הבלוג של מיכל שרגיל בן סירה

i like shivuk

45+, רעיה, אם, וורקוהולית. בעלת עסק עצמאי לייעוץ עסקי - אסטרטגי ושיווקי, לאנשים שהם בעצמם בעלי עסק עצמאי, ושעושים הכל לבד בעסק שלהם. לאנשים כאלו אני קוראת One Man Biz. מרצה בלהב (אונ' ת''א), אונ' אריאל, מעו''ף, מ.ט.י,... +עוד

45+, רעיה, אם, וורקוהולית. בעלת עסק עצמאי לייעוץ עסקי - אסטרטגי ושיווקי, לאנשים שהם בעצמם בעלי עסק עצמאי, ושעושים הכל לבד בעסק שלהם. לאנשים כאלו אני קוראת One Man Biz. מרצה בלהב (אונ' ת''א), אונ' אריאל, מעו''ף, מ.ט.י, מכללות וארגונים. בעלת תואר MBA במינהל עסקים, ובעלת תעודת דירקטור. ילידת מלאבס. מוכשרת כמו שד. חכמה. ביקורתית. מה עוד? על כל השאר תקראו בבלוג... :-)

עדכונים:

פוסטים: 59

החל מאוגוסט 2011

.
כשהייתי ילדה אמא שלי היתה מכינה בפסח עוגיות קוקוס מקצף חלבונים יציב ומתוק, בתוך מנג’טים. ככה היא קראה לעטרות (גביעי הנייר הדקים והמסולסלים).
התפקיד שלי היה להפריד את המנג’טים, ולסדרם בתבנית. וגם כמובן ללקק את הכף אחרי ההכנה  ☺

אמא שלי אשכנזיה בת אשכנזים, שלא יודעת לאכול חריף, גידלה אותי (אותנו. יש עוד שניים) בצמר גפן, כך יצאה ילדה נבונה, מפונקת ונאיבית להחריד (השניים יותר מחוברים ממני…). עד התיכון לא ידעתי שיש דבר כזה ‘ספרדים’ ובוודאי שלא ידעתי את ההבדל בין אשכנזים לספרדים.
למה זה חשוב?
כי אתמול, כשהחלטתי שאני רוצה לחדש ימינו כקדם ולהכין את העוגיות האלו
חיפשתי את המתכון של אמא. מצאתי אותו, וכתוב שאת המתכון היא קיבלה ממכּסה.

מתכון קליל: עוגיות קוקוס לפסח של משפ' שרגיל

מכּסה (השם Max לאשה) שהיתה השכנה מלמעלה, היתה אשכנזיה שהכינה אוכל עם השפעות מזרחיות/ספרדיות. אמא אומרת שזה בגלל שהיא גרה הרבה שנים ברמת גן, בין עירקים ומרוקאים.
(המממ, מעניין, פתאום זה נעשה אקטואלי, הרי אחד החתנים שלה היה בני פדהצור ז”ל שנישא לבִּיתהּ). אין לי מושג מאיזה מוצא או עדה היא היתה בדיוק, אבל כל השכונה בה התגוררנו בפתח תקווה היתה מורכבת מתושבי לודז’ והסביבה (ברדיוס של 100 ק”מ…). טוב, מכסה כבר מזמן אינה בחיים. ואני כך או כך עד היום חלשה בעדות. מה שברור שאצלה היו עוגיות מלוחות כאלו כמו של עבּאדי. ריחות קצת שונים ובאופן כללי מאכלים שאני לא העזתי לטעום, כי הייתי, כאמור לעיל מפונקת להחריד.

במתכון של אמא, לעיל הכתוב בכתב ידהּ, חסרים המון פרטים לגבי ההכנה. כמו טמפרטורת התנור ועוד. וכיוון שבעוגות צריך להיות מדוייקים. פניתי לאינטרנט וקראתי כמה מתכונים שונים של עוגיות קוקוס.
ולפני שהחלטתי להרכיב מתכון משלי… גיליתי להפתעתי שהעוגיות האלו קשורות פעמים רבות לא רק לפסח (כי אין בהן קמח, בניגוד למתכון של אמא) אלא גם לממתקים הצבעוניים המרוקאיים למימונה.
OMG
מימונה בבית אימי?
אני מעודי (תיכף בת 43) לא הייתי במימונה. לא הוזמנתי למימונה.
נו טוף. הערב, ערב חג שני, כשאבוא עם העוגיות שאפיתי לארוחת החג, אברר את הסוגיה.
ובינתיים. הנה המתכון ל…בערך 30 עוגיות.

 

החומרים:

5 חלבונים
½1 כוסות סוכר
2 שקיות סוכר וניל
3-4 כוסות קוקוס טחון
קורט מלח

 

לקישוט:

צבעי מאכל     (אני הלכתי על מעט סגול,  ועל מנת אספרסו)
קינמון
סוכריות צבעוניות

⇦  עטרות נייר מס. 4

 

מתכון קליל: עוגיות קוקוס לפסח של משפ' שרגיל

 

 אופן ההכנה:

▫  מחממים מראש תנור לחום של 150°c.

▫  מקציפים את החלבונים במיקסר במהירות גבוהה.  יכול לקחת אפילו 5 דקות עד לקבלת קצף יציב בכל מקרה, במהלך ההקצפה, ובהדרגה מוסיפים מלח וסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציבה ונוקשה.

▫  מבליעים  את הקוקוס בתנועות איטיות, שעוטפות את הקוקוס בקצף.

▫  כעת הגיעה העת לחלק את הקצף-קוקוס שהתקבל למנות לפי הצבעים/הטעמים הרצויים.

    אני חילקתי לשלושה חלקים:

    ◑  חצי תערובת נשארה לבנה.

    ◔  רבע תערובת עירבבתי עם 2 כפות קפה אספרסו.

    ◔  רבע תערובת עירבבתי עם צבע מאכל סגול.

    ‼  מה שתבחרו או לא תבחרו להוסיף, חשוב לזכור לערבב בעדינות כדי לא לשבור את הקצף.

 

מתכון קליל: עוגיות קוקוס לפסח של משפ' שרגיל

 

▫  מסדרים את העטרות על תבנית תנור בשורות .

▫  מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנטר משונן ומזלפים תלוליות לתוך עטרות נייר.

 

על העטרות עם תערובת הקפה פיזרתי קינמון.

על העטרות עם התערובת הסגולה, פיזרתי סוכריות צבעוניות

ואת התערובת הלבנה השארתי צחה. לא נגעתי.

 

עוגיות

את העוגיות הלבנות אפיתי כמו שאמא שלי אפתה – 20 דקות בטמפ’ של כ-140°c (לא טורבו!) עד שהעוגיות מזהיבות מעט ומתקשות.

אפשר להשאיר ל-5 דקות ייבוש נוסף בתוך התנור, ללא אפייה, ולהוציא מהתנור.

 

את העוגיות הצבעוניות הכנסתי לטיפול כמו במרנג.
מכניסים לתנור בטמפ’ של 80-100°c  למשך שעה ורבע. זה מאפשר לקצף להתקשות, מבלי להזהיב. פשוט להתייבש.

 

וזהו

 

אחרי האפייה - מתכון קליל: עוגיות קוקוס לפסח של משפ' שרגיל

 

התוצאה, משובבת נפש. מזכירה נשכחות. טעם של ילדות.

אני אגב, מעדיפה את הפשטות שבטעם הילדות, 20 דקות בתנור וזהו. בלי טריקים בלי שטיקים.

חג מתוק ושמח!

אה, ואם יש לכם את הגרסאות המשפחתיות שלכם, אשמח לשיתופים בתגובות

 

מתכון קליל: עוגיות קוקוס לפסח של משפ' שרגיל

מישהו התעורר ממנוחת הצהריים עם קורי שינה התיישב לטרוף את עוגיית הקוקוס הראשונה בחייו!

עוד מהבלוג של מיכל שרגיל בן סירה

תצוגה מקדימה

אין לכם מושג מה זה להיות אשה בעלת עסק עצמאי!

אני משלמת לביטוח לאומי כל שנה סכום שמגיע לכ-10,000 ₪ בשנה. גם עבור כל אישה שכירה מקבל הביטוח הלאומי סכום דומה, אלא שמשכר העובדת יורד רק סכום של כ-250 ₪ לחודש (3,000 ש"ח לשנה), ואת היתרה משלם המעביד. אז או.קיי. שילמתי את הסכום המטורף...

תצוגה מקדימה

ההיסטוריה שלי - חת'כת היסטוריה

אמא שלי, בלהה,  בת לחנה ושמואל, ואחות לצביה. נולדה וגדלה כאמור, בחלם. וביום הזה, בו החלה הפלישה של גרמניה לפולין, סבא שמואל הבין בחוכמתו ורגישותו ששום דבר טוב לא ייצמח במקום הזה. והחליט לברוח. סבא הזמין עגלון עם עגלה...

תצוגה מקדימה

מה זה קרוספיט... בשבילי? משפחה!

בשנת 2014 המשפחה הקטנה שלי קיבלה מתנה ענקית!!  פוסט חדש שתופס שתי ציפורים במכה: כבר מזמן רציתי לכתוב על הקרוספיט וביחד עם יום המשפחה זה ממש עיתוי מושלם. איך הכל התחיל? יום...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה