הבלוג של עידית דרור

טבעני לי תבני לי

אז קופצת למים ומתחילה לספר על אוכל ... על איך לבשל רק בטבעוני . וגם מספרת על איך אפשר להלך ברחוב ולמצוא מלא אפשרויות עיצוב הבית . איך הפכתי דירה ריקה לבית בלוג שהוא קצת מאמא קצת באבא ולא מגלה מיהו מה

עדכונים:

פוסטים: 9

החל מאפריל 2017

אז מה לעשות כאשר כולם מסביב אוכלים נתחי בשר?! מטבענים , שווארמה קציצות כל דבר, קצת רוטב ברביקיו ביתי וחריף ואתם מסודרים.

29/04/2017

 

 יום עצמאות

 

יום העצמאות בבית שלנו התחיל זמן רב לפני יום העצמאות. בדרך כלל עם אמי שיושבת ליד הטלפון ומזמינה את כל משפחה (למעט דודה שלי אבל זה כבר סיפור לבלוג אחר-דודה שלי אמא שכולה), את כל החברים, הידידים, השכנים בקיצור את כל ספר הטלפונים.  זה המשיך בתכנונים, בישולים, ארגונים והפשרות. לקראת היום המיועד כל הכיסאות המתקפלים הוצאו מהמחסן, המפות הוצאו מהמגירות, וכל הכלים החד פעמיים אורגנו. אמי בילתה במטבח קצצה, ערבבה והכינה כל סלט אפשרי, כל מרק קר וכל מיני חמוצים ועוד ועוד. לאבי היא השאירה את סלט הירקות ואת הגריל .

ביום העצמאות הכל היה מועלה אחר כבוד למרפסת הגדולה, מונח מוכן לאורחים שהיו מגיעים בגלים עוד ועוד במשך שנים כי “את הברביקיו של משפחת דרור לא מפספסים”.  היום אין כמובן ברביקיו , אבל פיקניקים של עצמאות כן בין עם זה עם אחי ומשפחתו הקרניבורית או עם ידידי הטוב (שהוא למעשה משפחה) שחובב חיות צלויות ואחרות, לאן שלא אפנה יום העצמאות הוא לא ממש יום לצמחונים וטבעוניות. כולם חוגגים עם בעלי החיים, ולא לא אכנס פה לוויכוח של טוב ורע, של סבל מול הנאה. אלא במקום זאת אתן פה כמה גרסאות פשוטות וקלות להאכיל את החברים הצמחוניים והטבעוניים שלכם. האמת חברי הקרניבורים נהנים מהם מאוד . 

אז רגע לפני אני אחזור על כללי הטבעון שלי:

כל החומרים צריכים להיות נטולי מקור מהחי (לא אדכא את שמחת החג עם כל הסבל שכרוך בזה, לא היום לפחות).

על המראה להזכיר כמה שיותר את המנות המקוריות, במרקם, בצבע (כן,כן ידוע אנחנו אשכנזים אפורים) בצורה .

וכמובן שיהיה טעים, רצוי שיזכיר את הטעמים המקוריים אבל הרבה יותר חשוב שיהיו טעימים.

קציצות

החומרים

קציצות סויה (עשרים קציצות)

2 כוסות שביבי סויה

1/2 כוס קמח חומוס

1/2 ביסלי/ציפס/פירורי לחם – הביסלי והציפס נותנים טעם מיוחד

3 עלי פטרוזיליה

1 שן שום

4 כפות סירופ מייפל

4 כפות תבלין לקציצות

מלח/פלפל/פפריקה

 

דרך ההכנה

להשרות את שביבי הסויה במים רותחים עם התבלינים למשך כשעתיים , מידי פעם לערבב להוסיף  מים עם יש צורך (התערובת צריכה להיות רכה )

לערבב את שאר החומרים ולתבל לפי הטעם, כאשר קמח החומוס מחליף את הביצה ומשמש “דבק” לקציצות.

לשים שמן במחבת בגובהה בינוני וליצור קציצות קטנות (מידי פעם לשמן את הידיים, או להרטיב אותן) ולהתחיל לטגן כאשר השמן רותח. להפוך מידי פעם אחרי שהתחילו להתקשות.

*** לא לגמור את כל הקציצות מיד

**** טעימות אפילו יותר יום אחרי

 רוטב בקביקיו

רוטב ברביקיו

הערה לרוב אני משתמש ברוטב לשווארמה צמחונית שעשויה מרצועות סויה (ההכנה שלהן דומה לזו של הקציצות רק שמתבלנת בתבלין לשווארמה מן הסתם)

 

מרכיבים

חצי בצל מגורד או קצוץ דק מאוד

2 שיני שום

1 קופסת רסק עגבניות

3 כפות קטשופ

6 כפות גדושות סוכר חום

2 כפות חומץ בן יין אדום (אבל אפשר גם אחר )

חצי כוס סויה

כפית גדושה פפריקה

מלח/פלפל

***אפשר להוסיף טבסקו/ג’ינג’ר או כל דבר להחריף את הרוטב אני לא ממש צריכה .

 

דרך ההכנה

לחמם מעט שמן במחבת ולטגן את הבצל, להוסיף לאט לאט את שאר החומרים קודם השום ורסק העגבניות, לאחר מכן את שאר החומרים

מוסיפים מים ומביאים בעדינות לרתיחה, משאירים על אש קטנה עוד רבע שעה טועמים ומתקנים (מוסיפים סוכר חומץ או חריפות לפי הטעם) אם הרוטב סמיך מוסיפים מעט מים.

נותנים לרוטב להתקרר, ומקפיצים עם מעט שמן במחבת שווארמה, נקניקיות טבעוניות או כל תחליף בשר  מערבבים עם מנה גדושה של רוטב ברביקיו, כזה שיעטוף את כל התבשיל ומערבבים כשלוש דקות ומכניסים לקופסא.

טעים חם, טעים מאוד גם קר

 

חג עצמאות שמח

 

עוד מהבלוג של עידית דרור

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

טבעני לי פסטה בבקשה

      איטלקייה בלי פסטה, היא כמו אירית בלי בירה..... צרפתייה בלי בגט או הונגרייה בלי פפריקה. ופסח היה אתגר מיוחד, במשפחה שלנו אכלנו באיטלקית . תודות לנונה שלי , הסבתא...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

טבעני לי את ארוחת החג - חלק שני

   בתמונה - ארוחה מסורתית טבעונית במערכת הכלים של נונה שלי אם אני חוזרת בדמיוני אחורה בזמן אני רואה את הבית של הורי, את המפה הלבנה כחולה עם הפרחים שיוצאת מהארון בחגים, את...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה