הבלוג של 'אוסף פרטי'

ilana1958

שמי אילנה בילר, נשואה, אימא לשתי בנות מקסימות, גל ורותם, וגרה בחיפה. בוגרת תואר ראשון במנהל עסקים. קורס 'סטיילינג אישי', קורס מקצועי ייחודי במכללת שנקר. עורכת, כותבת תוכן לבלוג 'אוסף פרטי' ו 'Serucumsilk', כתיבה שיווקית,... +עוד

שמי אילנה בילר, נשואה, אימא לשתי בנות מקסימות, גל ורותם, וגרה בחיפה. בוגרת תואר ראשון במנהל עסקים. קורס 'סטיילינג אישי', קורס מקצועי ייחודי במכללת שנקר. עורכת, כותבת תוכן לבלוג 'אוסף פרטי' ו 'Serucumsilk', כתיבה שיווקית, הרצאות בתחום העצמה נשית ואופנה, סטייליסטית חובבת אופנה ודברים יפים מתוך טעם אישי, בעלת ניסיון רב בתחום המדיה החברתית. אשמח לשמוע מכם על כל רעיון, הצעה, ​​המלצה, לענות על כל שאלה, לספר לי על פוסט שאהבתם, ועל כל נושא. שלכם, אילנה בילר

עדכונים:

פוסטים: 16

החל מאוקטובר 2019

פשטידת איטריות מתוקה, זכרון מחמתי סושה ז”ל, שנהגה להכין בכול פעם שהיינו באים לבקר אותה בפתח תקווה

29/12/2019

פשטידת איטריות מתוקה

פשטידת איטריות מתוקה

צילום: אלבום פרטי

פשטידת איטריות מתוקה, זכרון מחמתי סושה ז”ל, שנהגה להכין בכול פעם שהיינו באים לבקר אותה בפתח תקווה. יחד עם הפשטידה היינו שותים כוס קפה והפשטידה הייתה לפעמים תחליף לעוגה. חמתי ז”ל נפטרה בחודש כסלו ובחג החנוכה יחד עם הלטקס, הסופגניות החלטתי להכין גם את הפשטידה המופלאה, שכולם אהבו. פשטידה של פעם, קלה וטעימה!

​כלים: הכנתי בתבנית קרמיקה מרובעת עמוקה 25 ס”מ * 25 ס”מ. ניתן להכין בכול תבנית אחרת, שתבחרו.

תבנית אפייה צילום: פרטי

תבנית אפייה צילום: פרטי

מוצרים:

איטריות בינוניות

איטריות בינוניות

איטריות ביצים בינוניות

איטריות ביצים בינוניות

1 חבילת אטריות ביצים ברוחב בינוני (400 גרם) או שתי שקיות של איטריות ביצים בינוניות 200 גרם כול אחת. השתמשתי בשתי שקיות של 200 גרם איטריות בינוניות מספר 10 של בחברה, שנקראת אוריינט, נקנה בסופרסל

​1 כפית קינמון טחון

80 גרם צימוקים, אפשר פחות צימוקים או יותר צימוקים ומי שלא אוהב ניתן גם לוותר על הצימוקים

​50 גרם חמאה

קורט מלח

​3/4 כוס סוכר

​3 ביצים

​​1/4 כוס דבש

​שמן קנולה לשימון תבנית האפייה

​אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות.

מרתיחים סיר מים עם מעט מלח ומבשלים את האטריות בישול כמעט מלא.

​מסננים את האטריות ולא שוטפים אותם. מחזירים את האטריות לסיר ומוסיפים מיד את החמאה ומערבבים, שהאטריות עוד חמות החמאה נמסה לגמרי.

​מוסיפים את הצימוקים, כפית הקינמון,  שלושת רבעי כוס סוכר, רבע כוס דבש וקורט מלח.

​מחכים מעט, שהאטריות יתקררו ואז מוסיפים את שלושת הביצים.

​מערבבים לתערובת אחידה ומעבירים לתבנית אפיה משומנת.

​מכניסים את הפשטידה לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות במשך כ-40 דק’ או עד, שהפשטידה משחימה ומעט קריספית.

​אחרי האפייה כדאי לתת למאפה מעט לנוח ורק לאחר מכן ניתן לחתוך את הפשטידה.

​​בתאבון!

 

עוד מהבלוג של 'אוסף פרטי'

תצוגה מקדימה

'אוסף פרטי' מקום לדברים יפים

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי! שמי אילנה בילר, נשואה לצבי, אימא לשתי בנות מקסימות, גל ורותם, גרה בחיפה. התשוקה לעיצוב, לעיצוב הבית, אהבה לאופנה ואהבה שלי לכל הדברים יפים, שמסביבנו תמיד היו חלק משמעותי בחיי הבלוג ...

תצוגה מקדימה

כמו שהיא הגיעה ככה היא נעלמה

  רנה (שם בדוי) שלחה לי ווטסאפ, שמעוניינת לרכוש ציפית משי ורוצה שאצור איתה קשר לקבלת פרטים נוספים והוסיפה 'מקווה לראותך בקרוב'. למרות שהאתר מלא באינפורמציה על הפריט המקסים הזה ועל כול הפריטים האחרים, בארץ ציפית המשי...

תצוגה מקדימה

בגדי הים לקיץ 2020

מה יהיה אופנתי באופנת החוף ובגדי הים בקיץ 2020? סגנון בגדי הים בשבוע האופנה במיאמי הציג גזרה סופר סופר סופר גבוהה, בגדי ים סקסיים, לטעמי קצת מוגזם, ביקיני מאוד מאוד נמוך, פלטות צבעים ספורטיביים, צבעי ניאון, שנותנים מראה...

תגובות

פורסם לפני 5 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה