הבלוג של רונן וינשטיין

ronen7

יצירה באפייה - רונן וינשטיין - אופה אומן.

עדכונים:

פוסטים: 21

עוקבים: 2

החל מיולי 2016

חלה זו שונה מהחלה הקונבנציונלית שאנו מכירים (ראו פוסט קודם).
השילוב של הסוכר והפרג עושים לה רק טוב וגורמים למתיקות מענגת.

מספר מילים על הפרג: מומלץ להשתמש בפרג שלם, במידה ובחרתם להשתמש בפרג טחון יש לרכוש אותו בחנויות תבלינים כאשר טחנו אותו באותו רגע. פרג ישן יגרום לטעם מר ולכישלון המוצר.

החומרים הדרושים:

1300ק”ג לבן
10 ג’ גלוטן
180 ג’ סוכר
60 ג’ פרג
30 ג’ שמרים יבשים ( 90 ג’ לחים בהמרה)
30 ג’ מלח
750 CC מי קרח

אופן ההכנה:

1. לחמם תנור ל – 220 מעלות.

2. לשים את הקמח, השמרים, הסוכר בקערה גדולה ולערבב.

3. לעבד את לתערובת הקמח ולאחד את הנוזלים עם החומרים היבשים עד לקבלת בצק רך ומעט דביק (במידה והתערובת יבשה מדי יש להמשיך להוסיף נוזלים עד לקבלת המרקם הרצוי).

4. להוסיף את המלח ולהמשיך לעבד בתנועות לחיצה ומעיכה עד לקבלת בצק גמיש.

5. ליצור מהבצק כדור, להניח אותו בקערה ולכסות במגבת מטבח לחה עד שיכפיל את נפחו.

6. לחלק את הבצק לכדורים של 100 ג’.

7. להכין תבנית אפייה עגולה מרופדת בנייר אפייה לסדר את הכדורים במעגלים. כדור נושק לכדור.

8. להתפיח במשך שעה. למרוח ביצה ומעל לפזר פרג בנדיבות.

9. להכניס כלי חסין אש עם קוביות קרח לתחתית התנור כדי שיווצרו אדים במהלך האפייה. לאפות במשך שעה. עם תום האפייה, לשחרר את החלה מהתבנית על רשת צינון.

***כלל ברזל באפייה הביתית – “סוכר מעודד תפיחה ומלח עוצר תפיחה” מכאן חשיבות סדר הוספתם לבצק…

WhatsApp Image 2016-10-27 at 22.29.00

עוד מהבלוג של רונן וינשטיין

תצוגה מקדימה

לגזור ולשמור - כל מה שצריך שיהיה במזווה כדי לאפות בלי ללכת למאפייה

כמה פעמים מצאתם את עצמכם בוהים במתכון מעלף אבל כשפתחתם את המזווה בבית גיליתם שהוא יכול להשאר על הנייר בלבד ובדיוק חסר לכם... (מומלץ לגזור, לשמור, להעתיק, ולגבות) מזווה מוצרים לאופה הביתי: קמח לחם ( שטיבל 2) קמח שיפון...

תגובות

פורסם לפני 2 years

לחם פלפלים קלויים ואורגנו

הרמוניה של ניחוחות וטעמים. מומלץ לקלות את הפלפלים על גריל פחמי עץ (פחמי הדרים או פחמי עץ זית), כדי לקבל את הטעם והריח של המדורה. ניתן גם לקלות את הפלפלים בתנור רגיל בחום גבוה של 250 מעלות לאחר כ 15 – 20 דקות. לאחר תהליך הצליה...

תגובות

פורסם לפני 2 years

ברוסקטות עגבניות שום ושמן זית

הברוסקטות הן בסך הכל פרוסות לחם קלויות (לבן לרוב). לטעמי אפשר גם להשתמש בלחמיי שיפון או קמח מלא באחוזים נמוכים , זאת כדי שהאוריריות של הלחם תישמר. לא מכבר חזרתי מחופשה בקטלוניה, ספרד שם נחשפתי ללחם העגבניות המסורתי"pa amb...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה