הבלוג של עידית

עידית מילים

עדכונים:

פוסטים: 213

החל ממרץ 2010

על פניה של המתולתלת חלפה עננה של עצב ומבלי שתסביר ידעתי שהיא נפרדת לשלום בדמיונה מנתח רוסטביף שיכול היה לעלות על שולחננו בשישי הקדוש הזה…או סיר קציצות ברוטב אדום בוהק משובץ באבני חן של פול ירוק ירוק. או ארטישוקים ממולאים חמצמצים וזוהרים תבלינים כתומים. נו שוין. אוהבות אותן הרבה וגם מעריכות. אם כך נכין ארוחת תוספות.

18/03/2017

 

בשישי בערב ארחנו שתי חברות יקרות לנו מאד. הן גרות אי שם מעבר לפקקים האיומים של גוש דן והבית המואר שלהן משמש לנו וגם לילדים שלנו לא פעם צימר מפנק עד מאד.

לכן כשהחליטו לבלות לילה אצלינו התמלאנו שמחה ומיד פצחנו בתוכניות פינוק מפורטות.

אבל מה. השתיים לוקות בטבעוניות רצינית. משמע פינוקים בתחום המזון יכולים ללכת באחד משני המסלולים הבאים: קרם קוקוס או טחינה. זה אם לא מביאים בחשבון קשיו כמובן.

על פניה של המתולתלת חלפה עננה של עצב ומבלי שתסביר ידעתי שהיא נפרדת לשלום בדמיונה מנתח רוסטביף שיכול היה לעלות על שולחננו בשישי הקדוש הזה…או סיר קציצות ברוטב אדום בוהק משובץ באבני חן של פול ירוק ירוק. או ארטישוקים ממולאים חמצמצים וזוהרים תבלינים כתומים.

נו שוין. אוהבות אותן הרבה וגם מעריכות. אם כך נכין ארוחת תוספות.

מכיוון והלכנו על מסלול הטחינה חשבתי על פריטי מזון שישמחו ממש כשעליהם תונח טחינה ירוקה.

אז מה היה לנו?

מג’דרה מהממת בקלי קלות.

איך? מטגנים שני בצלים גדולים מאד עד עילפון והשחמה.

מוציאים מהסיר ומכניסים שתי כוסות אורז או בורגול וכוס עדשים שהושרו במים רותחים כשעה.

בוחשים ומתבלים ב: כמון, כמות נכבדת ממנו, קינמון,מוסקט, מלח ופלפל.

מוסיפים 5 כוסות  מים מרתיחים ומנמיכים את האש.

לאחר שהאורז מוכן משאירים מכוסה לעוד עשר דקות ואז מוסיפים חזרה את הבצל המטוגן בבחישה אלגנטית.

מאפה מנגולד משמח

מילה על מנגולד: הוא המלך. כשיש מנגולד אני מכניסה אותו כמעט לכל תבשיל. ילדי משוכנעים שרכשתי מניה באיזה שדה מנגולד. וזהו. הייתי חייבת להגיד!

בצק עלים הוא פיתרון מוצלח, לא מאד בריא כמובן, אבל כמו שאומרים במידה.

במחבת גדול מטגנים בצל ואת החלק הלבן של גבעולי המנגולד, מוסיפים מבחר ירקות: גמבה, פטריות, שום ולבסוף את החלק הירוק של המנגולד. מתבלים במוסקט מלח ופלפל.

(גילוי נאות: ניתן בשלב הזה להוסיף טופו לטיגון. או לצמחונים שאינם טבעונים בולגרית משובחת. או… למיטיבי לסת בשר טחון. אבל, זה לסיפור אחר.)

על חצי מחבילת בצק העלים מורחים פסטו של דורות ומניחים חצי מכמות המילוי. כך גם על החצי השני.

סוגרים ולמעלה מפזרים מלח גס. אני מתה על גרגרי מלח גס בביס שלי.

אופים בתנור מחומם מראש כחצי שעה. שווה לכסות בנייר כסף ל20 דקות ואחר כך לסיים אפייה והשחמה בלעדיו.

ירקות בתנור.

נו באמת… אני לא אפגע באינטיליגנציה שלכם כשאתן כאן מתכון לירקות אפויים בתנור.

הכי הכי קל וטעים מיד. גם כאן אין ספור אפשרויות.

כשהבסיס החביב על כל אוכל באשר הוא הינו תפוח אדמה ובטטה. אחר כך כרובית, שומר, סלק, גזר, ועוד ועוד.

על הכל כמות יפה של שמן זית מלח גס ושלוש קוביות ג’ינג’ר של דורות.

סלט עגבניות עם טריק

ערימה גאה של עגבניות בשלות. לא שרי.

אבוקדו בשל.

צרור כוסברה.

חותכים. מתבלים בשמן זיתו… רוטב צ’ילי מתוק. מלח  וזהו. אליפות. ביקר לי.

כדורי כח

קינוח פשוט ומנצח.

חבילת עיסת תמרים בואקום. להוציא מהאריזה ולשים לעד דקה במיקרו, כךקל לעבוד איתה.

עכשיו היופי: מה שאתם אוהבים ותשימו יעבוד: קוקוס, אגוזים, חמוציות, שוקולד צ’יפס מריר, אבקת קקאו, קינמון ווניל, שברי פתי בר או פיצפוצי אורז, קוואקר. טחינה גולמית, רסק תפוחים…

יוצרים עיגולים ומניחים בקופסא עם מכסה. שומרים במקפיא.

וזהו.

הייתה ארוחה נפלאה. בחברה משובחת. פינקנו בטבעוניות טבעית. מהלב.

עוד מהבלוג של עידית

תצוגה מקדימה

יפה בורוד

זאת גורת הדבש שלי. הרביעית. החכמה. המהממת. זאת הילדה שלי שנרדמת כשכף ידה השמנמונת עוטפת את הלחי שלי באופן שמרגיש כאילו היא מניחה רטיה של חום ממיס על ליבי. זאת שיודעת...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

אני שמנה. אז מה??

שמנה זה מצב ריגשי. כך לפחות אני מגדירה את זה. ועל אף שמצבים רגשיים הם מאד אישיים, להיות שמנה זה דבר מאד ציבורי. שהרי ידוע לכל שלכולנו שריטות כאלה ואחרות. חבטות קלות, כתמי...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

החלטה לא פשוטה

לפני כמה ימים עת הייתי פוסעת מעדנות אי שם בשבילי המדבר מתנשפת ומתנשמת הצלחתי גם לנהל שיחות חולין ברמות עומק משתנות. בעודנו מתפתלות מתקפלות ומדרדרות עצמינו בענני אבק...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה