוגן על טחינה, שהסבתא הייתה אוכלת בצעירותה

24/07/2019

פטריות עד אתמול קניתי בקופסת שימורים.

כשראיתי שיש סדנת בישול של מרינה פטריות בהנחייתה של פאני רוטשטיין נרשמתי מייד מתוך מחשבה שאלמד מתכונים ושימושים חדשים לפטריות. כבר מהכניסה לאולם בו נערכה סדנת הבישול בדן גורמה, נחשפתי למבחר העצום של מרינה. לא סתם הלוגו הוא מרינה פטריות והרבה יותר. עשרות סוגי פטריות ,נבטים, חסות ועלים, ירק ועשבי תיבול, ירקות קצוצים שטופים, ירקות אקזוטים, ספגטי מירקות שונים, ירקות ופרות ארוזים, והכל טרי טרי. כל מה שהתחשק לי זה לאכול מהכל.

מבטיחה שאין סיכוי שאני קונה שוב פטריות בקופסת שימורים.

קרדיט צילום לגלית סבג

קרדיט צילום לגלית סבג

סדנת הבישול הייתה חוויתית, כיפית וטעימה.

קרדיט צילום לגלית סבג

קרדיט צילום לגלית סבג

 

חלק בלתי נפרד ממה שקורה אצלי בסדנאות הליווי ההתפתחותי הוא הצד הקולינרי.

בתור אמא צעירה תמיד מצאתי זמן לאכול. הייתי אוכלת כשהתינוקות שלי במנשא, עושה להם פרורים על הראש, העיקר שאני לא אהיה רעבה.

האמהות של היום (לפחות אלה שמגיעות אלי) לא מספיקות לאכול. התינוק בוכה, ער הרבה שעות והן מגיעות לפעמים לשעות הצהריים ושמות לב שלא הכניסו כלום לפה.

המפגשים בסדנאות מתחילים תמיד בנשנושים שאני מכינה וקפה הפוך, ורק אחרי שהאמהות מרוצות, מתחילים את הכיף עם התינוקות.

האמהות שעוקבות אחרי באינסטוש, הבחינו שנכחתי בסדנת בישול וכתבו לי שהן מצפות שאכין להן למפגש משהו חדש שלמדתי אז לא יכולתי לאכזב אותן והכנתי את מה שלמדתי אתמול.

צילום עצמי

צילום עצמי

התגובות שלהן  היו נלהבות וגם שלי

קרדיט צילום לגלית סבג

קרדיט צילום לגלית סבג

 

פטריות עם בצל על טחינה:

לטחינה:

כוס חד פעמית טחינה גולמית

כוס מים

לימון ומלח לפי הטעם

שן שום כתושה

פטריות:

לטגן עם מעט שמן זית קופסת פטריות שמפיניון, עד שמתרככות, ללא נוזלים ושזופות. להוסיף מעט מלח

בצל:

לטגן עם מעט שמן זית בצל בינוני פרוס עד שמזהיב ומתרכך (לפחות 20 דקות) להוסיף מעט מלח

להמשיך לטגן את הבצל עם הפטריות עוד כחמש דקות

לסדר בצלחת הגשה את הטחינה ומעליה את הפטריות עם הבצל

לקשט מסביב עם רבעי פיתה קלויים עם שמן זית ופפריקה , פטרוזיליה, עגבניות/גמבה

ולעבודה, בתאבון

 

עוד מהבלוג של תמי מגן (אמאתינוק)

תצוגה מקדימה

בשעה טובה, אתם הורים:) מה כדאי לקנות לתינוק שנולד ועל מה כדאי לוותר...

בשעה טובה , אחרי ציפייה של 9 חודשים, ולפעמים יותר (כי לא תמיד מצליח על הפעם הראשונה)- אתם סוף סוף בבית עם תינוקכם. במקרים רבים כבר דאגתם מראש וקניתם ציוד שיחכה לתינוק כשיגיע הביתה. בסלון עומדים הטרמפולינה, נדנדה, מובייל...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

״עירסול״- מה זה בכלל ולמה זה כל כך נחוץ לתינוק

בכל מפגש שלי עם הורים, טריים וותיקים אני מדגימה ומסבירה את חשיבות העירסול לתינוק. תנוחת העירסול היא הכרחית להתפתחות. תינוק שמיד לאחר הלידה יוחזק בתנוחת העירסול יתרגל ויאהב את המנח. הקושי מתחיל כשאנחנו מזניחים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

נעים מאוד

  הי אני תמי מגן (פרישר) וכיף לי לפתוח היום את הבלוג הראשון שלי. אני בת 43, נשואה ואמא ל- 4 (16.5, 14, 10, 6).  עד לפני שנה, עבדתי במשך תקופה מאוד ארוכה- אפילו ארוכה מידי בתחום הגיל השלישי. אני עובדת סוציאלית בהכשרתי ומייד עם סיום...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה