הבלוג של עידית דרור

טבעני לי תבני לי

אז קופצת למים ומתחילה לספר על אוכל ... על איך לבשל רק בטבעוני . וגם מספרת על איך אפשר להלך ברחוב ולמצוא מלא אפשרויות עיצוב הבית . איך הפכתי דירה ריקה לבית בלוג שהוא קצת מאמא קצת באבא ולא מגלה מיהו מה

עדכונים:

פוסטים: 9

החל מאפריל 2017

בוקר בחופשת פסח לא היה בוקר טוב ללא מצייה מתוקה – גם אותה אפשר לטבען.

11/04/2017

image 

חופש פסח בבוקר זה להתעורר עם ריח קינמון וסוכר. הפינוק של פסח היה אצלנו בבית המצייה, מעורבבת עם חלב ומתוקה מתוקה.

חופש פסח בבוקר זה לרדת במדרגות למטבח ולראות שאמא בדיוק מסיימת את המצייה ומוסיפה לידה שוקו חם.

חופש פסח בבוקר זה למצוא בקערת הסוכר את הסוכר המעורבב בקינמון, ולקחת שלוש כפיות גדושות ולפזר ברוחב לב על המצייה.

כי חופש פסח בבוקר, זה תענוג מתוק, מתוק.  

פסח זה למצוא פתרונות יצירתיים ליום יום במשך שבוע, פסח זה למצוא איך להחליף את הלחם, ואיך לשלב את המצה. המצייה מככבת לא רק בזיכרונות הילדות שלי, אלא בזיכרונות רבים, ובמטבחים רבים גם היום. היא קלה לביצוע טעימה מתוקה או מלוחה ומשדרגת את ארוחת הבוקר, היא טעימה חמה או קרה ואפשר גם לקחת אותה כחטיף לטיול, לפיקניק או לעבודה אם קרה ואת לא בחופשה. עבורי היא חלק בלתי נפרד מפסח גם היום.

כשאת צמחונית את מגלה שגם לארוחה הכי פשוטה והכי רגילה את צריכה למצוא פתרון יצירתי. אז שוב התחלתי לחשוב על איך לטבען לי את החג, כי על ארוחת בוקר של מצייה ושוקו אני לא מוכנה לוותר.

שוקו זה פשוט, כי חלב שקדים עם שוקו מומס, או אפילו עם חמאת שקדים הוא תחליף מוצלח ביותר לגבי המצייה היה צריך מעט יותר לחקור ולחשוב. כדי שהיא תצא אחידה ומן הסתם דבוקה, כלומר בחתיכה אחת.

אז רגע לפני שאני מציגה לפניכם את המצייה הטבעונית שלי מזכירה לכם את הכללים שלי לטבעון קל וטעים:

  • כל החומרים צריכים להיות נטולי מקור מהחי (לא אדכא את שמחת החג עם כל הסבל שכרוך בזה, לא היום לפחות)
  • על המראה להזכיר כמה שיותר את המנות המקוריות , במרקם, בצבע (כן,כן ידוע אנחנו אשכנזים אפורים) בצורה .
  • וכמובן שיהיה טעים, רצוי שיזכיר את הטעמים המקוריים אבל הרבה יותר חשוב שיהיו טעימים.
 image
מצייה טבעונית

מצרכים:

מצה וחצי מפוררת לחתיכות – אתם תחליטו כמה מפוררת

1 כוס חלב שקדים

1 כף שקדים מפוררים

1 כף בוטנים מפוררים

1 כף חמאת שקדים

1/2 1 כף קמח תפוחי אדמה

1 כפית קינמון

1 כף סוכר – או לפי הטעם

דרך ההכנה, הפשוטה למדי:

לפורר את המצה ולהשרות אותה לכמה דקות בחלב השקדים, להוסיף את כל החומרים למעט קמח תפוחי אדמה ולערבב. אם יבש מידי להוסיף חלב שקדים כדי ליצור תערובת נוזלית למדי.

לחמם מחבת לחום בינוני ולשמן בשמן צמחי לבחירתכם, להוסיף את קמח תפוחי האדמה ולערבב שוב (ניתן להוסיף מים לקמח ולערבב לבד ואז להוסיף לתערובת).

לשים הכל על המחבת ולהדק, לתת כמה דקות עד שבזהירות להרים את המצייה ולהפוך אותה, אני אוהבת לעשות הכל במחבת קטנה .

תהנו ובתאבון

 

עוד מהבלוג של עידית דרור

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

פיקניק עצמאות - טבעוני כמובן

      יום העצמאות בבית שלנו התחיל זמן רב לפני יום העצמאות. בדרך כלל עם אמי שיושבת ליד הטלפון ומזמינה את כל משפחה (למעט דודה שלי אבל זה כבר סיפור לבלוג אחר-דודה שלי אמא...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

טבעני לי את ארוחת החג - חלק שני

   בתמונה - ארוחה מסורתית טבעונית במערכת הכלים של נונה שלי אם אני חוזרת בדמיוני אחורה בזמן אני רואה את הבית של הורי, את המפה הלבנה כחולה עם הפרחים שיוצאת מהארון בחגים, את...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה