הבלוג של Iaffa Gavish

כל מה שמעניין – תרבות, צרכנות, מבטים

כותבת על נושאים מגוונים. הצגות, ספרים, אוכל, מסעדות ולייף סטייל. תמצאו כאן את היומיומי, את שעות הפנאי ואת ההנאות הקטנות של החיים.

עדכונים:

פוסטים: 659

החל מינואר 2014

P1000440

 

המסעדה החדשה FISH MARKET  היא מסעדת דגים חלבית כשרה של השף קובי עבד. כשנכנסתי למסעדה המבהיקה בלובנה והבטתי סביב חשתי איך מגיעה השלווה. העיצוב הנקי והיפה בצבעי לבן כחול כל כך מתאים לאזור הים התיכון ומיד עולה המחשבה על ים, דגים, כוס יין לבן צונן או כוסית אוזו וכבר מתחשק לקרוא את התפריט ולהזמין את כל מה שיש בו. הגזמתי מעט, נכון. אבל, בערב הטעימות אליו הוזמנתי יחד עם חבריי הבלוגרים אכן טעמנו ממאכלים רבים שמציעה המסעדה וגם אם תכריחו אותי לבחור בין המנות יהיה לי קשה מאד לעשות זאת. הכל היה טעים מאד, טרי, מוקפד ואסתטי מאד.

unnamed[2]

הקרדיט לצילום זה- אבנר צרפתי

P1000442

P1000441

מסעדת הדגים היא הבת הצעירה לבית “מיתוס” של קובי עבד שהחליט לפני מספר חודשים לפתוח מסעדת דגים כשרה שיש בה דגים טריים המגיעים ישירות מהמגדלים, גבינות בוטיק מצוינות ומנות צמחוניות וטבעוניות איכותיות וטעימות. כל המאפים במקום לרבות פוקצ’ת הבית ופיצת הבית נעשים במקום. כנ”ל מגוון הפסטות שכולן עבודת יד.

במסעדה המרווחת והיפה המטבח הוא פתוח וניתן להביט בעבודת השפים. אני מאד אוהבת סגנון כזה ולדעתי מעבר לאווירת העשייה שמטבח פתוח מקנה יש גם תחושה של שותפות, ביתיות וקירבה. מביטים על תצוגת הירקות והפירות הטריים ועל בקבוקי היין, הערק והאוזו ומצב הרוח משתפר במיידית. אני טעמתי את ערק השקדים שמכין קובי. הוא סיפר לנו שבאופן ההכנה מעורבים אניס, שקדים וסוכר. אחוז האלכוהול 20%. זה טעים! כשתגיעו למסעדה זה המשקה שתבקשו. אתם חייבים לטעום ממנו. במסעדה יש מקום לכ-180 סועדים ויש בה 2 חדרים פרטיים. חדר קטן ובו מקום ל-14 סועדים וחדר גדול ובו 20 מקומות המאפשר אירועים פרטיים. יש בחדר מסכי לד מתקדמים למצגות והרצאות.

unnamed[3]

unnamed[4]

בצילומים- השף קובי במטבח

P1000461P1000462

בצילומים: קובי משקה אותנו בערק שקדים נפלא.

ועכשיו לתפריט ולמה שאני אכלתי. הצילומים לא מצליחים להעביר את האיכות והטעמים ולכן תצטרכו להאמין לי שהיה נהדר.

התחלנו במנות ראשונות: קרפצ’יו לוקוס (59 ₪)- מנה נהדרת, פיסות דקיקות של לוקוס בתיבול עדין שמדגיש את טעמו של הלוקוס.  סיגר חציל ופטה על קרם פלפלים ושמנת (49 ₪)בצק הסיגר עשוי מפילו והמילוי הוא של חציל וגבינת פטה. הסיגר מטוגן בשמן עמוק ויחד עם קרם הפלפלים המתקתק מדובר במנה מענגת. רביולי סלק וגבינת עיזים, רוטב שמנת וגבינה כחולה (42 ₪)-מנה יפהפיה בצבעיה. הסלק, הגבינה ורוטב השמנת משתלבים היטב וכל ביס מלא בטעמים. סטייק חלומי קרם לבנה שרי תמר וזעתר טרי (49 ₪)- רצועות חלומי צלויות על מצע של לבנה. נחמד מאד אבל לטעמי תהיו יותר נועזים ותזמינו את קציצות ירק ופרסה על קרם יוגורט (49 ₪)- באמת שלא ידעתי שאפשר להצליח לעשות מפרסה וירק כאלה קציצות טעימות. הן מטוגנות בשמן עמוק ומוגשות עם יוגורט. בנוסף טעמנו סלט חסות, אגסים מקורמלים, פקנים קלויים וגבינת רוקפור ברוטב ויניגרט שהיה מצוין. היו גם צלוחיות מזאטים של זיתים יווניים, איקרא, ציזיקי, דג כבוש ולבנה שהוגשו עם לחם הבית הנהדר.

ראשו

ראשונות

P1000457

unnamed[5]

עיקריות: : דגים- מחבת דגים- פילה של שלל דגי ים מטוגנים בשמן עמוק (119 ₪)-הגשה אסתטית ומושכת למנת דגי היום המטוגנת בשמן עמוק. הדגים פריכים מאד, מתפצפצים בפה.  קבב דגי ים ברוטב חריימה (99 ₪)- זו מנה שיש בה כוסברה ואני לא מאוהבות הירק הזה. סליחה. למרות זאת טעמתי והיה לא רע בכלל. הקבבים מתבשלים ברוטב חריף של פלפלים, עגבניות, שום ותבלינים. פילה דניס בחמאת טימין על פירה פטריות כמהין (109 ₪)- מיוחד מאד  וחמאת הטימין הוסיפה ארומה נהדרת למנה שיחד עם פירה פטריות הכמהין הפכה למנה נהדרת. לכו על המנה הזו. פסטות- ניוקי ערמנונים, פטריות חורש בשמנת כמהין (69 ₪), רביולי גבינות ברוטב שרי תמר ושמנת רוקפור (59 ₪)

P1000463

P1000464

P1000465

P1000466

unnamed[10]

ולסיום, הקינוחים, מי שאוהבת מתוקים כמוני מצפה בהתלהבות לחלק הזה בתפריט. אז מה היה לנו?קינוחים: מלבי שמנת וסיגר פיצוחים בקינמון (38 ש”ח),קרם ברולה ומרמלדת פירות טריים (38 ש”ח),עוגת ביסקוויט של פעם (38 ש”ח). אהבתי מאד את קרם הברולה ואת עוגת הבסקוויט. כפי שאתם רואים מוגשים באופן מאד יפה. בנוסף, טעמתי גלידת שמנת מווניל אמיתי שהזכיר לי גלידה של פעם.

אחרונות

P1000470

למסעדה הזו אין ספק שאחזור. ממליצה בחום.

FISH MARKET-רחוב שאול המלך 33 בת”א – צמוד למסעדת מיתוס גריל בר המיתולוגית.

עוד מהבלוג של Iaffa Gavish

תצוגה מקדימה

"המסעדה"- בראשון לציון. אסתטיקה, איכות ותמחור הוגן.

בשבוע שעבר הוזמנתי ל"המסעדה"  מסעדתו החדשה של המסעדן אמיר בן שטרית שהיה אחד השותפים ברשת המסעדות "קינג ג'ורג'". אמיר יזם קונספט של מסעדה המגישה מגוון מנות רחב ואיכותי במחירים הוגנים ונוחים. ...

תצוגה מקדימה

נובנטה נובה- גלריה לעיצוב המחברת בין אמנות, קולינריה וסטיילינג

העיר התחתית בחיפה שהייתה עד לפני מספר שנים המקום הכי פחות אטרקטיבי בחיפה התגלתה מחדש והפוטנציאל הגלום בה מתחיל להתממש. מסעדות שף, גלריות וחנויות אופנה נפתחות בקצב מזורז...

"בילי שוורץ"- המחזמר הקומי של תיאטרון חיפה הוא השלאגר הבא

        בחרתי במחזמר" בילי שוורץ" כאירוע המשמעותי ביותר השנה כיוון שמדובר במחזמר מקורי ישראלי שהוכיח שניתן להפיק מחזמר ראוי לשמו בארץ. לא מיובא ולא מתורגם....

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה