הבלוג של רונן וינשטיין

ronen7

יצירה באפייה - רונן וינשטיין - אופה אומן.

עדכונים:

פוסטים: 21

עוקבים: 2

החל מיולי 2016

לחם כורכום, קינואה וגוג’י ברי הוא שילוב נפלא של שלושה מזונות-על שמשתלבים הרמונית טעמים נפלאה

04/02/2017

בחרתי באפייה עם סופר פוד כי כשף קונדיטור בעל וותק של מעל לעשרים שנה, בתפקידי הנוכחי אני אופה במסעדת ‘מאנטה ריי’ בתל אביב, בה אני חשוף לחלוטין לתחום מזון העל ומנסה לשלבו במוצרים שונים אותם אני יוצר.
ההזמנה לפרויקט Super “חבר” של מועדון “חבר” בנושא ‘סופר פוד’ במטבח קסמה לי ונראתה כהזדמנות מצוינת לחלוק את הידע שלי עם אחרים.
בחרתי בשלושה מזונות על המעניקים מגוון רב של תכונות ומשתלבים בהרמוניה נפלאה של טעמים.
הכורכום – נקרא ה’פלא הצהוב’ משמש כתבלין משמר מזון בהיותו נוגד חמצון ואנטי מיקרוביאלי. הכורכום יעיל כנוגד דלקות, מנמיך את רמת הכולסטרול בדם ואף מסייע במניעת היווצרות קרישי דם הגורמים להתקף לב. מומלץ לצרוך אותו בכל סוגי המזון מחביתה ועד תבשילי קדרה, יש לו יכולת ספיגה טובה יחד עם פלפל שחור ואף ניתן לשלבו בקינוחים. את שורש הכורכום ניתן למצוא בחנויות הטבע השונות ולהשתמש בו יחד עם שורש הזנגוויל ביחד או בנפרד לתיבול המזון.
הקינואה – גרעין הקינואה נחשב לספק מזון מעולה שיש בו חלבון מאוזן מבחינת חומצות האמינו שבו, עשיר בנוגדי חמצון אשר מצמצמים סיכון לתמותה מהתקף לב ונזקי רעלנים, והחלבון שבו משמש מקור מעולה לשומנים בריאים.
גוג’י ברי – פירות הגוג’י ברי הם בין הפירות המוערכים ביותר ויש המכנים אותם מעיין הנעורים. הוא עוזר למניעה ודיכוי מחלות שונות ובכללם מחלות כרוניות. בגוג’י ברי יש תרכובות נוגדי חמצון רבות עוצמה המחזקות את המערכת החיסונית ומורידות כולסטרול עודף. מרכיבים של הפרי שומרים מפני נזק ל-DNA מה שחשוב למניעת מחלות קשות. יש בהם כמות רבה של ויטמין A אשר בין היתר מועיל להאטת תהליכי הזדקנות.

לחם כורכום קינואה וגוג’י ברי

החומרים הדרושים לארבע כיכרות לחם:
630 ג’ קמח לבן
630 ג’ קמח מלא
40 ג’ שמרים לחים
200 ג’ קינואה אדומה מבושלת אלדנטה
2 כפיות גדושות כורכום
100 ג’ גוג’י ברי מושרים במים
38 ג’ מלח אטלנטי
1400 CC מים
אופן ההכנה:
1. משרים את הקינואה במים כשעתיים. לאחר מכן מבשלים אותה במי מלח כ-15 דקות (בדיוק כמו פסטה) ומסננים.
2. משרים את הגוג’י ברי במים למשך עשר דקות ומסננים.
3. מערבבים את שני סוגי הקמחים יחד עם הקינואה, הכורכום, השמרים והמים.
4. מעבדים את החומרים לבצק רך ומעט דביק.
5. מוסיפים את המלח ולהמשיך לעבד בתנועות לחיצה ומעיכה עד לקבלת בצק דביק.
6. מוסיפים לבצק את רצועות הגוג’י ברי.
7. יוצרים מהבצק כדור, להניח אותו בקערה ולכסות במגבת לחה עד שיכפיל את נפחו.
8. מחממים תנור ל 220 מעלות.
9. מחלקים את הבצק ל 4 חלקים ויוצרים מהם כדורים. את הכדורים מניחים על תבנית אפייה משומנת מעט לכסות במגבת לחה ולהניח לתפוח כחצי שעה.
10. לעצב את הכדורים לכיכרות לחם מאורכות.
11. מכניסים לכלי חסין אש עם קוביות קרח לתחתית התנור כדי שייווצרו אדים בזמן האפייה.
12. אופים כארבעים דקות עד שבנקישה על תחתית הלחם נשמע קול חלול.

לסיכום:
לחם זה זכה להצלחה רבה מאד ותגובות נלהבות, ובשל כך, אני שוקל להכניסו לקו הייצור של המסעדה ולהמשיך להשתמש בחומרי הגלם של סופר פוד במוצרים נוספים שלי.

1

2

3

4

5
הפוסט הוכן בשיתוף עם מועדון חבר צרכנות, במסגרת פרוייקט Super “חבר” – מזונות על לחיים סופר בריאים.

עוד מהבלוג של רונן וינשטיין

תצוגה מקדימה

לגזור ולשמור - כל מה שצריך שיהיה במזווה כדי לאפות בלי ללכת למאפייה

כמה פעמים מצאתם את עצמכם בוהים במתכון מעלף אבל כשפתחתם את המזווה בבית גיליתם שהוא יכול להשאר על הנייר בלבד ובדיוק חסר לכם... (מומלץ לגזור, לשמור, להעתיק, ולגבות) מזווה מוצרים לאופה הביתי: קמח לחם ( שטיבל 2) קמח שיפון...

תגובות

פורסם לפני 2 years

לחם פלפלים קלויים ואורגנו

הרמוניה של ניחוחות וטעמים. מומלץ לקלות את הפלפלים על גריל פחמי עץ (פחמי הדרים או פחמי עץ זית), כדי לקבל את הטעם והריח של המדורה. ניתן גם לקלות את הפלפלים בתנור רגיל בחום גבוה של 250 מעלות לאחר כ 15 – 20 דקות. לאחר תהליך הצליה...

תגובות

פורסם לפני 2 years

ברוסקטות עגבניות שום ושמן זית

הברוסקטות הן בסך הכל פרוסות לחם קלויות (לבן לרוב). לטעמי אפשר גם להשתמש בלחמיי שיפון או קמח מלא באחוזים נמוכים , זאת כדי שהאוריריות של הלחם תישמר. לא מכבר חזרתי מחופשה בקטלוניה, ספרד שם נחשפתי ללחם העגבניות המסורתי"pa amb...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה