הבלוג של Iaffa Gavish

כל מה שמעניין – תרבות, צרכנות, מבטים

כותבת על נושאים מגוונים. הצגות, ספרים, אוכל, מסעדות ולייף סטייל. תמצאו כאן את היומיומי, את שעות הפנאי ואת ההנאות הקטנות של החיים.

עדכונים:

פוסטים: 560

החל מינואר 2014

ביקור בדוכן התבלינים המלא כל טוב של חברת נפטון בתערוכת “קולינרי”  הזכיר לי אגדה ששמעתי פעם. באגדה מסופר על מלך שלו 3 בנות וכדי לדעת למי להוריש את הממלכה ביקש מכל אחת להביא לו את הדבר היקר ביותר בתבל. הבכורה הביאה לו זהב, האמצעית יהלומים ואילו הצעירה הביאה לו שק מלח. זעם המלך על בתו הצעירה אך לאחר ששמע את דבריה והבין כי ללא תבלינים יהיה האוכל תפל ולא טעים, החליט להוריש לה את ממלכתו. בעלי חברת נפטון הבינו את המסר הזה והחברה שלהם מייבאת, מייצרת ומשווקת תבלינים, ממרחים, עשבי תיבול, רטבים ותערובות תיבול לאורז מזה שנים רבות.

בצילומים- קצת ממראות הדוכן בתערוכה

unnamed[7] unnamed[2] (7) unnamed[3] (3) unnamed[6]

יונתן גרשון המנהל את החברה כיום הוא נכדו את מי שהקים את החברה עם 4 עובדים בלבד. יונתן מספר שהידע ומתכוני החברה עברו מדור לדור ונאספו על ידי משפחתו מכל קצוות המזרח התיכון. התבלינים המגיעים למפעל מגיעים ישירות משדות המגדלים ברחבי העולם , נטחנים ונארזים ללא מגע יד אדם וכך מצליחים לשמור על טריותם וניחוחם.

איך לבחור תבלינים? מומחי התבלינים של נפטון אומרים שחשוב לשים לב לדברים הבאים: להביט בתבלינים-תבלינים עזי צבע בולטים יותר מהאחרים ולכן מומלץ לשמור על גוונים טבעיים לחלוטין. קחו תמצית תבלין בכף ביד ונסו למולל את התבלינים בקצות האצבעות ולהריח.  הארומה צריכה להיות חזקה ונטולת ריח אבק או כל ריח אחר.

תבלינים שהנכם קונים באריזה מצוידים תמיד בתווית מלאה ובה פרטים חשובים כדוגמת תאריך תפוגה, רשימת מרכיבים. מומלץ להתעכב על רשימת המרכיבים ולבדוק מה מצוין בה, האם התבלין המבוקש הוא הדומיננטי בתערובת. האם החומרים טבעיים וללא חומרים משמרים או שמע עלולים להכיל מעצימי טעם כדוגמת מונוסודיום גלוטומט – חשוב לקרוא את התווית ולבחור את הטוב ביותר עבורכם.

בחברת “נפטון” מייבאים ומייצרים בין היתר, פלפל אנגלי המגיע דווקא מדרום אמריקה, תבלין ציפורן מאינדונזיה, אגוז מוסקט, כורכום, כמון, כוכב אניס, זרעי חרדל, כוסברה, פלפלת מתוקה, סומק, ג’ינג’ר, קימל ועוד ועוד. מן התבלינים רוקחים לנו מומחי החברה תערובות תיבול שונות, ממרחים ורטבים.

 מה חדש בחברה?

סדרת מוצרים לתיבול אורז במגוון טעמים. בסדרה נמצא תיבול לאורז פרסי בתוספת עשבי תיבול, תיבול לאורז מדראס בתוספת קשיו, תיבול לאורז מראקש בתוספת צימוקים ושקדים ותיבול לאורז מג’דרה בתוספת עדשים. מחיר- 13.90 ₪.

unnamed[2] (8)

unnamed[4] (5)

תערובות לתיבול תפודים וירקות- תערובת תיבול טוסקנה – תערובת בנוסח איטלקי הנושאת את שמו של חבל טוסקנה באיטליה ומורכבת מתבלינים שמקובל להשתמש בהם באזור. התערובת מורכבת מעשבי תבלין -וביניהם רוזמרין, אורגנו, עלי דפנה, מיורן, פטרוזיליה, פפריקה וכן מלח, שמן קנולה וירקות מיובשים בטכניקה ייחודית.  התערובת עשויה מתבלינים באיכות גבוהה, – ללא צבעי מאכל, ללא מונסודיום גלוטמט וללא חומרים משמרים. תערובת התיבול כשרה – בהשגחת הבד”ץ העדה החרדית – ו-רבנות באר שבע.

תערובת תיבול פילדלפיה – -אין דבר כזה נוסח פילדלפיה  - -. תרכובת התערובת היא סודית, כמו תערובת “ראס אל חנות” ודומותיה והיא עשויה מעשבי תיבול -, מלח, דקסטרוזה ושמן קנולה. התערובת היא ארומטית מאוד ויש לה טעם מתקתק-פיקנטי. התערובת עשויה מתבלינים באיכות גבוהה, -, ללא צבעי מאכל, ללא מונסודיום גלוטמט וללא חומרים משמרים -. תערובת התיבול כשרה – בהשגחת הבד”ץ העדה החרדית – והרבנות באר שבע. מחיר- 11 ₪.

unnamed[2] (9)

הסדרה האוריינטלית- 9 רטבים בטעמים מיוחדים בבקבוקים חדשניים, ללא תוספת מונסודיום גלוטמט, ללא צבעי מאכל ועם חומרי גלם איכותיים. מה נמצא בסדרה?

רוטב צ’אטני מנגו חריף (פרי21% מנגו)- משדרג כל מנה, מתאים לבישול, הקפצה, מרינדה והגשה – על בסיס מנגו, מגיע אלינו מהמטבח ההודי וייחודי לנפטון .

רוטב צ’אטני מנגו מתוק –(21% פרי מנגו) הגרסה המתוקה , בטעם שילדים אוהבים

רוטב קארי – מתאים לבישול, תיבול והכנת מרינדה – מגיע אלינו מהמטבח ההודי ויעל במיוחד בבישול של בשר ועוף .

רוטב צ’אטני שזיף פיקנטי (מכיל שזיף, מנגו ומשמש) – מתאים לבישול, הקפצה, מרינדה והגשה – רוטב ייחודי לנפטון המבוסס על טעם אקזוטי פירותי , שילוב של פיקנטיות ומתיקות מעודנת . מתאים לבשרים, הקפצת ירקות וגם להגשה לצד כל מנה כמטבל.

רוטב טנדורי  - מתאים לבישול ומרינדה – מגיע אלינו מהמטבח ההודי, מוצר ייחודי של נפטון, מיועד לבישול של עוף וחלקי עוף

רוטב טיקה – מתאים לבישול , מרינדה והקפצה ,רוטב ייחודי לנפטון המגיע אלינו מהמטבח ההודי,  מתאים להכנת עוף, שווארמה ולירקות.

רוטב סצ’ואן – מתאים לבישול , הקפצה, ומרינדה , מגיע אלינו מהמטבח הסיני ומתאים במיוחד לבישול של עוף ודגים.

רוטב טריאקי- מתאים לבישול, הקפצה, מרינדה והגשה , מגיע אלינו מהמטבח היפני ומיועד בעיקר בהכנת משרה לדגים ובקר.

מחיר- 13.90-14.90 לבקבוק.

unnamed[4] (6)

unnamed[8]

unnamed[5] (5)

מתכונים מגוונים לשימוש במוצרי החברה תוכלו למצוא כאן

http://www.neptunefoods.co.il/receiptsCategories.aspx?categoryID=5

אני אהבתי במיוחד את המתכון לכבדי עוף ופטריות ברוטב צאטני שזיפים פיקנטי ואת המתכון לכנפיים בשום ודבש.

את מוצרי חברת נפטון ניתן להשיג ברשת חצי חינם, ביינות ביתן, בלגעת באוכל, בספייסס ובסופרמרקט ברקת.

עוד מהבלוג של Iaffa Gavish

תצוגה מקדימה

"המסעדה"- בראשון לציון. אסתטיקה, איכות ותמחור הוגן.

בשבוע שעבר הוזמנתי ל"המסעדה"  מסעדתו החדשה של המסעדן אמיר בן שטרית שהיה אחד השותפים ברשת המסעדות "קינג ג'ורג'". אמיר יזם קונספט של מסעדה המגישה מגוון מנות רחב ואיכותי במחירים הוגנים ונוחים. ...

תצוגה מקדימה

נובנטה נובה- גלריה לעיצוב המחברת בין אמנות, קולינריה וסטיילינג

העיר התחתית בחיפה שהייתה עד לפני מספר שנים המקום הכי פחות אטרקטיבי בחיפה התגלתה מחדש והפוטנציאל הגלום בה מתחיל להתממש. מסעדות שף, גלריות וחנויות אופנה נפתחות בקצב מזורז...

"בילי שוורץ"- המחזמר הקומי של תיאטרון חיפה הוא השלאגר הבא

        בחרתי במחזמר" בילי שוורץ" כאירוע המשמעותי ביותר השנה כיוון שמדובר במחזמר מקורי ישראלי שהוכיח שניתן להפיק מחזמר ראוי לשמו בארץ. לא מיובא ולא מתורגם....

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה