הבלוג של יונית צוק

אמאעובדת

חיי הם כספר פתוח. תיאור העשור הרביעי לחיי. אמא, אשת רופא, עצמאית, חוקרת בלוגים, אשה, קופריטרית, מכורה לאינטרנט.

עדכונים:

פוסטים: 199

החל מיולי 2010

הכנת מנה בשרית מנצחת בחמש דקות הכנה, מינימום מצרכים ומינימום בלאגן. ככה אני אוהבת את מנת הצלי שלי בחג.

19/04/2014

לפני כחודש היתי אמורה לצאת עם חברותיי בקורס “נשים עושות סדר חברתי חדש” של ויצ”ו ליום גיבוש בשטח, ועלי הוטלה המשימה להכין פשטידה. עלי, זאת שלא יודעת לבשל דבר פרט לאורז וחביתה. מהר העליתי פוסט בפיסבוק שיצילו אותי ויתנו לי מתכון קל, בדגש על קל ומהיר הכנה. צ’יק צ’ק קיבלתי 30 ורסיות שונות של פשטידת תירס (לרוב), והלכתי לארון המצרכים לבדוק מה יש ומה אין. נראה לי שפה בערך זה קרה, בבלטת הכניסה למטבח הרגשתי קליק עצבני בגב, והופ – נתפס לי הגב כליל. זהו, הלך עלי ועל הגב שלי. אז חזרתי למקום הטבעי שלי – מול המחשב ושלחתי סמס למגדלור “הי, אני צריכה שתבוא הביתה, יש לי כאב גב ופשטידה על הראש”.

המגדלור כמובן טיפל בי ובפשטידה. ואז זה היכה בי, אני לא אוהבת לבשל כי זה פשוט לוקח זמן, אפילו פשטידה פשוטה אחת , לוקח שלושים דקות עד שהיא מוכנה, ואני הרי שונאת לחכות, אני יכולה לאכול כל יום לחם עם גבינה לבנה וביצת עין לארוחת צהרים, וזה אפילו לא יזיז לי, לחכות? אני? גם פה? יותר מדי בשבילי.

פשטידת תירס קלה להכנה

ואז, נפתחה קבוצה בפייסבוק המשפחתי “קבוצת ליל הסדר המשפחתי” תודו שעדיף קבוצה כזאת בפיסבוק מאשר בווטסאפ. ושם, אימי המוכשרת כתבה מה כל אחד מביא. דודה שושי את הכבד הידוע, הילית את הקינוחים ועלי הוטלה המשימה “הצלי של יונית”. אה-אה הנה משהו שאני יודעת להכין, שיפיל את כל הדימוי של קלולס במטבח.

הצלי של יונית: חמש דקות הכנה, שעה וחצי בתנור, אפס כלים לשטוף, טעים פחד.

את הצלי של יונית מכינים תוך 5 דקות, מינימום לכלוך, מקסימום תוצאה. אה כן, צריך לחכות עד שהבשר יתבשל, אבל התוצאה לא יכולה להתפקשש, ולכן זה שווה את ההמתנה.

צלי בקר מהיר הכנה

מה צריך?

נתח חמש

אבקת מרק בצל

ניר כסף

שום

זהו. אמרתי לכן שזה מינימום מצרכים.

צלי בקר מהיר הכנה

מה עושים?

לוקחים את השום, קולפים את השיניים. חותכים שיניים אם הן חורגות בגודלן מהנורמל.

מניחים את הנתח על יריעה של ניר כסף. המון ניר, כי צריך לעטוף אחרי הפרוצדורה את הצלי בנייר.

חורצים בבשר חריצים בהם מכניסים את שיני השום. פעם מילאתי את הנתח בהמון המון שום, זה היה לא משהו, צריך לעשות רווחים בין השיניים, היתי אומרת שלנתח של קילו וחצי מספיק 8 שיניים.

צלי בקר מהיר הכנה

ועכשיו החלק הכיפי – מפזרים אבקת מרק על הנתח ומלטפים את הנתח עם האבקה, כך שכל חלקי הבשר יהיו עטופים. שימו לב, מי שלא אוהב מלוח, לא להגזים. בתמונות שפה רואים המון המון אבקת מרק – אני חיבת להתוודות, הצלי פה יצא מלוח מהרגיל, והוכן ביום רביעי. לבני משפחתנו הקטנה המלוח לא הפריע  (כפי שניתן לראות, אפילו לצלם בשקט לא נתנו לי) ולכן עד יום ראשון (יום לפני ליל הסדר) הבנו שמבלי לשים לב נשנשנו מהצלי, עד שכבר לא נשאר משהו מכובד להביא לליל הסדר, ולכן בבוקרו של יום א, רצתי לקצב לקנות נתח חמש חדש כדי להכין בשנית את הצלי לליל הסדר שהיה למחרת. ואז, שמתי פחות אבקת מרק בצל.

צלי בקר נחטף

זהו. מוכן. כן, כן.  תספרו את הכלים שצריך לשטוף – סכין, משטח חיתוך, משטח עבודה. זהו. נכון שזה גאוני?

ועכשיו כל הקונסטרוקציה לתנור בתוך פיירקס, לא לדאוג אם הצלי לא נכנס היטב לפיירקס, הוא מתכווץ (הצלי, לא הפיירקס).

שעה וחצי בתנור בחום של 200 מעלות. אפשר גם שעה למי שאוהב מדיום וול.

וככה זה נראה.

צלי בקר מהיר הכנה

מאוד טעים עם אורז בצידו.

לחיים.

צלי בקר מהיר הכנה

עוד מהבלוג של יונית צוק

תצוגה מקדימה

מכתב של נערה אמיצה שדורשת שוויון

לפני חצי שנה סיימתי קורס של מנהיגות סדר חברתי חדש של ויצ"ו, ומאז משהו אצלי במודעות הנשית/ מגדרית השתנה, התעבה, התחדד. היום קראתי בפיסבוק של רבקה נוימן, מהאגף לקידום מעמד האשה בויצ"ו, סיפור מדהים של נערה בת 17.5 מתל אביב בשם...

תצוגה מקדימה

אשה עם שפם

כשהייתי בחטיבת הביניים, היתה לי מורה לביולוגיה בשם לילית. לילית ענדה עגילי ענק כי היא  טענה שהם מעניינים את התלמידים מספיק בשביל שהם לא יוכלו להסיר ממנה את העיניים. כך או כך, יום אחד המורה לילית פנתה אלי מול כל הכתה ואמרה:...

תצוגה מקדימה

בלוג אחד בשבוע: הבלוג של יעל יניב

בפוסט זה אני חורגת מהרגלי, ומצרפת גם מתכון וגם ראיון. למה? הכל בזכות יעל יניב המקסימה. הגעתי אליה, עוד כשגרנו בארץ,  באישון לילה לראיון (הראיון התחיל בסביבות 21:00 והסתיים לאחר חצות, רק בגלל...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה