הבלוג של מיכל שרגיל בן סירה

i like shivuk

45+, רעיה, אם, וורקוהולית. בעלת עסק עצמאי לייעוץ עסקי - אסטרטגי ושיווקי, לאנשים שהם בעצמם בעלי עסק עצמאי, ושעושים הכל לבד בעסק שלהם. לאנשים כאלו אני קוראת One Man Biz. מרצה בלהב (אונ' ת''א), אונ' אריאל, מעו''ף, מ.ט.י,... +עוד

45+, רעיה, אם, וורקוהולית. בעלת עסק עצמאי לייעוץ עסקי - אסטרטגי ושיווקי, לאנשים שהם בעצמם בעלי עסק עצמאי, ושעושים הכל לבד בעסק שלהם. לאנשים כאלו אני קוראת One Man Biz. מרצה בלהב (אונ' ת''א), אונ' אריאל, מעו''ף, מ.ט.י, מכללות וארגונים. בעלת תואר MBA במינהל עסקים, ובעלת תעודת דירקטור. ילידת מלאבס. מוכשרת כמו שד. חכמה. ביקורתית. מה עוד? על כל השאר תקראו בבלוג... :-)

עדכונים:

פוסטים: 59

החל מאוגוסט 2011

ללביבות האלו העשויות תפוחי אדמה, יש מרקם של לביבות הבטטה של אורנה ואלה, חלקות-חלקות, נעימות-נעימות, וטעימות-טעימות אז כדאי לכם מאד לאמץ אותן לחיקכם ולחיככם… אלו הלביבות של המשפחה שלי. ככה אנחנו אוהבים ת’לאטקעס שלנו !

06/12/2013

אמא שלי עוד מעט בת שמונים.

והשנה הבנו שהגיע הרגע ללמוד להכין בעצמנו לאטקעס כמו שלה
והבנו שאולי זו כבר משימה קצת גדולה מדי עבור אמא, לעמוד ולטגן לביבות ל-20 אורחים
לערב החג, בדיוק בזמן להדלקת הנר, וחגיגת היומולדת המסורתית

אז התכנסנו לארוחת השבת כל הילדים
פתחנו את קופסת המתכונים של אמא (כרטיסיות)
הוצאנו את הכרטסת של הלביבות שלה (בלשונית ‘שונות’)
והתחלנו ללבב.

התיעוד המפורט שיופיע כאן הוא בעיקר עבור בני המשפחה
אבל
שימו לב
ללביבות האלו יש מרקם של לביבות הבטטה של אורנה ואלה, חלקות-חלקות, נעימות-נעימות, וטעימות-טעימות
אז כדאי לכם מאד לאמץ אותן לחיקכם ולחיככם…

.

המתכון המקורי - לביבות תפוחי אדמה של בלהה שרגיל

.
הכמויות שאנחנו עשינו היו בדיוק כפולות ממה שרשום בצילום למעלה, והספיקו ל-8 מבוגרים רעבים, שהפכו את הלביבות למנה העיקרית שלהם…
בארוחת חג הכמות הזו תספיק להרבה יותר אנשים:
10 תפוחי אדמה בינוניים בגודלם. בדגש על תפ”א לבנים ולא אדומים.

4 ביצים (אני קונה רק ביצי חופש, אבל אמא לא. אמא אוהבת אותן גדולות. יש לה במקרר שני גדלים, L ו-XL. למתכון הזה השתמשנו ב-L )

2 בצלים בינוניים

6 כפות קמח תופח, לא גדושות ולא מחוקות, ככה באצמע.

מלח ופלפל לפי הטעם.  (אני חושבת ששמנו איזה 3 כפיות מלח)

אח שלי הגיע ראשון אז הוא התחיל לקלף
לא לפני שאמא פרסה לו שקית ניילון על השיש, שלא תצטרך לנקות אחריו, ושלא ישאיר סימנים…
את התפ”א יש לקלף יחד, ולבסוף לשטוף יחד. חיתוך לארבעה רבעים יספיק בהחלט.

מקלפים תפוחי אדמה ללביבות של בלהה שרגיל

והתחלנו בהכנות.

ריסקנו ת’בצל בבלנדר. האמת שאפשר גם במג’ימיקס. זה לא כל כך משנה. והמהדרין ירסקו את הבצל ביד על פומפיה דקה כמו שאמא היתה עושה כל השנים.
זה צריך לצאת במרקם חלק וחמאתי.  את הבצל המרוסק מעבירים למסננת, וסוחטים ממנו את הנוזלים. סוחטים עד דק. ממש.
ומניחים את הבצל במסננת בצד, לטפטף מעל לאיזו קערה, עד שנחזור אליו.

[ולמי שבכוונתו לרסק בבלנדר - שימו לב, חיתוך הבצל לארבעה פלחים לא מספיק. זה גדול מדי עבור הסכינים של הבלנדר. לקיצוץ בבלנדר נדרשות קוביות קטנות יותר.]

קיצוץ הבצל ללביבות המשמחות של בלהה שרגיל

קיצוץ הבצל ללביבות המשמחות של בלהה שרגיל

.
את הרבעים של תפוחי האדמה הכנסנו אחד אחרי השני, במהירות גבוהה למדי אל המג’ימיקס (מעבד המזון). במכשיר שמנו את הלהב. לא את הסכינים/הפומפיות.
זו כמות גדולה, אבל הכל נעשה עיסה אחת גדולה וחלקה-חלקה. ככל שהעיסה חלקה יותר, כך התוצאה בסוף נימוחה יותר.

גם את עיסת תפוחי האדמה יש להעביר במסננת, לסינון קל, שהנוזלים יטפטפו. בלי סחיטה, אבל כן להיפטר מעודפי נוזלים בטפטוף.
את עיסת תפוחי האדמה המרוסקים והמטופטפים מעבירים לקערה גדולה.
.

תפוחי האדמה במעבד המזון בדרך להיות לביבות משמחות

תפוחי האדמה במעבד המזון בדרך להיות לביבות משמחות

.
כעת מוסיפים את הביצים אחת אחת
לא לפני שבדקנו כל אחת מהן בנפרד, וראינו כי היא טובה וטרייה.
ואחרי שקשקשנו אותה בקערה קטנה.
ואז הביצים מצטרפות לבלילת תפוחי האדמה.

.

ביצים טרופות בדרך ללביבות המשמחות של בלהה שרגים

ביצים טרופות בדרך ללביבות המשמחות של בלהה שרגים

.
בוחשים את תפוחי האדמה עם הביצים, עד שהן נעלמות ונטמעות לגמרי בעיסה.
או אז מוסיפים את היבשים. הקמח, המלח והפלפל
זיכרו, תמיד אפשר להוסיף עוד , אבל להוריד/להפחית … אי אפשר.
לכן גם בקמח, וגם בתבלינים, רצוי לשים רק כ-80% מהכמות הרשומה בתערובת, לבחוש ולבדוק אם זה מספיק.  אפשר ללקק בקצה האצבע כדי להבין אם אפשר וצריך להוסיף את יתרת הכמות.
.

קמח, מלח ופלפל ללביבות המשמחות של בלהה שרגיל

קמח, מלח ופלפל ללביבות המשמחות של בלהה שרגיל

.
בסוף אפשר להוסיף אל הבלילה את הבצל שנח עד כה בצד
לערבב הכל היטב היטב
ולגשת לטיגון.

אנחנו עבדנו עם שתי מחבתות במקביל, אבל אפשר כמובן רק עם אחת. זה פשוט לוקח לא מעט זמן.
בצד על תבנית אפייה הכנו נייר סופג כדי לקלוט את הלביבות המהבילות.

חיממנו מחבת.
שמנו שמן קנולה. לא מעט. די בנדיבות.
האש לא גבוהה, כדי שהלביבות לא יישרפו, וגם כדי שהביפנוכו של הלביבה יתבשל, כי ללביבה הזו יש מאסה, יש נוכחות, ואוי לנו אם היא תצא Mooshy.
אז אחרי שהשמן והמחבת רותחים, מוזגים באמצעות כף, כמות לא גדולה מהבלילה אל המחבת,
בלביבה הראשונה מוודאים שהיא די דקה ושטוחה, אח”כ אפשר להיות יותר נדיבים
מטרתה של הראשונה – להיות נחשון. להיות זו שקופצת ראשונה לשמן.
זו הלביבה של מי שמכין, אותה הוא טועם ובודק האם הטעמים במקום, המרקם, הטמפ’ לטיגון וכולם
אם הראשונה סבבה – הכל סבבה.
את שאר הלביבות כדאי לעשות די קטנות, אבל טיפה שמנמנות
כמו לטגן פאנקייק טוב. לוקח זמן. לא על אש גבוהה של יישרף.
עם הרבה סבלנות
כי כמו שמתי כספי אמר לצ’יפס… “אי אפשר להגיד ללאטקעס … נו !!”
.

שלב הטיגון של הלביבות המשמחות של בלהה שרגיל

שלב הטיגון של הלביבות המשמחות של בלהה שרגיל

.

זהו, סיימנו את כל הכמות
אפשר לזלול
אצל אמא בבית היו מגישים את הלביבות עם שמנת חמוצה, או עם מלח, או עם סוכר (גס, לא גרוס)
אבל אני הכנתי ללביבות יוגורט חמצמץ כמו זה שמלווה את הלביבות בטטה
כזה שמוסיפים לו קצת מיונז, ולימון, ועירית
והיה מעדן.
ליקקתי ת’אצבעות

.

לביבות משמחות אוכלים באצבעות

לביבות משמחות אוכלים באצבעות

ואגב, אצל אמא שלי אף פעם לא אוכלים בלי צלחת, מזלג וסכין
אבל אני לא ממושמעת.
בטח לא כשמדובר בשימחת הלביבות.

פוסט חנוכה שמח!!

עוד מהבלוג של מיכל שרגיל בן סירה

תצוגה מקדימה

אין לכם מושג מה זה להיות אשה בעלת עסק עצמאי!

אני משלמת לביטוח לאומי כל שנה סכום שמגיע לכ-10,000 ₪ בשנה. גם עבור כל אישה שכירה מקבל הביטוח הלאומי סכום דומה, אלא שמשכר העובדת יורד רק סכום של כ-250 ₪ לחודש (3,000 ש"ח לשנה), ואת היתרה משלם המעביד. אז או.קיי. שילמתי את הסכום המטורף...

תצוגה מקדימה

ההיסטוריה שלי - חת'כת היסטוריה

אמא שלי, בלהה,  בת לחנה ושמואל, ואחות לצביה. נולדה וגדלה כאמור, בחלם. וביום הזה, בו החלה הפלישה של גרמניה לפולין, סבא שמואל הבין בחוכמתו ורגישותו ששום דבר טוב לא ייצמח במקום הזה. והחליט לברוח. סבא הזמין עגלון עם עגלה...

תצוגה מקדימה

מה זה קרוספיט... בשבילי? משפחה!

בשנת 2014 המשפחה הקטנה שלי קיבלה מתנה ענקית!!  פוסט חדש שתופס שתי ציפורים במכה: כבר מזמן רציתי לכתוב על הקרוספיט וביחד עם יום המשפחה זה ממש עיתוי מושלם. איך הכל התחיל? יום...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה