הבלוג של רונן וינשטיין

ronen7

יצירה באפייה - רונן וינשטיין - אופה אומן.

עדכונים:

פוסטים: 21

עוקבים: 2

החל מיולי 2016

לחם כפרי הוא לחם המורכב מתערובת של קמחים. קמח לבן, קמח שיפון וקמח מלא.לכל קמח יש תפקיד משלו ביצירת הלחם וביחד הרמונייה של טעמים. הקמח הלבן תורם לאוריריות, קמח השיפון לחמצמצות בטעם והקמח המלא למרקם הגס והטעם הכפרי.
במתכון שלפניכם בחרתי להחליף חלק מהנוזלים היין אדום. היין האדום משדרג את הלחם בטעמים ובמרקם. לאחר שתאפו את הלחם פעם אחת,פשוט תתמכרו

לחם כפרי עם יין אדום
לחם כפרי

החומרים הדרושים:

350 גרם קמח לבן
200 גרם קמח שיפון
150 גרם קמח מלא
20 גרם שמרים
40 גרם סוכר
200 מיליליטר יין אדום יבש
100 – 200 מיליליטר מים
20 גרם מלח

אופן ההכנה:

1. לשים את שלושת סוגי הקמח, השמרים והסוכר בקערה גדולה ולערבב.

2. להוסיף את היין ו – 100 מיליליטר מים לתערובת הקמח, לאחד את הנוזלים עם החומרים היבשים עד לקבלת בצק רך ומעט דביק (במידה והתערובת יבשה מדי יש להמשיך להוסיף נוזלים עד לקבלת המרקם הרצוי).

3. להוסיף את המלח ולהמשיך לעבד בתנועות לחיצה ומעיכה עד לקבלת בצק גמיש.

4. ליצור מהבצק כדור, להניח אותו בקערה ולכסות במגבת מטבח לחה עד שיכפיל את נפחו.

5. לחמם תנור ל – 220 מעלות.

6. לחלק את הבצק ל – 4 חלקים וליצור מהם כדורים.
את הכדורים להניח על תבנית אפייה משומנת מעט, לכסות במגבת לחה ולהניח לתפוח כחצי שעה.

7. להכניס כלי חסין אש עם קוביות קרח לתחתית התנור כדי שייווצרו אדים בזמן האפייה.
לאפות כ – 40 דקות עד שבנקישה על תחתית הלחם נשמע קול חלול.

עוד מהבלוג של רונן וינשטיין

תצוגה מקדימה

לגזור ולשמור - כל מה שצריך שיהיה במזווה כדי לאפות בלי ללכת למאפייה

כמה פעמים מצאתם את עצמכם בוהים במתכון מעלף אבל כשפתחתם את המזווה בבית גיליתם שהוא יכול להשאר על הנייר בלבד ובדיוק חסר לכם... (מומלץ לגזור, לשמור, להעתיק, ולגבות) מזווה מוצרים לאופה הביתי: קמח לחם ( שטיבל 2) קמח שיפון...

תגובות

פורסם לפני 2 years

לחם פלפלים קלויים ואורגנו

הרמוניה של ניחוחות וטעמים. מומלץ לקלות את הפלפלים על גריל פחמי עץ (פחמי הדרים או פחמי עץ זית), כדי לקבל את הטעם והריח של המדורה. ניתן גם לקלות את הפלפלים בתנור רגיל בחום גבוה של 250 מעלות לאחר כ 15 – 20 דקות. לאחר תהליך הצליה...

תגובות

פורסם לפני 2 years

ברוסקטות עגבניות שום ושמן זית

הברוסקטות הן בסך הכל פרוסות לחם קלויות (לבן לרוב). לטעמי אפשר גם להשתמש בלחמיי שיפון או קמח מלא באחוזים נמוכים , זאת כדי שהאוריריות של הלחם תישמר. לא מכבר חזרתי מחופשה בקטלוניה, ספרד שם נחשפתי ללחם העגבניות המסורתי"pa amb...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה