הבלוג של רונן וינשטיין

ronen7

יצירה באפייה - רונן וינשטיין - אופה אומן.

עדכונים:

פוסטים: 19

עוקבים: 2

החל מיולי 2016

לחם המתאים לימיי החורף הקרים ומשתלב בהרמוניה עם תבשילי קדרה ומרקים. את הלחם אופים בעציץ העשוי מחרס טרקוטה והוא נאפה בעקיפין מהחום שנפלט מהחרס ולא ישירות מחום התנור. את העציצים ניתן לקנות בכל משתלה והתוצאה מאלפת…

חומריי הגלם:
שלושה עציצי חרס טרקוטה
ח300 ג בצל אדום (בין שניים לשלושה בצלים)
צרור מרווה
מעט שמן זית
800 ג קמח לבן
200 ג קמח שיפון
30 ג שמרים יבשים
60 ג סוכר
כ 600-CC מי קרח
30 ג מלח דק
אופן ההכנה:
פורסים את הבצל לפרוסות דקות. מפרידים את עלי המרווה מהגבעולים וקוצצים אותם גס. מערבבים את הבצל והמרווה ומטגנים במעט שמן זית עד שהבצל מתרכך.
בקערה שמים את הקמח הלבן, השיפון, השמרים והסוכר ותערובת הבצל והמרווה לאחר טיגון. מוסיפים את המים לקמח ולשים במשך מספר דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. יתכן שלא תצטרכו להשתמש בכל כמות המים מכיוון שהבצל מפריש נוזלים לבצק. מוסיפים את המלח ולשים בתנועות לחיצה ומעיכה עד לקבלת בצק גמיש ויוצרים מהבצק כדור. מניחים אותו בקערה ומכסים במגבת מטבח לחה עד שיכפיל את נפחו.

מרפדים כשלושה עציצי טרקוטה בנייר אפייה ומשמנים בשמן זית בכמות נדיבה. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ומגלגלים אותם לכדורים. את הכדורים מניחים בתוך עציצי הטרקוטה כך שיגיעו למחצית גובה הדפנות, מכסים במגבת לחה ומניחים לתפוח כחצי שעה.
מחממים תנור ל 220 מעלות. מכניסים כלי חסין אש עם מים לתחתית התנור, כדי שיווצרו אדים במהלך האפייה. אופים במשך 40- 45 דקות עד שהלחם שחום ורך בחלקו התחתון שנמצא בתוך העציץ.עציץ2

עוד מהבלוג של רונן וינשטיין

תצוגה מקדימה

לחם ושעשועים

מי שרוצה סתם לחם , צריך רק 5 חומרי גלם: שמרים , מים מלח וסוכר: אבל אם אתם רוצים לחם שהוא הכל חוץ מסתם – כאן מדובר כבר באינסוף חומרים. לבצק הבסיסי אפשר להוסיף פשוט הכל: שוקולד, פירות טריים ומיובשים, עשבי תיבול, יינות וליקרים....

תצוגה מקדימה

לחם שיפון אגוזים

קמח השיפון הוא למעשה דגן הנטחן לקמח מלא .  הקמח הוא דל בגלוטן ובעל טעם חמצמץ.קמח השיפון תורם לרמת סוכר תקינה מכיוון שהוא מתפרק באופן איטי יותר מהחיטה ועל כן מומלץ...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

לחם כפרי עם יין אדום

לחם כפרי הוא לחם המורכב מתערובת של קמחים. קמח לבן, קמח שיפון וקמח מלא.לכל קמח יש תפקיד משלו ביצירת הלחם וביחד הרמונייה של טעמים. הקמח הלבן תורם לאוריריות, קמח השיפון לחמצמצות בטעם והקמח המלא למרקם הגס והטעם הכפרי. במתכון...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה