הבלוג של רונן וינשטיין

ronen7

יצירה באפייה - רונן וינשטיין - אופה אומן.

עדכונים:

פוסטים: 21

עוקבים: 2

החל מיולי 2016

לחם המתאים לימיי החורף הקרים ומשתלב בהרמוניה עם תבשילי קדרה ומרקים. את הלחם אופים בעציץ העשוי מחרס טרקוטה והוא נאפה בעקיפין מהחום שנפלט מהחרס ולא ישירות מחום התנור. את העציצים ניתן לקנות בכל משתלה והתוצאה מאלפת…

חומריי הגלם:
שלושה עציצי חרס טרקוטה
ח300 ג בצל אדום (בין שניים לשלושה בצלים)
צרור מרווה
מעט שמן זית
800 ג קמח לבן
200 ג קמח שיפון
30 ג שמרים יבשים
60 ג סוכר
כ 600-CC מי קרח
30 ג מלח דק
אופן ההכנה:
פורסים את הבצל לפרוסות דקות. מפרידים את עלי המרווה מהגבעולים וקוצצים אותם גס. מערבבים את הבצל והמרווה ומטגנים במעט שמן זית עד שהבצל מתרכך.
בקערה שמים את הקמח הלבן, השיפון, השמרים והסוכר ותערובת הבצל והמרווה לאחר טיגון. מוסיפים את המים לקמח ולשים במשך מספר דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. יתכן שלא תצטרכו להשתמש בכל כמות המים מכיוון שהבצל מפריש נוזלים לבצק. מוסיפים את המלח ולשים בתנועות לחיצה ומעיכה עד לקבלת בצק גמיש ויוצרים מהבצק כדור. מניחים אותו בקערה ומכסים במגבת מטבח לחה עד שיכפיל את נפחו.

מרפדים כשלושה עציצי טרקוטה בנייר אפייה ומשמנים בשמן זית בכמות נדיבה. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ומגלגלים אותם לכדורים. את הכדורים מניחים בתוך עציצי הטרקוטה כך שיגיעו למחצית גובה הדפנות, מכסים במגבת לחה ומניחים לתפוח כחצי שעה.
מחממים תנור ל 220 מעלות. מכניסים כלי חסין אש עם מים לתחתית התנור, כדי שיווצרו אדים במהלך האפייה. אופים במשך 40- 45 דקות עד שהלחם שחום ורך בחלקו התחתון שנמצא בתוך העציץ.עציץ2

עוד מהבלוג של רונן וינשטיין

תצוגה מקדימה

לגזור ולשמור - כל מה שצריך שיהיה במזווה כדי לאפות בלי ללכת למאפייה

כמה פעמים מצאתם את עצמכם בוהים במתכון מעלף אבל כשפתחתם את המזווה בבית גיליתם שהוא יכול להשאר על הנייר בלבד ובדיוק חסר לכם... (מומלץ לגזור, לשמור, להעתיק, ולגבות) מזווה מוצרים לאופה הביתי: קמח לחם ( שטיבל 2) קמח שיפון...

תגובות

פורסם לפני 2 years

לחם פלפלים קלויים ואורגנו

הרמוניה של ניחוחות וטעמים. מומלץ לקלות את הפלפלים על גריל פחמי עץ (פחמי הדרים או פחמי עץ זית), כדי לקבל את הטעם והריח של המדורה. ניתן גם לקלות את הפלפלים בתנור רגיל בחום גבוה של 250 מעלות לאחר כ 15 – 20 דקות. לאחר תהליך הצליה...

תגובות

פורסם לפני 2 years

ברוסקטות עגבניות שום ושמן זית

הברוסקטות הן בסך הכל פרוסות לחם קלויות (לבן לרוב). לטעמי אפשר גם להשתמש בלחמיי שיפון או קמח מלא באחוזים נמוכים , זאת כדי שהאוריריות של הלחם תישמר. לא מכבר חזרתי מחופשה בקטלוניה, ספרד שם נחשפתי ללחם העגבניות המסורתי"pa amb...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה