הבלוג של עידית

עידית מילים

עדכונים:

פוסטים: 213

החל ממרץ 2010

אינני אדם תחרותי. ולכן אלמנט הניצחון לא הוביל אותי. מה שהגניב אותי, היא האפשרות להתפרע, עם חומרי גלם איכותיים וליצור את האמירה הפרטית שלי, בסופגניה, נו אז מה?

06/12/2015

סופגניות מעולם לא היו כוס התה שלי.

מלבד, ואת זה יש להדגיש הסופגניות המהממות שהייתה סבתא שלי מכינה. היה להן ניחוח לימוני, בחיי, שגרם לניחוחות הטיגון להתבטל בשישים.

מלבדן, ומכיוון והיא איננה מספגנת סופגניות למעלה מ-15 שנים הנחתי לתחום התפוח הזה והעמקתי באחרים.

כי קמח ושמן איך לומר, יש להם מקום בחיי.

על כך תעיד ערימת המכנסיים שממתינה בבוש בירכתי הארון.

לרולדין יש את זה. יש בריח. יש בנראות והאמת יש גם בטעם.

אבל, שוב, גם הקולקציה, וכן זאת קולקציה מושקעת של סופגניות, לא עשתה לי את זה. העדפתי להקצות משאבי לסת לשמרים, לפרג וכ”ו.

אולי דווקא בגלל מה שהוזכר לעיל נענתי לאתגר ה-תחרות.

אינני אדם תחרותי. לטוב ולרע. ולכן אלמנט הניצחון לא הוביל אותי.  מה שהגניב אותי, ולשמחתי התברר כנכון פלוס פלוס, היא האפשרות להתפרע, עם חומרי גלם איכותיים וליצור את האמירה הפרטית שלי, בסופגניה, נו אז מה?

הבכורה המשוחררת הטרייה, שהיא אגב הצד הלגמרי אופה בבית ביקשה להצטרף וככה זכיתי בכמה ציפורים מתוקות במכה.

במרכז המבקרים הניחוחי של רולדין המתינה לנו נבחרת שלמה של אנשים שעושים טעים. ויודעים את העבודה טוב טוב.

וכאן נקודת האור הראשונה שאני מבקשת לציין: לרולדין יש מנכל”ית. אישה, צעירה חרוצה ונמרצת. וכן, מלבד השף הראשי כל אנשי הצוות בהן נתקלתי היו נשים. מובילות. אז קבלו נר ראשון!

נר שני: מרכז מבקרים מדוגם מואר ומאובזר שמארח גם סדנאות מקצועיות, גם ימי עיון וגם חגיגות.

https://vimeo.com/135256515

ונר שלישי: אלף, אולי אלפיים. טוב נו… כמה עשרות קערות מלאות כל-טוב איכותי במיוחד שעמדו לרשותנו רק בשביל שנטעם, נעוף וניצור סופגניית חלומות. מי שבעניין בוודאי יעריך את הרשימה שכללה פירות יער ועוד שיובשו בהקפאה והפכו לגבישים. קראמבל, מאקרונים קטנטנים, מרנגים, אגוזים, פניני שוקולד שערות קדאיף ועוד. בחיי שעוד.

נר רביעי: עוד מגזרת חומרי הגלם הכה מהממים: מילויים וציפויים. גאנשים (נכון שרק המילה גאנש עושה לכם חלקלקות מתוקה וממכרת שכזאת?) מילוי פיסטוק וקרם מנגו ושוקולד וקפה ווניל עם נקודות שחורות, רק בשביל עדות האופי, שהוא אכן מה שהוא, ומישמש, ומשהו לבן וקצפי מנגזרת הקרם פטיסייאר… ועוד. כן. עוד. וציפוי שוקולד וציפוי אמרנה וציפוי לבן, נטראלי. כי ברולדין חושבים שלבן זה הצבע שהולך עם הכל, לא שחור! ככה זה באופנת הסופגניות.

Idit_Tall_Roladin

נר חמישי: הבכורה ואני צוות לעניין. היד היציבה שלה הידע שהפגינה באחיזת שקית הזילוף והחדרת כמות המילוי המדויקת. ההתייעצויות לגבי מה ילך עם מה איפה כמה ומתי. היה לי נעים ממש. זמן איכות מתוק. כבר אמרתי?

נר שישי: אז החוויה שצוות מקצוענים שלם עומד לרשותינו. למלא שקית זילוף, להביא איזה אגוז שחסר. לענות על שאלה, לחמם ציוי שהתקרר. צוות נעים ומקצועי שנע בחלל המאובזר סביבנו. בחיי שלרגע התפתתי לחשוב שאני באמת מבינה מה אני עושה!

נר שביעי: מידע, טרוויה. שבוודאי תשרת אותי מתי שהוא. ישראלים אוכלים שלושה מליון סופגניות במהלך ימי החג. בכל דקה מטגנים ברולדין 1500 כאלה. אל החנויות, 56 סניפים מגיעות הסופגניות “לבושות” כמו לחתונה. כל אחת והאאוטפיט שלה שהורכב ונבחר בקפידה (ישיבה שבועית שמתנהלת ברשת על טעמים נראות וחדשנות..) זה שבוע האופנה של העגלגלות האלה. ובתור עגלגלה בעצמי אני מבקשת לפרגן. על מראה מהמם ושילובי טעמים יוצאי דופן.

https://vimeo.com/135325081

מה שמוביל אותי לנר השמיני והאחרון: היה לי טעים. אוףףף. טעימות הסופגניות שלהם. אני מודה שמה שהנחה אותי ביצירת הקולקציה הקפסולרית הייחודית שלי  לא היה רק הטעם אלא, המראה, כי אני, כפי שאתם יודעים בעניין צבע וטקסטורה ושיוו ווואווו.

אבל כשחומרי הגלם מעולים כל כך קשה לפספס.

היה “שובר שגרה” מגניב. ומתוק ממש.

מיותר לצין שלא זכינו, הבכורה ואני. לא יודעת כמה לקוחות היו לסופגנייה ממלואת מישמש בציפוי חלווה. אבל היי, שילוב הצבעים היה מספר אחת!

ולסיום, ציטוט: אם לחטוא.. לחטוא בקלאס!

לא מתחברת כל כך לעניין החטא ועונשו, אבל קלאס יש כאן בשפע!

מתכון לסופגניית רולדין

המרכיבים לכ-30 סופגניות:

הבצק

  • 1 ק”ג קמח לבן
  • 300 מ”ל מים קרים
  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
  • 2 ביצים (100 גרם)
  • 1 חלמון ביצה
  • 2 כפית מלח (10 גרם)
  • 75 גרם שמרים לחים
  • 90 גרם מרגרינה
  • 1 כפית ברנדי
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית תמצית רום

מכניסים למיקסר: קמח , סוכר ושמרים לחים , ומערבבים למשך דקה.

מוסיפים מים קרים, ביצים, תמציות וברנדי, וממשיכים לערבל במשך 3 דקות במהירות נמוכה.

מעבירים למהירות גבוהה למשך 3 דקות.

מוסיפים מלח ומרגרינה ומערבלים 4 דקות נוספות במהירות גבוהה.

יוצרים כדורים במשקל של כ-50 גרם ומניחים על מגש מרוח בשמן, במרווחים של 4-5 סמ’ .

מכסים במגבת, ומניחים לתפוח למשך שעתיים במקום חמים.

מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק . השמן מוכן לטיגון כאשר מכניסים ידית של כף עץ ונוצרות בועות סביבה

מטגנים 2-3 דקות כל צד של הסופגנייה, כשמתחילים בצד שתפח, עד קבלת גוון חום זהבהב

ממלאים בכל מילוי שאוהבים, במקרה שלי המילוי המנצח היה מילוי ריבת מישמש וציפוי קרם חלווה, את שניהם ניתן למצוא בחנויות.

 

 

צילום: שרון עמית ועידית אייזנרר

עוד מהבלוג של עידית

תצוגה מקדימה

יפה בורוד

      זאת גורת הדבש שלי. הרביעית. החכמה. המהממת. זאת הילדה שלי שנרדמת כשכף ידה השמנמונת עוטפת את הלחי שלי באופן שמרגיש כאילו היא מניחה רטיה של חום ממיס על...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

אני שמנה. אז מה??

שמנה זה מצב ריגשי. כך לפחות אני מגדירה את זה. ועל אף שמצבים רגשיים הם מאד אישיים, להיות שמנה זה דבר מאד ציבורי. שהרי ידוע לכל שלכולנו שריטות כאלה ואחרות. חבטות קלות, כתמי...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

החלטה לא פשוטה

לפני כמה ימים עת הייתי פוסעת מעדנות אי שם בשבילי המדבר מתנשפת ומתנשמת הצלחתי גם לנהל שיחות חולין ברמות עומק משתנות. בעודנו מתפתלות מתקפלות ומדרדרות עצמינו בענני אבק...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה