הבלוג של Iaffa Gavish

כל מה שמעניין – תרבות, צרכנות, מבטים

כותבת על נושאים מגוונים. הצגות, ספרים, אוכל, מסעדות ולייף סטייל. תמצאו כאן את היומיומי, את שעות הפנאי ואת ההנאות הקטנות של החיים.

עדכונים:

פוסטים: 592

החל מינואר 2014

השבוע הוזמנתי לסדנת גיבון גבינות מטעם מועצת החלב. האירוע התקיים ב”שביל עיזים” במושב טל שחר. אלון ורות אירחו אותנו ולימדו איך מגבנים גבינה בנוסח הצ’רקסי מחלב פרה ותוך שעה מקבלים גבינה מעולה ומוכנה לאכילה. ראו את הצילום, זו גבינה שהכנתי בבית והדהמתי את עצמי בקלות ההכנה ובטעמה הטעים. אביא מתכון בהמשך ותוכלו להכין יחד עם הילדים שבוודאי ייהנו ויתלהבו מכך.

דיר

“שביל עיזים” הוא מקום פסטורלי ונעים שהוקם בשנת 2004. יש בו דיר עיזים המסתובבות חופשי בשטח, מחלבה ומעדנייה. בני הזוג מארחים קבוצות במקום, מלווים לסיור מודרך בדיר ומלמדים כיצד מגבנים גבינות ומהם התהליכים בייצור הגבינות. הארוחה שהכינו עבורנו לאחר הסדנה הייתה נהדרת. הצילומים, בוודאי, מצליחים להראות עד כמה.

הכנה

גבינה

ארוחה

ערב

ההיסטוריונית הקולינרית ד”ר טובה דיקשטיין סיפרה לנו על אופן הכנת הגבינות בעת העתיקה ועל עשרות סוגי הגבינות שהכינו לפני אלפי שנים. מסתבר שגם אז הבינו עד כמה תורם החלב לבריאות והגבינות היוו חלק מאורח החיים עוד מתקופת המקרא. כאז- גם היום. טובה לא רק סיפרה אלא גם הביאה מתכונים והכינה לנו כדורי גבינה רומאיים  ”גלובי”- שהיו טעימים מאד. רוצים מתכון? תקבלו בהמשך. תתפלאו לדעת, אבל אופן הכנת הגבינות לא ממש השתנה במשך אלפי שנים. מה שכן השתנה הם האמצעים הטכנולוגים החדשניים שעוזרים בשימור הגבינות. בימי קדם, סיפרה טובה, השתמשו בכוסמת כדי להכין כדורי גבינה שישתמרו היטב.

עתיק

מועצת החלב שיזמה את הסדנה והאירוח הייתה מוכרת לי בשם אך לא ממש ידעתי מהם תפקידיה. האם אתם יודעים? ובכן, הסתבר לי שהמועצה לענף החלב בישראל, ייצור ושיווק הוקמה כחברה פרטית ע”פ החלטת ממשלה. והיא משמשת כשולחן משותף לכל הגורמים בענף החלב – הממשלה, ארגוני החקלאים, מגדלי הבקר, צרכנים ומחלבות, שבמסגרתו מתקבלות ההסכמות החיוניות לפעילותו התקינה של ענף החלב זאת על מנת להבטיח לנו- הצרכנים אספקה סדירה של חלב ומוצריו כל השנה.

כמובטח, הנה המתכון להכנת גבינה צ’רקסית –

unnamed[3]

 

גבינה צ’רקסית

החומרים לכ-150 גר’ גבינה:

1 ליטר חלב, בחוש ומסונן

כף יוגורט

כ-50 מ”ל חומץ 5%

כפית מלח

תבלינים לפי הטעם

אופן ההכנה:

מחממים את החלב תוך כדי בחישה לטמפרטורה של 85-90 מעלות ומורידים מהאש.

מוסיפים יוגורט תוך כדי בחישה.

מוסיפים חומץ תוך כדי בחישה איטית, עד שמי הגבינה צלולים בצבע ירקרק-צהוב. שימו לב: כמות קטנה מדי של חומץ תניב כמות גבינה קטנה, ואילו כמות גדולה מדי תניב גבינה קשה במרקם גומי.

נותנים לגבן לשקוע, ומוציאים את מי הגבינה ככל שניתן.

מוסיפים מלח ותבלינים לפי הטעם ומערבבים.

מעבירים לתבניות רשת (מומלץ להשתמש בבד סינון בנוסף), כשהגבינה עדיין חמה. כשהיא מתייצבת הופכים כמה פעמים, כדי לנקז את המים, ומשהים למשך כשעה.

לאחר כשעה אורזים ושומרים במקרר.

המתכון העתיק שהביאה טובה להכנת כדורי גבינה-

“גלובי” – כדורי גבינה רומאיים טעימים  

“גלובי נעשה כך: ערבב גבינה וכוסמין*  (אנחנו נשתמש בסולת) מספיק כדי להכין את מספר הכדורים שאתה רוצה. הכנס שומן (אנחנו נכניס חמאה או שמן) במחבת נחושת. טגן אחד או שניים בפעם, הפוך אותם לעתים קרובות בעזרת 2 מריות (כפות שטוחות). כאשר הם מוכנים, הסר אותם מהאש, צפה בדבש, פזר גרגרי פרג והגש”.    

                                               מרקוס פורקיוס קאטו קנסוריוס, “על החקלאות”,שנת 79   

מצרכים

2.5  כוסות חלב

6 כפות סולת

6 כפות דבש

250 גבינת ריקוטה

1/2 כפית מלח

שמן אקסטרה וירג’ין או שמן קנולה

כף גרגרי פרג או שומשום לציפוי

 

הוראות הכנה

הביאו את החלב לרתיחה  ופזרו את הסולת על החלב. ערבבו  וצרו דייסה סמיכה.

צקו לקערה והמתינו עד שיצטנן.

הוסיפו את הגבינה לדייסה וערבבו היטב. צקו שמן עמוק למחבת וחממו. בעזרת 2 כפות עצבו כדורים והכניסו לשמן הרותח. טגנו מכל הצדדים. הניחו על נייר סופג, חממו דבש וצקו את הדבש על הכדורים. פזרו פרג או שומשום קלוי והגישו.

ולסיום- פעילויות חג השבועות במשקים ובמחלבות

צפון

פעילות שבועות ב’טבע עז’ – מושב בן עמי

במשק ‘טבע עז’ במושב בן עמי, מזמינים את הציבור לחגוג את חג השבועות בסיור בדיר העיזים, להכיר את העזים וחיות המשק, להאכיל את הגדיים בבקבוק ואת העזים מכף היד, להתנסות בחליבה ידנית ולהשתתף בסדנה להכנת גבינה. במקום ניתן לרכוש גבינות, פיתות בטאבון ומיץ תפוזים וליהנות מפיקניק חוויתי במדשאה הגדולה ומאהל האירוח.

זמני פעילות:

22-24/5  בין השעות 10:00- 15:00

מחיר: 25 ₪ לאדם (מגיל שנתיים)

פרטים ליצירת קשר: 050-6366766/ 050-6887242

עמוד הפייסבוק שלנו: https://www.facebook.com/tevaezturs

איך מגיעים: מושב בן עמי, מול בית חולים נהריה, שילוט בתוך המושב ובאזור

 

“שביל פרות החלב” – בית לחם הגלילית

לכבוד חג השבעות תיערך פעילות מיוחדת למבקרים במשק ברנדס. הפעילות במשק משלבת עבודה ברפת עם הסברים על חיי הפרה, מההמלטה ועד היותה פרה בוגרת. הפעילות מתחילה בהסבר על משפחת היונקים, על הריון והמלטה, למה הפרה נותנת חלב ולמי? הילדים יקבלו כלי עבודה ויאכילו את העגלים הגדולים. במכון החליבה ילמדו לחלוב בידיים ויכירו את רובוט החליבה שחולב באמצעות טכנולוגיה מתקדמת. ימזגו חלב לבקבוקים ויאכילו את העגלים הקטנים בחלב. הסיור יסתיים “במשתה” של שוקו וחמאה ומוצרי חלב שיכינו הילדים בעצמם.

זמני פעילות:

22-24/5 בין השעות   10:00-16:00

מחיר: 40 ₪ למבקר, החל מגיל שנתיים וחצי.

אתר האינטרנט שלנו: http://www.shvilparot.co.il/

טלפון לבירורים ולתיאום מראש: 04-9832437, 052-3275682

 

הפנינג ארץ זבת חלב ודבש  ב”מי ומו” – משק קרמר במושבה יבנאל

בחג השבועות ייערך אירוע מיוחד באווירת החג: האורחים יהינו מתערוכת יצירות העשויות מחבילות חציר וקש טריות שזה עתה נאספו מהשדה. כמו כן יוכלו ליהנות מעבודה במשק, השקיית עגלים, חשיפת שיטת החליבה הרובוטית, אפיית פיתות בטאבון והכנת גבינה טעימה.

זמני פעילות:

23-24/5  בין השעות  10:00-13:00

המשק יהיה פתוח למבקרים עד השעה 16:00

מחיר: 35 ₪, למבקר מגיל שנתיים ומעלה.

אתר האינטרנט שלנו: http://www.me-v-moo.net/

טלפון לבירורים ולתיאום מראש: 04-6708141

 

חוות עז עיז – מנחמיה

חוות עז עיז מזמינה את הציבור  לחגוג את חג השבועות באווירה כפרית. במסגרת הביקור תוכלו לצאת לסיור בדיר, לחלוב עיזים, ללמוד כיצד מכינים גבינה, אפיית פיתות בטאבון ומשתיית שוקו מחלב עיזים. בנוסף יוכלו המבקרים להתרשם מדוכני יוצרים ואמנים, לרכוש גבינות בחנות המחלבה ולשבת במרפסת וליהנות מאירוח גבינות.

זמני פעילות:

22-24/5   בין השעות10:00-17:00

הפעילות מתחילה בשעות 10:00,12:00,14:00.

מחיר: לילד 35 ₪, למבוגר 25 ₪ (סיור + סדנת גיבון)

טלפון לבירורים ולתיאום מראש: 053-7292996

פעילות חג במחלבת ‘שירת רועים’ – כפר קיש

מחלבת שירת הרועים מזמינה את הציבור לטעום ולגלות את 23 הסוגים השונים של גבינות הצאן המיוצרות במחלבה ובכללן חמש הגבינות  שייצגו את מחלבת שירת רועים באליפות העולם לגבינות שתתקיים בצרפת מיד לאחר החג: נירית, כמהין, ענבר, עין מודע ומעיין חרוד. במהלך הביקור ניתן לפגוש את מיכל גבנית המחלבה ולקבל הסברים על תהליך יצור הגבינות.

זמני פעילות:

 22-24/5 בין השעות 10:00-18:00

מחיר- כניסה חופשית, מחיר הגבינות על פי משקל

פרטים ליצירת קשר: מיכל 052-2548052

אתר האינטרנט שלנו: http://www.shiratroim.co.il/

איך מגיעים: בכביש 65, בצומת גזית פונים מזרחה לכפר קיש ועוקבים אחרי השילוט “שירת רועים – גבינות צאן, חנות המחלבה”. משער המושב, פניה שלישית שמאלה – הבית הפינתי

 

מחלבת אלטו – קיבוץ שמרת    

מחלבת אלטו מזמינה את המבקרים ליהנות מסיור מודרך במחלבה העוקב אחר תהליך ייצור גבינת העזים מרגע קבלת החלב, דרך הפסטור, הגיבון, תהליך ההבשלה והיישון. הסיור כולל הכרות עם משפחות הגבינות השונות והסבר על היתרונות בצריכת מוצרים מחלב העזים. בסוף הסיור טעימות מתוצרת המחלבה. ניתן לרכוש גבינות המיוצרות במקום בחנות המחלבה וליהנות מתפריט חלבי עשיר המבוסס על תוצרת המחלבה בבית הקפה הפועל במקום. המחלבה כשרה.

זמני פעילות:

ערב חג השבועות 08:00-16:00, בחג סגור.

מחיר: 20 ₪ למשתתף בהרצאה ובסיור.

פרטים ליצירת קשר: 04-9854802, 054-5614644, 054-5213121.

אתר האינטרנט שלנו: http://www.altodairy.co.il/

סיור אופניים ברפת קיבוץ רמת דוד

בחג השבועות הקרוב מזמינים אתכם ממרכז השטח של “שטיין טיולי אופניים חשמליים” לסיור מודרך מיוחד ברפת של קיבוץ רמת דוד שבעמק יזרעאל – כן, על אופניים חשמליים, המתאימים לכל גיל מגדול ועד קטן. עוד יכלול הסיור המיוחד ביקור בענפים נוספים בקיבוץ ובשטחים החקלאיים מסביב לקיבוץ, שבימי החג יציינו את סיום קציר התבואה, והצצה ל”עין בידא” נקודת ראשית ההתיישבות של הקיבוץ, המוכרת היום כ”גבעת עודד” המוקדשת לזכרו של עודד ליברמן, הידוע יותר בתור “עודד הנודד” – גיבור סרט הראינוע הראשון בארץ ישראל.

זמני פעילות:

21-25/5 בין השעות  10:00 / 12:00 / 14:00 / 16:00

מחיר: (94 ש”ח לבוגר, 50 ש”ח לילדים)

פרטים ליצירת קשר: 053-2738359; 04-6506785 .

אתר האינטרנט שלנו: http://www.steinbikes.com/

 

פעילות חגיגית במוזיאון החצר הישנה – קיבוץ עין שמר

קיבוץ עין שמר מזמין את כל המשפחה לפעילות חגיגית לחג השבועות. המבקרים יוכלו ליהנות מ טקס הבאת ביכורים בהשתתפות הקהל,  תהלוכת טרקטורים ומכונות חקלאיות מראשית המאה והופעת מחול והרקדה המונית.

בנוסף יוכלו המבקרים לבקר במוזיאון הטרקטורים ובמוזיאון ההיסטורי של הקיבוץ. ליהנות מסיור בעגלה רתומה לטרקטור כולל ביקור ברפת, לבקר בטחנת הקמח מראשית המאה והדגמת פעולתה, אפיית לחמניות במאפיית לבנים משוחזרת וכן ליהנות מפינות יצירה במסגרתה יוכלו המשתתפים להכין הכנת סלים, הכנת זרי ראש ומכונת צבע מסתובבת.

זמני פעילות:

24/5 בין השעות 10:00-18:00

טקסי הבאת ביכורים יתקיימו בשעות: 13:30, 16:00.

מחיר: ילד מגיל  שנתיים  –60 ₪, מבוגר – 52  ₪, אזרח ותיק (בהצגת תעודה ורישומה)-45  ש”ח

פרטים ליצירת קשר: 04-6374327

מרכז

משק ברגר – מושב כפר הס

הרפת במשפחת ברגר הוקמה בראשית שנות הארבעים של המאה הקודמת, אז נקנתה עגלה אחת וממנה התפתחה הרפת. כיום הרפת מונה 65 חולבות. במשק רפת לחלב, רפת לעגלים ודיר כבשים. במשק יחגגו את חג השבועות בו יוכלו הילדים ללמוד על הרפת האקולוגית, יאכילו כבשים, יבצעו הגמעה בבקבוקים של עגלים ועגלות, ייהנו בפינת היצירה ובפינת המשחקים שנבנתה ברוח עקרונות המחזור.

זמני פעילות:

23-25/5  בין השעות 10:00-16:00

מחיר: 35 ₪  למבקר מעל גיל שנתיים.

טלפון לבירורים: 050-4621483

עמוד הפייסבוק שלנו: https://www.facebook.com/Berger.Farm.Visitors.Center

 

יריד  שבועות במחלבת יעקבס - כפר הרא”ה

מחלבת הבוטיק יעקבס ומאפיית אגדת לחם מזמינות אתכם  ליריד שבועות בבית העם שבכפר הרא”ה. במסגרת היריד יוכלו המבקרים לרכוש גבינות מחלב עיזים, כבשים ובקר, גבינות רכות, חצי קשות וקשות, לחמים, חלות ומאפים טריים, עוגות, שמן זית, דבש, יין, פרחים ועוד…

זמני פעילות:

18/5  ביום שני בין השעות 12:00-20:00

19-21/5  בין השעות 8:00-20:00

22/5 ביום שישי 8:00-15:00

מחיר: הכניסה חופשית

פרטים ליצירת קשר: 052-3233523

עמוד הפייסבוק שלנו: https://www.facebook.com/JacobsCheese

יריד שבועות במחלבת ‘הגבנייה’ – מושב ניצני עוז

מחלבת הגבנייה מזמינה את הציבור ליריד שיתקיים במושב ניצני עוז. במסגרת היריד יוכלו המבקרים לרכוש מבחר גבינות תוצרת המחלבה, ירקות אורגניים, צמחי תבלין, שמן זית ויינות. היריד יתקיים בסמוך לרפת שתהיה פתוחה למבקרים ובכל שעה עגולה יתקיים סיור קצר עם הסברים.

זמני פעילות:

19-20/5  בין  השעות 16:00-20:00

מחיר: הכניסה חופשית

פרטים ליצירת קשר: 050-4365905, 050-4980005

עמוד הפייסבוק שלנו: https://www.facebook.com/pages/%D7%94%D7%92%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%94/322628501090714

 

דרום

חג החלב – באר טוביה

בחג השבועות, חג הביכורים והחלב, באר טוביה לובשת לבן ומקיימת את “חג החלב”- חגיגת טבע כפרית וחקלאית אמיתית, בה חווים את חג השבועות במלוא הדרו עם כל סממני החג החל מטקס הבאת ביכורים, נסיעה בעגלות רתומות לטרקטורים, ביתני תוצרת חקלאית טרייה מהמשק, פינות יצירה והפעלה לילדים סביב חג השבועות, משחקים בניחוח של פעם, מופעי סוסים וטרקטורונים, רכיבה חווייתית על סוסי פוני, תערוכת טרקטורים וכלים חקלאים ועד למופע המרכזי: תחרות מלכת היופי של הפרות.

זמני פעילות:

22-24/05החל מהשעה 9:00

מחיר: במכירה מוקדמת דרך אתר האינטרנט:  30 ₪ למבוגר ו-40 ₪ לילד (עד גיל שנתיים ללא תשלום)

בימי האירוע: 40 ₪ למבוגר ו-50 ₪ לילד (עד גיל שנתיים ללא תשלום).

אתר האינטרנט שלנו: http://www.haghalav.co.il/

עמוד הפייסבוק שלנו: https://www.facebook.com/haghalav2?fref=photo

כדאי גם לבקר באתר של מועצת החלב-  http://www.milk.org.il/ או בעמוד הפייסבוק https://he-il.facebook.com/youngfamilyfun

 

חג שבועות שמח.

עוד מהבלוג של Iaffa Gavish

תצוגה מקדימה

"המסעדה"- בראשון לציון. אסתטיקה, איכות ותמחור הוגן.

בשבוע שעבר הוזמנתי ל"המסעדה"  מסעדתו החדשה של המסעדן אמיר בן שטרית שהיה אחד השותפים ברשת המסעדות "קינג ג'ורג'". אמיר יזם קונספט של מסעדה המגישה מגוון מנות רחב ואיכותי במחירים הוגנים ונוחים. ...

תצוגה מקדימה

נובנטה נובה- גלריה לעיצוב המחברת בין אמנות, קולינריה וסטיילינג

העיר התחתית בחיפה שהייתה עד לפני מספר שנים המקום הכי פחות אטרקטיבי בחיפה התגלתה מחדש והפוטנציאל הגלום בה מתחיל להתממש. מסעדות שף, גלריות וחנויות אופנה נפתחות בקצב מזורז...

"בילי שוורץ"- המחזמר הקומי של תיאטרון חיפה הוא השלאגר הבא

        בחרתי במחזמר" בילי שוורץ" כאירוע המשמעותי ביותר השנה כיוון שמדובר במחזמר מקורי ישראלי שהוכיח שניתן להפיק מחזמר ראוי לשמו בארץ. לא מיובא ולא מתורגם....

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה