הבלוג של עידית

עידית מילים

עדכונים:

פוסטים: 213

החל ממרץ 2010

קציצה יכולה לגלם בתוכה עולם ומלואו. מטוגנת, מבושלת או אפויה קציצה היא מיקרוקוסמוס מענג. נטול רעות חולות מציקות ומעיקות אשר מתקיימות בקוסמוס עצמו.

10/03/2017

 

קציצות הן מחלקה שלמה שעומדת בפני עצמה בעולם הבישול. כך לתפיסתי לפחות.

קציצה יכולה לגלם בתוכה עולם ומלואו. מטוגנת, מבושלת או אפויה קציצה היא מיקרוקוסמוס מענג. נטול רעות חולות מציקות ומעיקות אשר מתקיימות בקוסמוס עצמו.

אז יצאתי להרפתקת קציצות כשאני גוררת אליה את 14 המסובים לשולחן השישי.

ומכיוון וחלק ניכר מהקהל לוקה בצמחונות שלא לומר טבעונות נקטתי בשתי אפשרויות לאותו ניסוי. האחת לאוכלי בשר והשניה לאוכלי לא בשר. מכבדת. לא מדירה בכלל.

התחלתי בבישול ספל עדשים כתומות עם שני בצלים ופיסת דלעת מכובדת.

כיסיתי במים ועוד קצת ובישלתי עד שהעדשים הפכו עיסה.

בשלב הזה הוספתי שלוש קוביות ג’ינג’ר של דורות. וטחנתי הכל יחד בבלנדר מוט.

 

לתערובת הכתומה הוספתי מלח, פלפל, כמון ומעט קינמון.

נתתי לתערובת להתקרר לגמרי. מה שהעניק לה צמיגות מעודדת. קערות.

אל התערובת ה”בשרית” הוספתי 5 כפות קוואקר ו5 כפות פירורי לחם.

חצי קילו הודו טחון. שתי ביצים.

אל התערובת הצמחונית\טיבעונית הוספתי 7 כפות קוואקר 7 כפות פירורי לחם.

בשלב הזה, את שתי התערובות צריך לבחוש ולהמתין שפירורי הלחם והקוואקר יספגו נוזלים. רק אחרי כמה דקות ניתן לראות אם יש צורך להוסיף מעט קוואקר\פירורי לחם שיתאפשר להכין כדורים ממנה.

בשני סירים נפרדים, בשרי ושאינו בשרי טיגנתי בשמן זית 3 בטטות קטנות ופיסת דלעת חתוכים לחתיכות גדולות.

כאשר הירקות החלו לקבל גוון זהוב הוספתי לכל סיר פחית קרם קוקוס ושתי פחיות מים. הוספתי מלח, פלפל תבלין קארי וחצי כפית משחת קארי.

כאשר הסיר הגיע לרתיחה יצרתי כדורים והנחתי ברוטב המבעבע.

 

הנמכתי את האש ונתתי לקציצות להתבשל כ35 דקות על אש בינונית עד נמוכה. מדי פעם כדאי לבחוש אבל… בזהירות משום שהקציצות רכות מאד.

בגירסה הבשרית כדאי להוסיף עוד חצי פחית מים באמצע הבישול.

בצלחת עמוקה, על אורז לבן, עם כוסברה טריה קצוצה למעלה הוגשו הקציצות.

הניחוח שלהן מושלם. הטעם עשיר ומפתיע. הטקסטורה… של נחמה ובית ושישי בערב עם אנשים אהובים.

הצליח לי!

מיקרוקוסמוס של רכות ניחוח ואהבה.

עוד מהבלוג של עידית

תצוגה מקדימה

יפה בורוד

זאת גורת הדבש שלי. הרביעית. החכמה. המהממת. זאת הילדה שלי שנרדמת כשכף ידה השמנמונת עוטפת את הלחי שלי באופן שמרגיש כאילו היא מניחה רטיה של חום ממיס על ליבי. זאת שיודעת...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

אני שמנה. אז מה??

שמנה זה מצב ריגשי. כך לפחות אני מגדירה את זה. ועל אף שמצבים רגשיים הם מאד אישיים, להיות שמנה זה דבר מאד ציבורי. שהרי ידוע לכל שלכולנו שריטות כאלה ואחרות. חבטות קלות, כתמי...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

החלטה לא פשוטה

לפני כמה ימים עת הייתי פוסעת מעדנות אי שם בשבילי המדבר מתנשפת ומתנשמת הצלחתי גם לנהל שיחות חולין ברמות עומק משתנות. בעודנו מתפתלות מתקפלות ומדרדרות עצמינו בענני אבק...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה