הבלוג של יונית צוק

אמאעובדת

חיי הם כספר פתוח. תיאור העשור הרביעי לחיי. אמא, אשת רופא, עצמאית, חוקרת בלוגים, אשה, קופריטרית, מכורה לאינטרנט.

עדכונים:

פוסטים: 199

החל מיולי 2010

ליקטתי מספר רעיונות עיצוב לחג מרחבי הרשת, וגם מתכון – צלי הבשר המפורסם של אמעובדת. שנה טובה.

12/09/2012

כולםםםםםם מעלים עכשיו או שנות טובות מקושטות, או מתכונים מעולים.

ואני? עמוק עמוק עסוקה בלימודים ובמעבר הצפוי.

ובכל זאת,

שנה חדשה וכאלו,

אז החלטתי, לפנק את עצמי בשעה של חיפושים ברחבי הרשת,

כדי למצא המון תפוחים, דבש ושאר ירקות

כדי שתהיה לנו באמת שנה של אושר ושמחה.

נר תפוח מתוך האתר של מרתה סטיוארט

רעיון לעיצוב תגי שמות בשולחן מתוך rock n’roll bride

ברכת שנה טובה על תפוח מתוך האתר kveller אפשר גם להשתמש בתור תגי שם בשולחן החג

ואפשר גם להגיש את הדבש בתפוח (וגם סיידר חם) מתוך האתר hatunot

ואם אתן כמונו, מקדימות להגיע לבית המארחים כדי להמנע מהפקקים,

קחו אתכן כמה פקקי שעם לעשות שנות טובות עם הילדות

שנה טובה מתוך האתר creative Jewish mom

האמת,

שכל מה שאני רוצה השנה הוא שפשוט נהיה ביחד.

שאני ומשפחתי הקטנה נעבור את המעבר מעבר לאוקינוס,

בלי יותר מדי סערות,

בלי יותר מדי קשיים,

ועם המון המון ביחד זוגי ומשפחתי.

כי בסופו של דבר,

פרט לבריאות, אין לנו משהו יותר חשוב מהביחד.

ומה אני מכינה לחג?

את מתכון הדגל שלי – צלי בחמש דקות הכנה (ששששש זה סוד) ו – 3 שעות אפיה.

כפי שכבר הבנתם, אני לא בשלנית גדולה,

אבל דבר אחד אני יודעת לעשות מצוין – את צלי הבשר החגיגי.

הצלי כרגע במקפיא, ואותו אוציא יומיים לפני ראש השנה,

אבל תאמינו לי.

הוא מעולה.

וקללללללללללל להכנה,

והיתרון בו שהוא יותר טעים יום אחרי הבישול,

כך שאם תרצו להכין אותו לחג, אפשר בכיף להכין אותו בנחת ביום שבת בלילה.

מה צריך?

1. נתח 5 (2 קילו בערך)

2. אבקת מרק בצל

3. שום

4. ניר כסף

5. תנור

מה עושים?

לוקחים את הנתח (וסליחה מכל אלו ששמעו את ההרצאה של גארי יורופסקי על כמה שזה לא בריא לאכול בשר)

עושים חריצים עם סכין לאורכו

תוקעים שיני שום שלמות בחריצים (עמוק עמוק)

כמה שיניים? כמה שאתם רוצים אבל לא יותר מדי. נגיד 10.

לוקחים אבקת מרק בצל ומלטפים את הנתח עם אבקת המרק.

עוד קצת.

נו, שימו עוד קצת,

תחשבו שזה הפינוק של הבשר, לעשות לו “קיצי” עם האבקה.

זהו.

תעטפו את חתיכת הבשר בניר כסף.

לעטוף טוב,

לא יפה,

טוב.

תשימו את הכל בתוך תבנית,

תכניסו לתנור – 250 מעלות – 3 שעות.

(הכי טוב לעשות את זה בלילה)

וזהו.

תפרסו פרוסות לפני ההגשה

ובתאבון.

מוזמנים לשלח אלי תמונות למיל [email protected] ואפרסם את הצלי שלכם.

שנה מתוקה!

עוד מהבלוג של יונית צוק

תצוגה מקדימה

מכתב של נערה אמיצה שדורשת שוויון

לפני חצי שנה סיימתי קורס של מנהיגות סדר חברתי חדש של ויצ"ו, ומאז משהו אצלי במודעות הנשית/ מגדרית השתנה, התעבה, התחדד. היום קראתי בפיסבוק של רבקה נוימן, מהאגף לקידום מעמד האשה בויצ"ו, סיפור מדהים של נערה בת 17.5 מתל אביב בשם...

תצוגה מקדימה

אשה עם שפם

כשהייתי בחטיבת הביניים, היתה לי מורה לביולוגיה בשם לילית. לילית ענדה עגילי ענק כי היא  טענה שהם מעניינים את התלמידים מספיק בשביל שהם לא יוכלו להסיר ממנה את העיניים. כך או כך, יום אחד המורה לילית פנתה אלי מול כל הכתה ואמרה:...

תצוגה מקדימה

בלוג אחד בשבוע: הבלוג של יעל יניב

בפוסט זה אני חורגת מהרגלי, ומצרפת גם מתכון וגם ראיון. למה? הכל בזכות יעל יניב המקסימה. הגעתי אליה, עוד כשגרנו בארץ,  באישון לילה לראיון (הראיון התחיל בסביבות 21:00 והסתיים לאחר חצות, רק בגלל...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה