עדכונים:
פוסטים: 21
עוקבים: 2
החל מיולי 2016
לחם המתאים לימיי החורף הקרים ומשתלב בהרמוניה עם תבשילי קדרה ומרקים. את הלחם אופים בעציץ העשוי מחרס טרקוטה והוא נאפה בעקיפין מהחום שנפלט מהחרס ולא ישירות מחום התנור. את העציצים ניתן לקנות בכל משתלה והתוצאה מאלפת…
חומריי הגלם:
שלושה עציצי חרס טרקוטה
ח300 ג בצל אדום (בין שניים לשלושה בצלים)
צרור מרווה
מעט שמן זית
800 ג קמח לבן
200 ג קמח שיפון
30 ג שמרים יבשים
60 ג סוכר
כ 600-CC מי קרח
30 ג מלח דק
אופן ההכנה:
פורסים את הבצל לפרוסות דקות. מפרידים את עלי המרווה מהגבעולים וקוצצים אותם גס. מערבבים את הבצל והמרווה ומטגנים במעט שמן זית עד שהבצל מתרכך.
בקערה שמים את הקמח הלבן, השיפון, השמרים והסוכר ותערובת הבצל והמרווה לאחר טיגון. מוסיפים את המים לקמח ולשים במשך מספר דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. יתכן שלא תצטרכו להשתמש בכל כמות המים מכיוון שהבצל מפריש נוזלים לבצק. מוסיפים את המלח ולשים בתנועות לחיצה ומעיכה עד לקבלת בצק גמיש ויוצרים מהבצק כדור. מניחים אותו בקערה ומכסים במגבת מטבח לחה עד שיכפיל את נפחו.
מרפדים כשלושה עציצי טרקוטה בנייר אפייה ומשמנים בשמן זית בכמות נדיבה. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ומגלגלים אותם לכדורים. את הכדורים מניחים בתוך עציצי הטרקוטה כך שיגיעו למחצית גובה הדפנות, מכסים במגבת לחה ומניחים לתפוח כחצי שעה.
מחממים תנור ל 220 מעלות. מכניסים כלי חסין אש עם מים לתחתית התנור, כדי שיווצרו אדים במהלך האפייה. אופים במשך 40- 45 דקות עד שהלחם שחום ורך בחלקו התחתון שנמצא בתוך העציץ.
» אין עצוב מזה: מיומנה של אם שכולה
» זן ואומנות ניגוב הטוסיק – איך ללמד ילדים לנגב?
» הפעוטה שראתה ושמעה את אמא שלה בפעם הראשונה בגיל שנתיים
» 3 טריקים עם מסקרה מהמאפר של ביונסה
» רק דברים טובים: שפתון אדום חלומי
» וידאו: איך לעצב את הגבות בבית?
» 5 דברים שיעשו לכם זיקוקים במיטה
» 5 דברים שכל אישה צריכה לדעת על גברים
תגובות