הבלוג של 'אוסף פרטי'

ilana1958

שמי אילנה בילר, נשואה, אימא לשתי בנות מקסימות, גל ורותם, וגרה בחיפה. בוגרת תואר ראשון במנהל עסקים. קורס 'סטיילינג אישי', קורס מקצועי ייחודי במכללת שנקר. עורכת, כותבת תוכן לבלוג 'אוסף פרטי' ו 'Serucumsilk', כתיבה שיווקית,... +עוד

שמי אילנה בילר, נשואה, אימא לשתי בנות מקסימות, גל ורותם, וגרה בחיפה. בוגרת תואר ראשון במנהל עסקים. קורס 'סטיילינג אישי', קורס מקצועי ייחודי במכללת שנקר. עורכת, כותבת תוכן לבלוג 'אוסף פרטי' ו 'Serucumsilk', כתיבה שיווקית, הרצאות בתחום העצמה נשית ואופנה, סטייליסטית חובבת אופנה ודברים יפים מתוך טעם אישי, בעלת ניסיון רב בתחום המדיה החברתית. אשמח לשמוע מכם על כל רעיון, הצעה, ​​המלצה, לענות על כל שאלה, לספר לי על פוסט שאהבתם, ועל כל נושא. שלכם, אילנה בילר

עדכונים:

פוסטים: 16

החל מאוקטובר 2019

אחד מסימני החורף הוא סיר החמין המתבשל לאיטו בתנור או על פלטת שבת. כשמדובר על אירוח לארוחה של ממש, חמין הוא המאכל האולטימטיבי, טעים, פשוט, משביע ומחמם

09/12/2019

חמין ליום קר

חמין ליום קר

צילום: אלבום תמונות פרטי

אחד מסימני החורף הוא סיר החמין המתבשל לאיטו בתנור או על פלטת שבת. כשמדובר על אירוח לארוחה של ממש, חמין הוא המאכל האולטימטיבי, טעים, פשוט, משביע ומחמם.

כלים:

סיר גדול (הסיר צריך להיות גדול יותר מנפח החומרים). אני משתמשת בסיר בקוטר 28 ס”מ נפח 11 ליטר.

המרכיבים:

1-2 ק”ג שריר הזרוע (בשר מס’ 8), תלוי במספר הסועדים, חתוך לקוביות גדולות או צוואר (בשר מס’ 10) או אסדו, אפשר גם  להוסיף מעט קורקבנים למי,  שאוהב. את הקורקבנים צריך להרתיח ולנקות היטב לפני שמכניסים לסיר החמין.

1 כוס שעועית לבנה (להשרות במים רגילים לפחות 12 שעות לפני ההכנה או להשרות במים רותחים כמה שעות לפני ההכנה).

תפוח אדמה לכל סועד.

500 גרם (חבילה קטנה) גריסים שטופים במים קרים, ניתן לשים חבילה וחצי או חבילה גדולה של 1 ק”ג למי שאוהב מאוד גריסים.

3 בצלים (תלוי בגודל הסיר) 2 בצלים לפרוס לפרוסות דקות לטיגון ובצל אחד לחתוך לרבע או חצי ולשים בסיר החמין.

1 ראש שיני שום קלופים, חלק משיניי השום לטגן עם הבצל וחלק להוסיף לסיר בין המרכיבים.

2 כפות דבש.

4 כפות גדושות מלח גס (מתאים לסיר גדול).

שתי כפות פפריקה אדומה.

כפית פלפל שחור.

ביצים לפי מספר הסועדים (לא חייב, תלוי כמה מקום נשאר לכם בסיר).

2 קישקע (מעיים ממולאים) – חבילה קפואה מהמרכול. אני קונה בחנות לבשר ‘אייזן’ בחיפה.

לפחות 6 כוסות מים רותחים.

שמן קלונה לטיגון.

אופן ההכנה:

לשים שמן קנולה בסיר, אם הבשר שמן מאוד לא צריך הרבה שמן לטיגון ולטגן את הבצל שישחים.

לטגן הבשר מכל צדדיו ולהוציא אותו מהסיר.

לשים חלק משעועית וגריסים, לא לערבב בניהם (אפשר להוסיף מרגרינה אם הבשר לא מספיק שמן).

מעל לחלק משעועית והגריסים לשים את הבשר והעצמות. אם החלטתם להוסיף קורקבנים, זה הזמן לשים גם אותם, כמובן אחרי שהרתחתם ושטפתם אותם היטב.

עכשיו זה הזמן לשים את תפוחי האדמה, ולפזר את שאר השעועית והגריסים כדי לסתום את כול החללים וגם כאן אפשר להוסיף אם רוצים עוד מרגרינה, כמובן מאוד תלוי בסוג הבשר שקניתם.

לערבב בכוס המים הרותחים את כל התבלינים והדבש ולשפוך מעל כל המרכיבים, אם צריך להוסיף מים אז להוסיף.

להביא לרתיחה, אחרי הרתיחה לבשל שעה על אש קטנה.

לפני שמכניסים לתנור להוסיף את הקישקע הקפוא והביצים.

להשתדל לא למלות את הסיר עד למעלה, כדי שלא יגלשו הנוזלים החוצה.

לאחר שעה של בישול על אש קטנה, להכניס לתנור מחומם מראש ב 130 מעלות.

למחרת היום לקראת הצהריים אפשר  להוריד את הטמפרטורה ל 110 מעלות במידה והחמין שחום מאוד.

לבדוק אם צריך להוסיף מים כדי שהחמין לא יתייבש.

אם אתם מאלה שמתעוררים באמצע הלילה, תוכלו לבדוק את סיר החמין ולראות אם צריך להוסיף מים או להוריד את הטמפרטורה.

חמין

חמין

צילום: תמונה מאלבום פרטי

בתאבון!

עוד מהבלוג של 'אוסף פרטי'

תצוגה מקדימה

'אוסף פרטי' מקום לדברים יפים

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי! שמי אילנה בילר, נשואה לצבי, אימא לשתי בנות מקסימות, גל ורותם, גרה בחיפה. התשוקה לעיצוב, לעיצוב הבית, אהבה לאופנה ואהבה שלי לכל הדברים יפים, שמסביבנו תמיד היו חלק משמעותי בחיי הבלוג ...

תצוגה מקדימה

כמו שהיא הגיעה ככה היא נעלמה

  רנה (שם בדוי) שלחה לי ווטסאפ, שמעוניינת לרכוש ציפית משי ורוצה שאצור איתה קשר לקבלת פרטים נוספים והוסיפה 'מקווה לראותך בקרוב'. למרות שהאתר מלא באינפורמציה על הפריט המקסים הזה ועל כול הפריטים האחרים, בארץ ציפית המשי...

תצוגה מקדימה

בין החנוכיות בירושלים

סיור מודרך בנוף שכונות האבן בין הסמטאות הצרות, הקסומות ובין החנוכיות הדולקות ברובע היהודי בעיר העתיקה בירושלים, נכנסנו לחצרות הרובע, עברנו בשרשרת השכונות הנקראות נחלאות שנמצאות במרכז העיר קרוב לשוק מחנה יהודה, הסיור...

תגובות

פורסם לפני 5 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה