הבלוג של רונן וינשטיין

ronen7

יצירה באפייה - רונן וינשטיין - אופה אומן.

עדכונים:

פוסטים: 18

עוקבים: 2

החל מיולי 2016

קמח השיפון הוא למעשה דגן הנטחן לקמח מלא .  הקמח הוא דל בגלוטן ובעל טעם חמצמץ.קמח השיפון תורם לרמת סוכר תקינה מכיוון שהוא מתפרק באופן איטי יותר מהחיטה ועל כן מומלץ לסכרתיים. מרקמו דחוס וטעמו ממכר. אהבת חיי…

במהלך העבודה עם הבצק, לרגע יראה לכם כי שמתם יותר מידי נוזלים ותרצו להוסיף קמח….אז אל. בצק השיפון הוא בצק רטוב מיסודו והתוצר הסופי הוא מדהים

מצורפים שניי מתכונים ללחם שיפון הראשון דחוס מאוד וכבד…והשני אורירי יותר. ההבדל נובע מאחוזי קמח השיפון..

לחם שיפון צרפתי

החומרים הדרושים:

ראש עיסה (סטרטר)
30 גרם שמרים יבשים
150 מיליליטר מים
100 גרם קמח לבן

800 גרם קמח שיפון מלא
200 גרם קמח לבן
100 גרם אגוזי מלך קצוצים
400 – 600 מיליליטר מים
30 גרם מלח

אופן ההכנה:
1. מכינים ראש עיסה(סטרטר):
 לטרוף את השמרים והמים עד שאין גושים.
 להוסיף את הקמח בהדרגה, תוך בחישה במזלג, עד לקבלת עיסה אחידה.
 לכסות במגבת ולהניח לכחצי שעה.
2. לשים את שני סוגי הקמח והאגוזים בקערה גדולה ולערבב.
3. להוסיף את הסטרטר ולאחד עם החומרים היבשים.
4. להוסיף 300 מיליליטר מים לתערובת ולאחד עד לקבלת בצק רך ומעט דביק (במידה והתערובת יבשה מדי יש להמשיך להוסיף נוזלים עד לקבלת המרקם הרצוי).
5. להוסיף את המלח ולהמשיך לעבד בתנועות לחיצה ומעיכה עד לקבלת בצק גמיש.
6. ליצור מהבצק כדור, להניח אותו בקערה ולכסות במגבת מטבח לחה עד שיכפיל את נפחו.
7. לחמם תנור ל – 220 מעלות.
8. לחלק את הבצק ל – 4 חלקים וליצור מהם ככרות מאורכות.
את הככרות להניח על תבנית אפייה משומנת מעט, לכסות במגבת לחה ולהניח לתפוח כחצי שעה.
9. להכניס כלי חסין אש עם קוביות קרח לתחתית התנור כדי שיווצרו אדים בזמן האפייה.
לאפות כ – 40 דקות עד שבנקישה על תחתית הלחם נשמע קול חלול.

 

שיפון אגוזים  וצימוקים     40%  שיפון

 

לחם שיפון אגוזים וצימוקים
החומרים הדרושים:

100 גרם אגוזי מלך
100 גרם צימוקים שרויים במים או ביין אדום
540 ג קמח לבן
470 קמח שיפון
30 גרם שמרים יבשים
300 – 400 מיליליטר מים
30 גרם מלח

 

אופן ההכנה:
1. לסנן את הצימוקים ולשמור את נוזלי השריה, לקצוץ את האגוזים גס מאד.
2. לשים את האגוזים, הצימוקים, הקמח, השמרים והסוכר בקערה גדולה ולערבב.
3. להוסיף את הסטרטר נוזליי השריה של הצימוקים וכחצי מכמות המים לחומרים היבשים ולאחד עד לקבלת בצק רך ומעט דביק (במידה והתערובת יבשה מדי יש להמשיך ולהוסיף נוזלים עד לקבלת המרקם הרצוי).
4. להוסיף את המלח ולהמשיך לעבד בתנועות לחיצה ומעיכה עד לקבלת בצק גמיש.
5. ליצור מהבצק כדור, להניח אותו בקערה ולכסות במגבת מטבח לחה עד שיכפיל את נפחו.
6. לחמם תנור ל – 220 מעלות.
7. לחלק את הבצק ל – 4 חלקים וליצור מהם כדורים.
את הכדורים להניחו על תבנית אפייה משומנת מעט, לכסות במגבת לחה ולהניחו לתפוח כחצי שעה.
8. להכניס כלי חסין אש עם קוביות קרח לתחתית התנור כדי שייווצרו אדים בזמן האפייה.
לאפות כ – 40 דקות עד שבנקישה על תחתית הלחם נשמע קול חלול.

 

עוד מהבלוג של רונן וינשטיין

תצוגה מקדימה

לחם ושעשועים

מי שרוצה סתם לחם , צריך רק 5 חומרי גלם: שמרים , מים מלח וסוכר: אבל אם אתם רוצים לחם שהוא הכל חוץ מסתם – כאן מדובר כבר באינסוף חומרים. לבצק הבסיסי אפשר להוסיף פשוט הכל: שוקולד, פירות טריים ומיובשים, עשבי תיבול, יינות וליקרים....

לחם שיפון אגוזים

  קמח השיפון הוא למעשה דגן הנטחן לקמח מלא . הקמח הוא דל בגלוטן ובעל טעם חמצמץ.קמח השיפון תורם לרמת סוכר תקינה מכיוון שהוא מתפרק באופן איטי יותר מהחיטה ועל כן מומלץ...

תגובות

פורסם לפני 11 months
תצוגה מקדימה

לחם קינוח - לחם בננה

אנחנו כבר מריחים את ראש השנה בפתח ואנשים כבר מתכננים את ארוחת החג..קיבלתי מס רב של פניות ללחם קינוח נוסף מפרסם מתכון ללחם בננה - הטוב שבלחמיי הקינוח....ההכנה לא קשה והטעם אלוהי ונשגב... לחם בננה מצרכים 1...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה