הבלוג של עידית דרור

טבעני לי תבני לי

אז קופצת למים ומתחילה לספר על אוכל ... על איך לבשל רק בטבעוני . וגם מספרת על איך אפשר להלך ברחוב ולמצוא מלא אפשרויות עיצוב הבית . איך הפכתי דירה ריקה לבית בלוג שהוא קצת מאמא קצת באבא ולא מגלה מיהו מה

עדכונים:

פוסטים: 9

החל מאפריל 2017

פינוק קטן והונגרי פשוט להכנה טעים ומתאים לשבועות קבלו את הקורזוט הטבעוני שלי

23/05/2017

  red

בבית שלנו בישלו בשתי שפות באיטלקית של סבתי, ובהונגרית של אמי.  באיטלקית בישלו קרצ׳ופי, ופיזלי וצ׳וקיני.  ובהונגרית גולאש בלינצ׳ס ודובוש. האיטלקית הייתה לרוב היום יום , ההונגרית הייתה שמורה למתוק לקינוח ולפינוק.  אבל פינוק אחד מיוחד היה לא מתוק בכלל.  יותר חריף פיקנטי אבל טעים ומפנק במיוחד.

קורוזט היה פינוק מיוחד. כשאימי הייתה רוצה לפנק את עצמה, לעשות משהו רק בשבילה היא הייתה קורוזט . זה היה פינוק קטן ופשוט.  לקורזוט יש גרסאות מרובות עם צלפים ובלי חרדל.  עם בצל ירוק או עם פלפל או קימל אבל תמיד, תמיד היו בו שני מרכיבים המון המון פפריקה וגבינה לבנה.  אצלנו פשוט היינו קוראים לה גבינה אדומה . כשעזבתי את הבית הייתי מכינה לעצמי מידי פעם גבינה אדומה, והיא פשוטה ביותר להכנה. 

לטבען גבינה, נשמע מסובך ומורכב, אבל למעשה כמו קורוזוט הוא פשוט למדי . יש כמה גרסאות למטבלים דמויי גבינה, על בסיס טופו , שקדים או קשיו. יש אפשרות להכין אותה מחלב שקדים או “פיצוחים” שלמים. אני בחרתי בגבינה על בסיס שקדים וקשיו . בגלל המרקם והצבע מצד אחד ובגלל הטעמים שמתחברים לי טוב.

אז רגע לפי שמתחילים נחזור על כללי הטבעון שלי  

o  כל החומרים צריכים להיות נטולי מקור מהחי (לא אדכא את שמחת החג עם כל הסבל שכרוך בזה, לא היום לפחות)

o   על המראה להזכיר כמה שיותר את המנות המקוריות , במרקם, בצבע  בצורה .

o  וכמובן שיהיה טעים, רצוי שיזכיר את הטעמים המקוריים אבל הרבה יותר חשוב שיהיו טעימים.

 גבינה אדומה 03

מרכיבים לגבינת קשיו שקדים (בערך גביע גבינה)

כוס שקדים מושרים – למשך הלילה

כוס קשיו מושרים – לפחות שעתיים

כוס חלב שקדים

5 כפות מיץ לימון

שן שום אחת

כפית מלח

 

מרכיבים נוספים לקורוזט

2 כפיות פפריקה

2 כפיות חרדל

קורט צ’ילי

שמנית עלה אצת נורי (במקום אנשובי)

 

דרך ההכנה הפשוטה ביותר

משרים את השקדים והקשיו בחלב שקדים כמובן אפשר להשרות במים אך אני מעדיפה ככה זה מדגיש את הטעמים.

מכניסים את כל מרכיבי הגבינה לבלנדר ומוסיפים מעט חלב שקדים (ברובו השתמשנו להשרייה , להכנה מספיק כרבע כוס )

טוחנים עד שמגיעים למרקם המתאים, עדיף להתחיל עם מעט נוזלים ולהוסיף אם רוצים מרקם רך יותר. 

לאחר מכן מוסיפים את הפפריקה הנורי הצ’ילי והחרדל ומערבבים הכל ביחד טועמים ומתקנים לפי הטעם.

ניתן כמובן להוציא את החרדל , להחליפו בצלפים,  להשאירו ולהוסיף בצל ירוק וכו’ וכו’  הגבינה יוצאת פיקנטית ורכה ובייחוד אדומה . 

   red5

 

 

עוד מהבלוג של עידית דרור

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

טבעני לי פסטה בבקשה

      איטלקייה בלי פסטה, היא כמו אירית בלי בירה..... צרפתייה בלי בגט או הונגרייה בלי פפריקה. ופסח היה אתגר מיוחד, במשפחה שלנו אכלנו באיטלקית . תודות לנונה שלי , הסבתא...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

עדר פילות הדרור

  לפני שלושים ומשהו שנה אבי קיבל מתנה, היא הגיעה בקופסת קרטון די רגילה, אבל היא הייתה מחו"ל (זה היה דבר מרגש בזמנו). בתוכה חיכו שתי פילות לבנות חמודות שקיבלו מעמד של כבוד על...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה