הבלוג של IMA

IMA כותבת – הבלוג לאמהות דנדשות

נעים להכיר :-) אנחנו גלית ולידור - אמהות, מנחות הורים לתינוקות, מלוות אמהות אחרי לידה, בוגרות האקדמיה הארצית להנחיית הורים של SmallTalk. כל אחת מאיתנו חוותה בדרכה תקופה לא קלה בשבועות הראשונים לאחר הלידה. היה לנו צורך להיות... +עוד

נעים להכיר :-) אנחנו גלית ולידור - אמהות, מנחות הורים לתינוקות, מלוות אמהות אחרי לידה, בוגרות האקדמיה הארצית להנחיית הורים של SmallTalk. כל אחת מאיתנו חוותה בדרכה תקופה לא קלה בשבועות הראשונים לאחר הלידה. היה לנו צורך להיות יותר בטוחות בעצמנו כאמהות, רצינו לקבל כלים שיעזרו לנו להתמודד בצורה נעימה ושלווה יותר עם השינוי המשמעותי הזה. עם הזמן למדנו, התנסינו, רכשנו כלים וגישות שהביאו אותנו להבנה, שאפשר לחוות את חוויית ההורות הראשונית בדרך נעימה, שלווה ובטוחה יותר. החלטנו שאנחנו חייבות להעביר את זה הלאה!!! כדי שאמהות נוספות יצליחו ליהנות מהחוויה המשמעותית הזו של להפוך לאמא. לכן הקמנו את IMA - מקום לאמא שבך. ב-IMA תוכלי למצוא סדנאות, הרצאות וייעוצים פרטניים בנושאי הכנה להורות, שפת הסימנים ותקשורת עם תינוקות. אנחנו מאמינות שגם אם האימהות באה לך בטבעיות וגם אם לא - תמיד כדאי ואפשר להתכונן, ללמוד, לרכוש את הידע, את הכלים והמיומנויות, כדי לחזק את האינטואיציה שלך ואת הביטחון בהורות שלך.

עדכונים:

פוסטים: 14

החל מספטמבר 2016

בעודי מאדה ירקות אני תוהה לעצמי למה זה נקרא “הצגת מוצקים” אם הכל מגיע בסוף למצב נוזלי כל שהוא? אז כנראה התשובה היא שהפרי / ירק היו פעם משהו מוצק לפני שטחנו / מעכנו / ריסקנו לו את הצורה… יש היום הרבה גישות ל”הצגת מוצקים” ואין נכון או לא נכון. לכל גישה יש את היתרונות והחסרונות שלה ולכל תינוק תתאים גישה אחרת.

19/01/2017

זהו, הגענו לרגע… אוריקי כבר בן חצי שנה והגיע הזמן לחשוף אותו למוצקים. עם הגדולה שלי, רוני, שהיום כבר בת שנתיים ושמונה, התחלתי בגיל חמישה חודשים, ממש על פי הספר… נתתי כל פרי או ירק בנפרד למשך 3 ימים, קיוויתי שלא תופיע אלרגיה או תופעות מוזרות אחרות והמשכנו לפרי / ירק הבא.

מודה שעם ילד שני זה אחרת. עדיין ישנה התרגשות, כי בכל זאת זה רגע משמעותי בהתפתחות… אבל הפעם הכל רץ קצת יותר מהר – הטעימות הפכו מהר מאוד לארוחות (לא לפני גיל חצי שנה), התבלינים שניסיתי להימנע עם רוני הפכו לטיפת מלח לאוריקי, הכפית בה האכלתי את רוני הפכה לכפית ביד של אוריקי שמורח לעצמו מסכת אבוקדו, ועוד כל מיני שינויים :-)

בעודי מאדה ירקות אני תוהה לעצמי למה זה נקרא “הצגת מוצקים” אם הכל מגיע בסוף למצב נוזלי כלשהו? אז כנראה התשובה היא שהפרי / ירק היו פעם משהו מוצק לפני שטחנו / מעכנו / ריסקנו לו את הצורה…

solids

גישות שונות להצגת מוצקים:

קיימות היום הרבה גישות ל”הצגת מוצקים”.

בפוסט שכתבנו בקבוצת הפייסבוק שלנו הצגנו וגם הסברנו את הגישה והנחיות של משרד הבריאות.

מוזמנת להיכנס לפוסט מכאן (ואם את עוד לא חברה בקבוצה שלנו “רבע לאמא” – את מוזמנת להצטרף מכאן).

היום אנחנו רוצות להציג גישה נוספת להצגת מוצקים (שהיא באמת מציגה מוצקים) שנקראת:  Baby Led Weaning.

 כדי להבין אותה הכי טוב אתן חייבות לצפות בסרטון הזה:

120 days of Baby Led Weaning

הייתן מנסות?

אם כן, חשוב שתכירו את הגישה ואת ההנחיות.

גישת Baby Led Weaning

המקור של הגישה הוא באנגליה, הגישה פחות נפוצה בארץ. העיקרון  הוא לתת לתינוק להוביל – למעשה התינוק אוכל לבד, לא מאכילים אותו אלא שמים לו את האוכל בצורתו הגולמית על השולחן והוא בוחר מה לאכול. הגישה אומרת בעצם לתת לו לאכול את כל מה שאנחנו אוכלים (עם הגבלות מסוימות), בלי לטחון או למעוך.

במחקרים שעשו על תינוקות שגדלו על Baby Led Weaning ראו שתינוקות שנתנו להם לאכול בשיטה הזאת נוטים לבחור מזון מגוון ועשיר יותר, וכמבוגרים נוטים לפתח פחות הפרעות אכילה  ובעצם הגישה שלהם לאוכל היא גישה יותר בריאה.

התנאים ההכרחיים להתחלת הצגת מוצקים בשיטת Baby Led Weaning:

  • התינוק חייב להיות בן חצי שנה לפחות
  • התינוק מסוגל לשבת זקוף עם תמיכה
  • התינוק מביע עניין באוכל באופן אקטיבי

יתרונות הגישה:

העובדה שאנחנו לא מאכילים את התינוק, נותנים לו להחליט לבד מה הוא אוכל ומה הוא מכניס לפה, יוצרת תהליך למידה רחב בכל מיני אספקטים:

  1. תחושת עצמאות ושליטה – התינוק בוחר בעצמו מה יאכל וכמה.
  2. פיתוח מנגנון הרעב-שובע – כאשר התינוק אוכל בעצמו הוא לומד להרגיש ולהגיב לתחושת הרעב והשובע האישית שלו, ובהתאם יאכל גם את הכמויות הדרושות לו.
  3. תפיסת המזון בעזרת כפות הידיים והאצבעות והבאתו לפה עוזרים לפיתוח מוטוריקה גסה ועדינה.
  4. מגע של המזון בפה, המרקמים השונים המוצגים לתינוק והתנועתיות בפה מסייעים לפיתוח מיומנויות אכילה. התינוק לומד את השימוש בכל חלל הפה שלו, מה שמאפשר לו לפתח את תנועת הלעיסה בצורה טובה יותר, לעומת תינוקות שמאכילים אותם בכפית ובהתחלה מפעילים את שרירי הלסת האחוריים בעיקר.

חסרונות הגישה:

אם את אובססיבית לניקיון או חולת שליטה – השיטה הזאת לא מתאימה לך :) בשביל לתת לתינוק לאכול לבד צריך לדעת לשחרר ולהתעלם מהלכלוך (ויש הרבה לכלוך)…

איך מתחילים?

כדאי להתחיל עם ירקות ופירות – טריים, עם קליפה או חלק ממנה, חשוב לחתוך לחתיכות גדולות. אוכל רך בחתיכה גדולה ונוחה לתינוק לתפוס ולהחזיק ולתת ביס בגודל של פיו. בהמשך ניתן להוסיף עוף מבושל, חתוך לכיוון הסיבים. אפשר להציע גם קציצות רכות. אורז וקטניות אפשר לבשל קצת יותר מדי, עד שיהיו מעט דביקים ואז ליצור בעזרת הדביקות שנוצרה מעין גושים שהתינוק יכול לגרוף אל פיו בעזרת כפות ידיו.

יש לשים לב להנחיות משרד הבריאות גם בשיטה הזאת: חשוב לחשוף את התינוק בהדרגה לכל רכיב מזוני בנפרד על מנת לשלול אלרגיה, חשוב לתת לתינוק חתיכות גדולות ולא קוביות שיכול להיחנק מהן. גם כאן חשוב לשים לב למזונות שאסור לחשוף אליהם עד גיל שנה כמו חלב ניגר ודבש.

אז כאמור, יש גישות שונות לחשיפת התינוק למוצקים ואין נכון או לא נכון. לכל גישה יש את היתרונות והחסרונות שלה ולכל תינוק תתאים גישה אחרת. תבחרו לעצמכן את הגישה שמתאימה לכן ולתינוק שלכן.

בתיאבון :)

לידור תמיר-סטון וגלית גרינברג-ללוש

IMA – מקום לאמא שבך

 

לדף העסקי של IMA – לחצו כאן

להצטרפות לקבוצת הפייסבוק שלנו – רבע ל-IMA – לחצו כאן.

להורדת המדריך החינמי שלנו “13 עצות לחופשת לידה רגועה – תובנות שיעזרו לך בחודשי האימהות הראשונים” – לחצו כאן.

 

 

עוד מהבלוג של IMA

תצוגה מקדימה

הצילו, יותר מידי מידע על גידול תינוקות!!

ברוכות הבאות לבלוג החדש שלנו! תגידו לי מזל טוב השבוע מלאו לאוריקי חודשיים...אני אמא לשניים כבר חודשיים שלמים!!! אני נזכרת בחופשת הלידה עם הבת הגדולה שלי רוני ורואה איך הכל שונה עכשיו… אני זוכרת שבחודשים הראשונים עם...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

מזוג לשלישייה - 5 עצות חשובות להתמודדות

לידה של ילד ראשון היא טלטלה לזוגיות. אין ספק! מחקרים מראים שהמעבר להורות הוא אחד השינויים המשמעותיים בחייו של האדם הבוגר, והוא משפיע גם על גברים ולא רק על נשים שעוברות שינויים פיזיים והורמונאליים. בינינו, יכולנו להגיד...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

מה שמתחשק לי זה לישון

אחד הדברים שאנחנו הכי לומדות להעריך אחרי שנולד התינוק הראשון הוא שינה. כי ככה אנחנו בני האדם - לומדים להעריך משהו כשפתאום הוא נלקח מאיתנו או חסר לנו. אנחנו מקבלות שאלות רבות מאמהות, רובן עוסקות לרוב בנושא החם והמעניין...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה