הבלוג של עידית קוסטיצקי טישל

ideat

המכונה בפי חבריי "מלכת המטבח". מנהלת ביה"ס לבישול ואפייה, בקבוצות קטנות ובבית קסום, בכפר ביל"ו (ליד רחובות) מקיימת ארוחות שף ל 10-30 אנשים, בהזמנה או כשולחן משותף. מוזמנים להציץ באתר שלי: WWW.IDEAT.CO.IL

עדכונים:

פוסטים: 5

החל מספטמבר 2019

הכל התחיל במושבה יבנאל, בה נולדתי, התחנכתי וגדלתי, עד גיל צבא. בה גם קיבלתי, השראה לכל חיי, לגידול ילדיי, לאהבת המולדת והאדם

13/11/2019

העסק שלי ואני זו תכנית אהבה 24/7

זה הלוגו שלי, שצייר חבר אהוב, דודו דהאן, ואם תסתכלו טוב, יש לי קדרה לערבב (הסבר בהמשך)

התחיל באבא אחד חמוד, שאהב את כל מה שעשיתי והכנתי, והאמין בי בכל ליבו הרחב.

ובאימא אחת, שכל הזמן רק רצתה שאצא לה מהמטבח, מבין הרגליים ובכל זאת, התעקשתי והכנתי, בעיקר כשלא הייתה בבית!

אבא, אסף, אוסק’ה, היה חקלאי גדול, שגידל ירקות, פירות, חיטה וכבשים, אהב את המדינה בכל רמ”ח איבריו, את האדמה שהניבה את תוצרתה, את ריח הטל של הבוקר, את הגשם שירד ואת בנותיו, אהב עד מאוד.

אבא בודק נביטה בשדה, אימא צילמה

אבא בודק נביטה בשדה, אימא צילמה

 

 

גאווה של אבא, צילמה אימא

גאווה של אבא, צילמה אימא

בילדותי, כשהגיע החורף, כל חורף, בגשם הראשון, החקלאים חגגו, רגע עצרו, וחגגו.

הוריי היו פותחים את ביתם, החקלאים היו מביאים את תוצרתם, כגון: בשר, ירקות, פירות, תבשילים, יין ושתייה, שרנו שירי חורף, והיה ממש משתה, משתה חורף.

היו מגיעים כולם, מבוגרים וילדים, כולם שרו בקולי קולות, אכלו, צחקו ושתו.

והגשם ירד

והשמחה הייתה גדולה

בתוך כל ההמולה הזו, היה חקלאי אחד, יהודה ביידץ, שהיה מכין תבשיל כבש, במיוחד לארוע, תוך כדי המשתה, הוא היה מתחיל מוקדם בבוקר, חותך, קוצץ, מטגן ומתבל, והיינו מניחים את התבשיל, על הפתילייה, לבישול ארוך וממושך, כך שהיה ריח ששיגע את כולם, אבל לאכול אותו, היה אפשר רק אחה”צ, אז נשארו כל היום, עד הערב, והשמחה היתה גדולה, והיה כיף גדול, גם לנו, הילדים.

תבשיל שוק טלה, שהכנתי לזכר הימים ההם, צילום עצמי

תבשיל שוק טלה, שהכנתי לזכר הימים ההם, צילום עצמי

אז משם הכל התחיל, האהבה שלי לאנשים, לאוכל ולארוח.

האהבה שלי להעניק ולתת ובעיקר לחבר.

לחבר בין אנשים, לשדך.

לחבר אדם לעצמו, לגופו, לסביבתו, למשפחתו ולחבריו.

כל זה קשור לעסק המיוחד שלי, בו אני מלמדת, מארחת ומחברת.

אז אני, עידית קוסטיצקי טישל, המכונה בפי חבריי “מלכת המטבח”, אימא לעמרי, נמרוד ואיתמר, נשואה באושר לרונן, אוטוטו בת 50, ועדיין מתנהגת כמו בת 5.
מנהלת עסק רחב, של סדנאות בישול ואפייה, ארוחות שף סביב השולחן ומאמנת נוער ומבוגרים, בבישול ואפייה

ואוהבת 24/7

אגב, כל חורף, לאחר הגשם הראשון, אני מקיימת סדנת וארוחת קדרות, לזכר הימים ההם ואבא שלי המתוק והאהוב.

פייסבוק: https://www.facebook.com/kitchensqueenIditKostizkyTishel/

אתר:https://ideat.co.il/

אינסטוש: https://www.instagram.com/kitchenqueen.idit/

***ורק לשם הבהרה, אימא ואבא שלי בכלל לא אהבו לבשל! :)

 

זו הסדנה החורפית שלי, מההשראה הכי גדולה שלי…מוזמנים להצטרף, ב 5/12 בשעה 17:00 https://ideat.co.il/…/%D7%A1%D7%93%D7%A0%D7%AA-%D7%91…

 

 

עוד מהבלוג של עידית קוסטיצקי טישל

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 months
תצוגה מקדימה

כך גיליתי שאני יכולה

כשהייתי סטודנטית, לעיצוב אופנה, בחיפה, התפרנסתי מהכנת סנדוויצ'ים מיוחדים ולחמים שונים, אותם מכרתי בירידים, או לאנשים פרטיים. את סודות הלחמים, למדתי מספרים, מאופים שונים ומאנשים פשוטים. את אהבת הבישול והאפייה, למדתי כנראה...

תגובות

פורסם לפני 3 weeks
תצוגה מקדימה

חולמת על חינוך אחר לילדים מיוחדים

אז כמו שכבר קראתם, וחלקכם יודעים, אני מופרעת קשב וריכוז, עם לקויות למידה, מפה ועד אמריקה הרחוקה, ובכל זאת, מלאה באופטימיות, בעשייה ובהצלחה (טפו טפו טפו), ואיני זוקפת את הצלחותיי למערכת החינוך, שהשפילה, רמסה ולא הבינה אותי,...

תגובות

פורסם לפני 6 ימים

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה