הבלוג של רונן וינשטיין

ronen7

יצירה באפייה - רונן וינשטיין - אופה אומן.

עדכונים:

פוסטים: 21

עוקבים: 2

החל מיולי 2016

לחמניות המבוגר לחמניות המבוגר

אותו מתכון של החלות המתוקות אשר פורסם בבלוג. הפעם ללחמניות המבוגר מדהימות ונימוחות…

חומרים

1125 קמח לבן
125 ג שטיבל 2
30 ג שמרים לחים
10 גלוטן
20 ג מלח שולחן
60 ג שמן קנולה
50 ג חמאה
150 ג סוכר
140 ג ביצים
500 מ”ל מים

אופן הכנה:

בקערה מערבבים את כל החומרים חוץ מהמלח ושמן הקנולה ( קמחים, שמרים, גלוטן, סוכר, ביצים וחמאה).
מוסיפים מחצית מכמות המים (מי קרח) לחומרים.
מעבדים בתנועות לחיצה ומעיכה עד תחילת היווצרות הבצק.
מוסיפים את המלח ושארית המים….
מוסיפים את שמן הקנולה וממשיכים לעבד את הבצק על משטח מקומח עד לקבלתבצק גמיש וחלק.
מניחים בקופסא משומנת (או בקערה משומנת)והופכים אותו עד שכולו מכוסה בשמן(השמן ימנע את התיבשות הבצק) עם מגבת לחה.
לאחר שהבצק הכפיל את נפחו לפיסות של 80 עד 120 גרם. תלוי בגודל הלחמניה הרצוייה.
מגלגלים ללחמניות עגולות ומניחים בתבנית אפייה.
לאחר שהלחמניות הכפילו את נפחם מורחים בביצה טרופה מהולה במעט מים ומפזרים שומשום מעל.
אופים בתנור על חום של 200 מעלות כ 20 דקות עד שהלחמניות מזהיבות.

עוד מהבלוג של רונן וינשטיין

תצוגה מקדימה

לגזור ולשמור - כל מה שצריך שיהיה במזווה כדי לאפות בלי ללכת למאפייה

כמה פעמים מצאתם את עצמכם בוהים במתכון מעלף אבל כשפתחתם את המזווה בבית גיליתם שהוא יכול להשאר על הנייר בלבד ובדיוק חסר לכם... (מומלץ לגזור, לשמור, להעתיק, ולגבות) מזווה מוצרים לאופה הביתי: קמח לחם ( שטיבל 2) קמח שיפון...

תגובות

פורסם לפני 2 years

לחם פלפלים קלויים ואורגנו

הרמוניה של ניחוחות וטעמים. מומלץ לקלות את הפלפלים על גריל פחמי עץ (פחמי הדרים או פחמי עץ זית), כדי לקבל את הטעם והריח של המדורה. ניתן גם לקלות את הפלפלים בתנור רגיל בחום גבוה של 250 מעלות לאחר כ 15 – 20 דקות. לאחר תהליך הצליה...

תגובות

פורסם לפני 2 years

ברוסקטות עגבניות שום ושמן זית

הברוסקטות הן בסך הכל פרוסות לחם קלויות (לבן לרוב). לטעמי אפשר גם להשתמש בלחמיי שיפון או קמח מלא באחוזים נמוכים , זאת כדי שהאוריריות של הלחם תישמר. לא מכבר חזרתי מחופשה בקטלוניה, ספרד שם נחשפתי ללחם העגבניות המסורתי"pa amb...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה