הבלוג של רונן וינשטיין

ronen7

יצירה באפייה - רונן וינשטיין - אופה אומן.

עדכונים:

פוסטים: 21

עוקבים: 2

החל מיולי 2016

הברוסקטות הן בסך הכל פרוסות לחם קלויות (לבן לרוב). לטעמי אפשר גם להשתמש בלחמיי שיפון או קמח מלא באחוזים נמוכים , זאת כדי שהאוריריות של הלחם תישמר.

לא מכבר חזרתי מחופשה בקטלוניה, ספרד שם נחשפתי ללחם העגבניות המסורתי”pa amb tomaket”. פרוסות לחם לבן עבות או צי’אבטה אשר עברו קלייה בטוסטר עד לקבלת גוון זהוב. עם סיום הקלייה כאשר הן עדיין חמות משפשפים אותן בשום טרי ובחצי עגבניה בשלה. מעל מזלפים שמן זית ומעט מלח אטלנטי.
הלחם המומלץ לברוסקטה הוא לחם שמן זית..לחם לבן אורירי המדיף ניחוח שמן זית כבר לפני קלית הברוסקטות.

לחם לבן עם שמן זית

החומרים הדרושים:

1 ק”ג קמח
30 גרם שמרים יבשים
60 גרם סוכר
100 מיליליטר שמן זית
100 – 250 מיליליטר מים
30 גרם מלח

אופן ההכנה:

1. לחמם תנור ל – 220 מעלות.
2. לשים את הקמח, השמרים, הסוכר בקערה גדולה ולערבב.

3. להוסיף את שמן הזית וכמחצית מכמות המים לתערובת הקמח ולאחד את הנוזלים עם החומרים היבשים עד לקבלת בצק רך ומעט דביק (במידה והתערובת יבשה מדי יש להמשיך להוסיף נוזלים עד לקבלת המרקם הרצוי).

4. להוסיף את המלח ולהמשיך לעבד בתנועות לחיצה ומעיכה עד לקבלת בצק גמיש.

5. ליצור מהבצק כדור, להניח אותו בקערה ולכסות במגבת מטבח לחה עד שיכפיל את נפחו.

6. לחלק את הבצק ל – 4 חלקים וליצור מהם כדורים.
את הכדורים להניח על תבנית אפייה משומנת מעט, לכסות במגבת לחה ולהניח לתפוח כחצי שעה.

7. להכניס כלי חסין אש עם קוביות קרח לתחתית התנור כדי שיווצרו אדים במהלך האפייה.
לאפות כ – 40 דקות, עד שבנקישה על תחתית הלחם נשמע קול חלול.

 כלל ברזל באפייה הביתית ” סוכר מעודד תפיחה ומלח עוצר תפיחה” ..מכאן חשיבות סדר הוספתם לבצק.

food

עוד מהבלוג של רונן וינשטיין

תצוגה מקדימה

לגזור ולשמור - כל מה שצריך שיהיה במזווה כדי לאפות בלי ללכת למאפייה

כמה פעמים מצאתם את עצמכם בוהים במתכון מעלף אבל כשפתחתם את המזווה בבית גיליתם שהוא יכול להשאר על הנייר בלבד ובדיוק חסר לכם... (מומלץ לגזור, לשמור, להעתיק, ולגבות) מזווה מוצרים לאופה הביתי: קמח לחם ( שטיבל 2) קמח שיפון...

תגובות

פורסם לפני 2 years

לחם פלפלים קלויים ואורגנו

הרמוניה של ניחוחות וטעמים. מומלץ לקלות את הפלפלים על גריל פחמי עץ (פחמי הדרים או פחמי עץ זית), כדי לקבל את הטעם והריח של המדורה. ניתן גם לקלות את הפלפלים בתנור רגיל בחום גבוה של 250 מעלות לאחר כ 15 – 20 דקות. לאחר תהליך הצליה...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

לחם שיפון אגוזים

קמח השיפון הוא למעשה דגן הנטחן לקמח מלא .  הקמח הוא דל בגלוטן ובעל טעם חמצמץ.קמח השיפון תורם לרמת סוכר תקינה מכיוון שהוא מתפרק באופן איטי יותר מהחיטה ועל כן מומלץ...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה