הבלוג של רונן וינשטיין

ronen7

יצירה באפייה - רונן וינשטיין - אופה אומן.

עדכונים:

פוסטים: 21

עוקבים: 2

החל מיולי 2016

מי צריך קמח כשיש הר געש שוקולדי מתפרץ ומתפוצץ? קינוח כשר לפסח ומושלם לארוחת ערב החג, שתרצו להכין גם בימים שבהם הקמח לגמרי מותר

15/03/2017

1

חג הפסח כבר בפתח ומרגישים את השינוי במזג האוויר, שעות האור מתארכות עלי והאביב למעשה אוטוטו כאן. התקופה האהובה עלי בשנה. חג זה משמש עילה מספיק טובה לקתרזיס במטבח.

כקונדיטור ואופה עם וותק של מעל 20 שנה, קסם לי הרעיון להכין קינוח כשר לפסח אשר יהיה לא פחות טוב מהקינוחים הכשרים.

בחרתי לארוחת ליל הסדר המשפחתית להכין עוגת וולקנו עם קצפת אספרסו. הוולקנו היא עוגת שוקולד עשירה בטעמים שבמרכזה קוביית שוקולד שלמה ולא מומסת, אשר יוצרת מעין לבת שוקולד המתפרצת עם יציאתה מהתנור.

יש להשתמש בשוקולד איכותי עם 50% מוצקי קקאו לפחות. קליבוט, ולרונה או לינט הם חומרי גלם מעולים למנה זאת ויוצרים מרקם מושלם.

קצפת האספרסו משתלבת באלגנטיות עם עוגת השוקולד. יש לשים לב כי הקצפת היא לא מתוקה מדי כדי שלא תתנגש עם עוגת השוקולד אלא תשלים אותה.

לצורך הכנת המנה קיבלתי להתנסות את מעבד המזון מולטי טאלנט של בוש. הרעיון הבסיסי של מעבד מזון זה הוא קערת בסיס גדולה עליה ניתן להרכיב את שאר החלקים כדוגמת מקצפת הביצים ודיסקיות החיתוך. מאוד נוח לעבוד במטבח עם מכשיר אחד שממלא הרבה פונקציות במקום להוציא כל פעם מכשיר שונה, ונוח במיוחד להכין קינוח לארוחת חג מרובת משתתפים כשהקיבולת של קערת המכשיר כל כך גדולה ומרווחת.

אם עוד לא החלטתם על קינוח בתפריט החג שלכם, בוודאי תרצו לשמור לכם את המתכון הזה.

חומרים להכנת 6 מנות וולקנו

100 ג חמאה

100 ג שוקולד

125 ג סוכר

25 ג קמח תפוחי אדמה

25 ג שקד טחון

2 חלמונים

2 בצים שלמות

אופן ההכנה:

במעבד מזון מקציפים את הביצים החלמונים והסוכר באמצעות אביזר ההקצפה המצורף למעבד המזון.

ממיסים את השוקולד והחמאה בסיר כפול (בן מארי) ומוסיפים תוך ערבול לתערובת הביצים והסוכר.

מוסיפים את קמח תפוחי האדמה והשקד הטחון למעבד מזון וממשיכים בתהליך העבודה עד לקבלת תערובת אחידה.

מורחים קוקטים בחמאה וזורים מעל קמח ויוצקים פנימה את תערובת השוקולד עד לגובה 3/4 מהכלי.

לכל קוקט מכניסים קוביית שוקולד אחת ואופים בתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 200 מעלות במשך 12 דקות.

להכנת הקצפת מקציפים באמצעות אביזר ההקצפה של המעבד שמנת מתוקה עם מעט סוכר וחצי כוס אספרסו. מעבד המזון של בוש הוא בעל קערה גדולה מה שמאפשר הכנת מסה גדולה של קצפת.

על הקצפת ובצידי הצלחת זורים שבבי שוקולד אותם ניתן להכין. עם דיסקית לגירור שוקולד הניתנת להרכבה על מעבד המזון.

2

3

עבורי  ההכנה של  עוגת שוקולד  ללא קמח ומציאת תחליפים שלא רק מילאו את מקום הקמח אלא אף הפכו אותו לטוב יותר הייתה חוויה מכוננת. כדי שקינוח זה יצליח יש להקפיד על זמני הקצפה של הביצים כשתיים שלוש דקות וזמני אפייה. אפיית יתר לא תיתן את הנימוחות המתבקשת ואת אפקט ההתפרצות הגעשית של השוקולד.
בברכת חג שמח.
אני נהניתי.

עוד מהבלוג של רונן וינשטיין

תצוגה מקדימה

לגזור ולשמור - כל מה שצריך שיהיה במזווה כדי לאפות בלי ללכת למאפייה

כמה פעמים מצאתם את עצמכם בוהים במתכון מעלף אבל כשפתחתם את המזווה בבית גיליתם שהוא יכול להשאר על הנייר בלבד ובדיוק חסר לכם... (מומלץ לגזור, לשמור, להעתיק, ולגבות) מזווה מוצרים לאופה הביתי: קמח לחם ( שטיבל 2) קמח שיפון...

תגובות

פורסם לפני 2 years

לחם פלפלים קלויים ואורגנו

הרמוניה של ניחוחות וטעמים. מומלץ לקלות את הפלפלים על גריל פחמי עץ (פחמי הדרים או פחמי עץ זית), כדי לקבל את הטעם והריח של המדורה. ניתן גם לקלות את הפלפלים בתנור רגיל בחום גבוה של 250 מעלות לאחר כ 15 – 20 דקות. לאחר תהליך הצליה...

תגובות

פורסם לפני 2 years

ברוסקטות עגבניות שום ושמן זית

הברוסקטות הן בסך הכל פרוסות לחם קלויות (לבן לרוב). לטעמי אפשר גם להשתמש בלחמיי שיפון או קמח מלא באחוזים נמוכים , זאת כדי שהאוריריות של הלחם תישמר. לא מכבר חזרתי מחופשה בקטלוניה, ספרד שם נחשפתי ללחם העגבניות המסורתי"pa amb...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה