הבלוג של Iaffa Gavish

כל מה שמעניין – תרבות, צרכנות, מבטים

כותבת על נושאים מגוונים. הצגות, ספרים, אוכל, מסעדות ולייף סטייל. תמצאו כאן את היומיומי, את שעות הפנאי ואת ההנאות הקטנות של החיים.

עדכונים:

פוסטים: 608

החל מינואר 2014

 

 

P1000550

חנויות קטנות וותיקות שבמשך שנים רבות מוכרות את אותה סחורה והן חלק בלתי נפרד מנוף הרחוב, מושכות אותי מאד. לעומת הניכור והזרות בכל הרשתות הגדולות, כאן תמצאו שרות אכפתי, סבלנות ואוזן קשבת. אם יש לכם קצת זמן תוכלו גם לשמוע סיפורים מעניינים ולפתוח דיון על אירועי היום. כזו היא חנות הפיצוחים של אלי ” פיצוחי הרצל” שבה תוכלו למצוא לא רק פיצוחים, פירות יבשים, תבלינים ודברי מתיקה, אלא גם חיוך שמח, אכפתיות ורצון לעזור. אלי, בעל העסק, הוא האדם הכי מלא שמחת חיים שאני מכירה. שנים רבות אנחנו מכירים ותמיד חיוך על פניו, מילה טובה וחביבות אין קץ.

P1000559

P1000552

 

ששים ושלוש שנים עברו מאז פתחה משפחתו של אלי את “פיצוחי הרצל” ברחוב הראשי של שכונת הדר בחיפה. זו הייתה החלטה עסקית נבונה. רחוב הרצל היה אז וגם שנים לאחר מכן, המרכז המסחרי הכי תוסס, צבעוני ומושך בכל האזור. אלפי אנשים הסתובבו ברחוב, ערכו את קניותיהם בחנויות, ישבו לשתות קפה ועוגה באחד מבתי הקפה הנחשבים או סתם טיילו להם בין החנויות קונים בעיניים את מה שהכיס לא הרשה. אני זוכרת את עצמי כילדה ואחר כך כנערה מגיעה מדי שבוע להדר כדי לצפות בסרט בקולנוע “ארמון” או באחד מבתי הקולנוע האחרים שנמצאו כולם רק שם. אחר כך היינו מטיילים ברחוב הכי נחשב – רחוב הרצל, מלקקים גלידה או מפצחים פיצוחים ונהנים מכל רגע. חורף, קיץ, לא משנה, לא נתנו לגשם או לחמסינים להפריע לנו בביקור השבועי. כך שאתם יכולים להבין, בוודאי, עד כמה שגשגה חנות הפיצוחים. בשנים אלו העסיק אלי שבעה עובדים בחנות. בית הקלייה שהיה מסונף לחנות, סיפק את כל צרכי הלקוחות ואלי אף שיווק סחורה לכל החנויות באזור.

P1000558

 

P1000549

השנים החולפות עמעמו את זהרו של הרחוב. “אנשים מעדיפים קניונים”- אומר אלי. מסתובבים במיזוג במקום באוויר הפתוח. עורכים את הקניות ברשתות גדולות. פחות חשובה להם האיכות והטריות, העיקר לגמור עם הקניות כמה שיותר מהר. “לי”- אומר אלי ” חשובה מאד האיכות והטריות של המוצרים אותם אני מוכר לאנשים”. ואכן, אם תגיעו לטעום מהפיצוחים והפרות היבשים שיש בחנות, לא תרצו לקנות יותר בשום מקום אחר. מדי יום קולה אלי את הפיצוחים לאותו היום, מחדש ומשנה. “לא תמצאו אצלי סחורה מקולקלת או פגומה”- הוא מתגאה. לכן גם, רוב הלקוחות שלו הם לקוחות וותיקים ששנים עורכים את קניותיהם רק אצלו.

 

רוב המוצרים מיובאים. בארץ עדיין מייצרים גרעיני חמנייה, גרעיני אבטיח ובוטנים. אך סוגי האגוזים הרבים, הפירות היבשים והתבלינים, כולם מחו”ל. את התבלינים נוהג אלי לארוז בקופסאות של מאה גרם, כי כך נשמרת טריותם. מגדלים של תבלינים אולי נראים יפה לעין, אך הטריות שלהם מוטלת בספק. תוכלו למצוא אצלו את כל סוגי התבלינים שעולים על דעתכם- החל מפפריקה מתוקה ועד זנגוויל, קינמון וכורכום. עוד תוכלו למצוא מגוון רחב של פירות יבשים, גם ללא סוכר ואפילו את תותי הגוג’י ברי הידועים בתכונותיהם הבריאות. כמובן שתמצאו את כל סוגי הפיצוחים האפשריים- גרעיני חמנייה, אבטיח, דלעת. אגוזים מסוגים שונים, פיסטוקים, שקדים. מה לא? והכל באיכות הכי טובה ובמחירים המתחרים בכל מקום אחר.

P1000557

P1000553

 

P1000554

P1000555

P1000556

אלי אוהב את חנותו וזה ניכר לעין. “אני אוהב להיות כאן, להיות בחברת הקונים, לשוחח איתם, להחליף חוויות ודעות”. וסבלנות, אני שואלת, יש לך? “המון סבלנות” מחייך אלי “המון”. אז אם אתם מחפשים מקום איכותי ונחמד לערוך בו את קניות הפיצוחים, התבלינים והפירות היבשים שלכם, זה המקום הכי נחמד ואיכותי שאני יכולה להמליץ עליו. מבטיחה שתיהנו.

 

פיצוחי הרצל- רחוב הרצל 6, חיפה. בימים א’-ה’- בין השעות- 8.30-17.30. ביום ששי- 8.00-15.00

 

 

 

עוד מהבלוג של Iaffa Gavish

תצוגה מקדימה

"המסעדה"- בראשון לציון. אסתטיקה, איכות ותמחור הוגן.

בשבוע שעבר הוזמנתי ל"המסעדה"  מסעדתו החדשה של המסעדן אמיר בן שטרית שהיה אחד השותפים ברשת המסעדות "קינג ג'ורג'". אמיר יזם קונספט של מסעדה המגישה מגוון מנות רחב ואיכותי במחירים הוגנים ונוחים. ...

תצוגה מקדימה

נובנטה נובה- גלריה לעיצוב המחברת בין אמנות, קולינריה וסטיילינג

העיר התחתית בחיפה שהייתה עד לפני מספר שנים המקום הכי פחות אטרקטיבי בחיפה התגלתה מחדש והפוטנציאל הגלום בה מתחיל להתממש. מסעדות שף, גלריות וחנויות אופנה נפתחות בקצב מזורז...

"בילי שוורץ"- המחזמר הקומי של תיאטרון חיפה הוא השלאגר הבא

        בחרתי במחזמר" בילי שוורץ" כאירוע המשמעותי ביותר השנה כיוון שמדובר במחזמר מקורי ישראלי שהוכיח שניתן להפיק מחזמר ראוי לשמו בארץ. לא מיובא ולא מתורגם....

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה