הבלוג של 'אוסף פרטי'

ilana1958

שמי אילנה בילר, נשואה, אימא לשתי בנות מקסימות, גל ורותם, וגרה בחיפה. בוגרת תואר ראשון במנהל עסקים. קורס 'סטיילינג אישי', קורס מקצועי ייחודי במכללת שנקר. עורכת, כותבת תוכן לבלוג 'אוסף פרטי' ו 'Serucumsilk', כתיבה שיווקית,... +עוד

שמי אילנה בילר, נשואה, אימא לשתי בנות מקסימות, גל ורותם, וגרה בחיפה. בוגרת תואר ראשון במנהל עסקים. קורס 'סטיילינג אישי', קורס מקצועי ייחודי במכללת שנקר. עורכת, כותבת תוכן לבלוג 'אוסף פרטי' ו 'Serucumsilk', כתיבה שיווקית, הרצאות בתחום העצמה נשית ואופנה, סטייליסטית חובבת אופנה ודברים יפים מתוך טעם אישי, בעלת ניסיון רב בתחום המדיה החברתית. אשמח לשמוע מכם על כל רעיון, הצעה, ​​המלצה, לענות על כל שאלה, לספר לי על פוסט שאהבתם, ועל כל נושא. שלכם, אילנה בילר

עדכונים:

פוסטים: 16

החל מאוקטובר 2019

מתכון לביבות קישואים קל ומהיר, מצוין עבור תוספת או חטיף. ניתן להכין את הלביבות גם מזוקיני. בלילה פשוטה של קישואים, ביצה, קמח ובצל ירוק

19/02/2020

לביבות קישואים או זוקיני מטוגנות

לביבות קישואים או זוקיני מטוגנות

צילום: אלבום פרטי

 

מתכון לביבות קישואים קל ומהיר, מצוין עבור תוספת או חטיף.

ניתן להכין את הלביבות גם מזוקיני.

בלילה פשוטה של קישואים, ביצה, קמח ובצל ירוק.  

הטריק שמונע מהם להתפרק בטיגון?

קישואים פולטים הרבה נוזלים, אבל קמח או פירורי לחם סופגים את הנוזלים, והלביבות לא מתפרקות. העיסה צריכה להחליק בקלות מכפית אבל לא להיות יותר מידי נוזלית; אם צריך ניתן להוסיף מעט קמח בכל פעם, כדי להגיע לעיסה שהיא לא מידי נוזלית.

לסנן את הקישואים המגוררים מעודף מים. קישואי גינה טריים הם בדרך מלאים במים. אם שמים מלח בקישואים המגוררים ומניחים בתוך בתוך מסננת מעל קערה, המלח עוזר להוציא את תוספת המים.

המלצות:

מטגנים בעדינות את הלביבות בשמן חם עד להשחמה משני הצדדים.

החום צריך להיות גבוה מספיק כדי להשחים את הלביבות משני הצדדים, באותו הזמן לדאוג שהלביבות יתבשלו מפנים.

כדאי להציץ ולבדוק עם מרית דקה מסיליקון את צבע הלביבות מתחת בזמן הטיגון.

אתם יכולים להכין את הלביבות בגודל של נגיסה או לעשות את הלביבות גדולות עבור מנה עיקרית, בכל מקרה לא לעשות אותן יותר מידי גדולות, לא יותר מעובי 12 ס”מ, אחרת הן  לא יתבשלו בפנים.

10 – 12 לביבות קטנות או 8 – 7 לביבות גדולות

 

לביבות קישואים או זוקיני מטוגנות

לביבות קישואים או זוקיני מטוגנות

צילום: אלבום פרטי

 

לביבות קישואים או זוקיני מטוגנות

לביבות קישואים או זוקיני מטוגנות

צילום: אלבום פרטי

החומרים:

4 קישואים גדולים

כפית שטוחה של מלח גס

5 – 4 גבעולי בצל ירוק קצוץ קטן

1 ביצה גדולה

1/2 כוס קמח תופח או חצי כוס קמח רגיל פלוס חצי כפית אבקת אפייה

קורט פלפל גרוס טרי או לפי הטעם

מעט שמן קנולה או שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:

מגררים את הקישואים בפומפייה גסה. אני השתמשתי במגרדת של הפוד פרוססור וזה יוצא מצוין. 

ממליחים בכפית שטוחה של מלח גס ונותנים לקישואים להגיר את הנוזלים בקערה או במסננת לפחות חצי שעה. מידי פעם אפשר לסחוט קצת עם היד (לוקחים כמות אחת של קישואים וסוחטים היטב בין שתי הידיים מעל הכיור להגרת הנוזלים ומחזירים לכלי). 

פעולה זו תבטיח לנו שהקציצות לא יתפרקו במהלך הטיגון מעודף נוזלים.

אחרי חצי שעה סוחטים אותם היטב ומעבירים לקערה אחרת, אליה מוסיפים את כל

שאר המרכיבים ומערבבים.

במחבת חמה מחממים מעט שמן לטיגון, וכשהשמן חם יוצקים אליו בעזרת כף את הלביבות

ומטגנים היטב מכל צד עד להזהבה.

מוציאים לצלחת שמעליה נייר סופג וחוזרים על הפעולות עם שאר הבלילה.

הגשה:

מגישים את הלביבות כשהן חמות או בטמפרטורת החדר לארוחת הצהריים או הערב עם סלט ירקות טעים ולחם טרי או כתוספת למנה עיקרית.

אפשר להגיש את הלביבות מתחת לביצת עין מטוגנת. אפשר מעל הלביבות לשים פרוסות אבוקדו ומעל זה את ביצת העין.

אופציה נוספת – לטבול את הקציצות בטחינה, סלסה או בשמנת חמוצה.

  

בתיאבון!

 

עוד מהבלוג של 'אוסף פרטי'

תצוגה מקדימה

'אוסף פרטי' מקום לדברים יפים

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי! שמי אילנה בילר, נשואה לצבי, אימא לשתי בנות מקסימות, גל ורותם, גרה בחיפה. התשוקה לעיצוב, לעיצוב הבית, אהבה לאופנה ואהבה שלי לכל הדברים יפים, שמסביבנו תמיד היו חלק משמעותי בחיי הבלוג ...

תצוגה מקדימה

כמו שהיא הגיעה ככה היא נעלמה

  רנה (שם בדוי) שלחה לי ווטסאפ, שמעוניינת לרכוש ציפית משי ורוצה שאצור איתה קשר לקבלת פרטים נוספים והוסיפה 'מקווה לראותך בקרוב'. למרות שהאתר מלא באינפורמציה על הפריט המקסים הזה ועל כול הפריטים האחרים, בארץ ציפית המשי...

תצוגה מקדימה

בגדי הים לקיץ 2020

מה יהיה אופנתי באופנת החוף ובגדי הים בקיץ 2020? סגנון בגדי הים בשבוע האופנה במיאמי הציג גזרה סופר סופר סופר גבוהה, בגדי ים סקסיים, לטעמי קצת מוגזם, ביקיני מאוד מאוד נמוך, פלטות צבעים ספורטיביים, צבעי ניאון, שנותנים מראה...

תגובות

פורסם לפני 5 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה