הבלוג של Iaffa Gavish

כל מה שמעניין – תרבות, צרכנות, מבטים

כותבת על נושאים מגוונים. הצגות, ספרים, אוכל, מסעדות ולייף סטייל. תמצאו כאן את היומיומי, את שעות הפנאי ואת ההנאות הקטנות של החיים.

עדכונים:

פוסטים: 631

החל מינואר 2014

 

unnamed[5] (3)

במשפחה שלנו הרוב המוחץ הוא גברי. ארבעה גברים ואישה אחת- אני. ברור לכם שלמיעוט, במקרה הזה, יש זכות וטו והיא גם משתמשת בו לא מעט. אבל, בענייני אוכל נכנעתי לרוב הגברי חובב הבשרים. אצלנו, ארוחה נחשקת כוללת בשרים על האש ולקינוח עוד קצת בשרים על האש. קבבים ועופות נחשבים כמנות ראשונות ואחריהם יגיעו הסטייקים- אנטריקוט, פילה ולפעמים גם המבורגר טוב. מוסיפים לזה תפוחי אדמה ואיזה סלט ירוק וזו נחשבת לארוחה הכי מושלמת שיש. בקיצור, משפחה של קרניבורים.

 

תתארו לכם איך הגיבו הגברים כשראו את ההזמנה שקיבלתי לארוחת בשרים אצל סלאם עיראקי ממקור הבשר בטירה שאותה יבשל ויכין שף הבשרים הידוע גיתי זמיר ממשק זמיר. הם טענו שלארוחה כזו גם הם צריכים להגיע ורק מקריאת התפריט הם נעשים מורעבים. הבטחתי להם להביא מתכונים ולשחזר את הארוחה בבית עם אותם הבשרים בדיוק. רק שלא ירגישו מקופחים. לא ידעתי שיהיה קשה מאד ולמעשה בלתי אפשרי לשחזר את קבלת הפנים החמה של סלאם ובני ביתו ואת שפע מאכלי הבשר שזרמו לשולחן.

10492481_10206450946222037_8302045990558273711_n[1] 11156279_10206450945142010_888685727237580251_n[1] 11020749_10206450947542070_387333994522832297_n[1] unnamed[2]

 

צילומים: סתיו אדם ויפה גביש

גיתי זמיר קרא לארוחה- ארוחת יום העצמאות. לדעתי, קלע מאד בבחירת השם. יש מי שביום העצמאות לא מנפנף? כל הבשרים שאכלנו בארוחה נעשו בסגנון אסאדו, או אם תרצו, בסגנון הברבקיו או המנגל. אבל, לפני שאגיע לבשרים, הביטו בצילומים. איזה בית ? מה דעתכם? נכון מרהיב? גם מבחוץ וגם מבפנים. מיד כשנכנסנו לביתו כיבד אותנו סלאם בקפה. זמיר הסביר לנו מה אנו עומדים לאכול וסלאם סיפר על התפתחות העסק המשפחתי ועל סוגי השחיטה הנהוגים בארץ. הידעתם שבארץ כל שחיטת הבקר הינה כשרה? אני לא ידעתי. לגבי עופות, קיימת שחיטה לא כשרה ולכן מתכנן סלאם יחד עם גיתי לבנות משחטת עופות כשרה בטירה.

unnamed[2] (2) unnamed[5] unnamed[4] (2)

 

unnamed[4]

בצילום: גיתי זמיר מסביר אודות הארוחה

unnamed[3]

בצילום: סלאם עיראקי מספר לנו על העסק שלו ועל סוגי הבשרים

אז מה אכלנו? התחלנו עם עוף בלימון וחרדל, עברנו לשוק טלה, חזה מולארד, אנטריקוט ממבכירה ישראלית, קבאב טלה, קבאב רומני, שיפודי פרגיות ברוטב דבש וסויה ולסיום- המבורגר מכסה אנטריקוט. הצלחתי להתגבר על הכל ועוד לטעום מהחומוס, סלט הטבולה ותפוחי האדמה שהוגשו לנו. כדי להתאושש קצת שתינו תה ואכלנו כנאפה מעולה. זו הייתה אחת מארוחות הבשרים המוצלחות בהן השתתפתי ונהניתי מאד לא רק מהאוכל הטעים, גם מהאווירה המיוחדת ומהחברה.

 10338331_10206450929621622_4257640362172597506_n[1] 10427216_10206450958062333_5494976098153462717_n[1] 13788_10206450925061508_7329302600017226675_n[1] 11129218_10206450926461543_4261864163822734565_n[1] 11009174_10206450942381941_7056149296731355494_n[1] 10698575_10206450952702199_4507066126203073834_n[1] unnamed[3] (2) unnamed[4] (3)

 

צילומים: סתיו אדם ויפה גביש

11037900_10204757716997212_6078268733159525987_o[1] unnamed[1] (6) 1941501_10204757718357246_959998671614227045_o[1]

צילומים: אורנה מלכי ליבנה ויפה גביש

שיתוף הפעולה בין סלאם עיראקי וגיתי זמיר הוליד עוד יוזמה מבורכת שהיא- הזמנת בשרים דרך אתר האינטרנט או טלפונית וקבלת ההזמנה ישירות הביתה. נכנסתי לאתר ובדקתי מחירים והמבצעים מצוינים. באמת מצוינים לאיכות בשר כמו זו שמספק עיראקי.

 

למשל מבצעי יום העצמאות:

 

3 קילו קבב 100 ₪

 

סטייק אנטריקוט 1 קילו 85 ₪

 

המבורגר מכסה אנטריקוט 3 קילו 100 ₪

 

שיפודי פרגיות 2.5 קילו 100 ₪

 

אני הזמנתי כמות בשרים שתספיק לגדוד. זוכרים שהבטחתי לבני המשפחה לשחזר עבורם את הארוחה? במחירים האלה ממש שווה. מכיוון שאיני גרה במרכז אלא ליד חיפה, סיכמתי על אופן קבלת המשלוח עם גיתי זמיר. במרכז הארץ המשלוחים נעשים עד פתח הבית. לשאר חלקי הארץ כדאי להתקשר ישירות ולתאם משלוח. הבשרים מגיעים כאילו קניתם אותם זה הרגע בחנות, טריים וארוזים היטב. במידה ויש בקשות מיוחדות תמצאו אוזן קשבת ויארזו לכם לפי רצונכם ואיך שמתאים לכם.

 

הזמנות טלפוניות-  054-7730990 .

 

אני הזמנתי דרך האתר של עיראקי מקור הבשר- https://www.facebook.com/bneiraqi

 

מאד נוח וקל. שלחתי את ההזמנה ולאחר מכן התקשרו אלי לאשר. ממליצה בחום להשתמש בשרות זה. חוסך את הנסיעה ואת ההמתנה ועושה לנו את החיים קלים יותר.

 

ולסיום- מתכוני מרינדה לעוף ובשרים.

 

מרינדה לפרגיות

 

חצי כוס שמן זית

 

חצי כוס מיץ לימון (טיפ של גיתי- כדאי להשתמש במיץ לימון משומר ולא חייבים לסחוט לימונים)

 

כף פפריקה

 

כפית כמון

 

מלח

 

פלפל

 

מערבבים ומשרים למשך שעתיים

 

מרינדה לחזה עוף

 

חצי כוס מיץ לימון

 

חצי כוס שמן זית

 

רבע כוס חרדל (גיתי מציע להשתמש בחרדל הפשוט של תלמה ואני מסכימה איתו)

 

רבע כוס דבש

 

כף פטרוזיליה קצוצה

 

כף תימין

 

3 שיני שום כתושות

 

פלפל שחור

 

מלח

 

השרייה קצרה מספיקה.

 

מרינדה לצלעות ובשר

 

חצי כוס שמן זית

 

חצי כוס מיץ לימון

 

פטרוזיליה קצוצה – 2  כפות

 

אורגנו – 1 כף

 

תימין- 1 כף

 

כוסברה- 1 כף

 

פלפל שחור גרוס

 

מלח

 

להשרות לפחות שעתיים.

 

בתיאבון וחג שמח.

 

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של Iaffa Gavish

תצוגה מקדימה

"המסעדה"- בראשון לציון. אסתטיקה, איכות ותמחור הוגן.

בשבוע שעבר הוזמנתי ל"המסעדה"  מסעדתו החדשה של המסעדן אמיר בן שטרית שהיה אחד השותפים ברשת המסעדות "קינג ג'ורג'". אמיר יזם קונספט של מסעדה המגישה מגוון מנות רחב ואיכותי במחירים הוגנים ונוחים. ...

תצוגה מקדימה

נובנטה נובה- גלריה לעיצוב המחברת בין אמנות, קולינריה וסטיילינג

העיר התחתית בחיפה שהייתה עד לפני מספר שנים המקום הכי פחות אטרקטיבי בחיפה התגלתה מחדש והפוטנציאל הגלום בה מתחיל להתממש. מסעדות שף, גלריות וחנויות אופנה נפתחות בקצב מזורז...

"בילי שוורץ"- המחזמר הקומי של תיאטרון חיפה הוא השלאגר הבא

        בחרתי במחזמר" בילי שוורץ" כאירוע המשמעותי ביותר השנה כיוון שמדובר במחזמר מקורי ישראלי שהוכיח שניתן להפיק מחזמר ראוי לשמו בארץ. לא מיובא ולא מתורגם....

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה