הבלוג של רונן וינשטיין

ronen7

יצירה באפייה - רונן וינשטיין - אופה אומן.

עדכונים:

פוסטים: 19

עוקבים: 2

החל מיולי 2016

לחמניות המבוגר לחמניות המבוגר

אותו מתכון של החלות המתוקות אשר פורסם בבלוג. הפעם ללחמניות המבוגר מדהימות ונימוחות…

חומרים

1125 קמח לבן
125 ג שטיבל 2
30 ג שמרים לחים
10 גלוטן
20 ג מלח שולחן
60 ג שמן קנולה
50 ג חמאה
150 ג סוכר
140 ג ביצים
500 מ”ל מים

אופן הכנה:

בקערה מערבבים את כל החומרים חוץ מהמלח ושמן הקנולה ( קמחים, שמרים, גלוטן, סוכר, ביצים וחמאה).
מוסיפים מחצית מכמות המים (מי קרח) לחומרים.
מעבדים בתנועות לחיצה ומעיכה עד תחילת היווצרות הבצק.
מוסיפים את המלח ושארית המים….
מוסיפים את שמן הקנולה וממשיכים לעבד את הבצק על משטח מקומח עד לקבלתבצק גמיש וחלק.
מניחים בקופסא משומנת (או בקערה משומנת)והופכים אותו עד שכולו מכוסה בשמן(השמן ימנע את התיבשות הבצק) עם מגבת לחה.
לאחר שהבצק הכפיל את נפחו לפיסות של 80 עד 120 גרם. תלוי בגודל הלחמניה הרצוייה.
מגלגלים ללחמניות עגולות ומניחים בתבנית אפייה.
לאחר שהלחמניות הכפילו את נפחם מורחים בביצה טרופה מהולה במעט מים ומפזרים שומשום מעל.
אופים בתנור על חום של 200 מעלות כ 20 דקות עד שהלחמניות מזהיבות.

עוד מהבלוג של רונן וינשטיין

תצוגה מקדימה

לחם ושעשועים

מי שרוצה סתם לחם , צריך רק 5 חומרי גלם: שמרים , מים מלח וסוכר: אבל אם אתם רוצים לחם שהוא הכל חוץ מסתם – כאן מדובר כבר באינסוף חומרים. לבצק הבסיסי אפשר להוסיף פשוט הכל: שוקולד, פירות טריים ומיובשים, עשבי תיבול, יינות וליקרים....

תצוגה מקדימה

לחם שיפון אגוזים

קמח השיפון הוא למעשה דגן הנטחן לקמח מלא .  הקמח הוא דל בגלוטן ובעל טעם חמצמץ.קמח השיפון תורם לרמת סוכר תקינה מכיוון שהוא מתפרק באופן איטי יותר מהחיטה ועל כן מומלץ...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

לחם כפרי עם יין אדום

לחם כפרי הוא לחם המורכב מתערובת של קמחים. קמח לבן, קמח שיפון וקמח מלא.לכל קמח יש תפקיד משלו ביצירת הלחם וביחד הרמונייה של טעמים. הקמח הלבן תורם לאוריריות, קמח השיפון לחמצמצות בטעם והקמח המלא למרקם הגס והטעם הכפרי. במתכון...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה