הבלוג של רונן וינשטיין

ronen7

יצירה באפייה - רונן וינשטיין - אופה אומן.

עדכונים:

פוסטים: 19

עוקבים: 2

החל מיולי 2016

מי צריך קמח כשיש הר געש שוקולדי מתפרץ ומתפוצץ? קינוח כשר לפסח ומושלם לארוחת ערב החג, שתרצו להכין גם בימים שבהם הקמח לגמרי מותר

15/03/2017

1

חג הפסח כבר בפתח ומרגישים את השינוי במזג האוויר, שעות האור מתארכות עלי והאביב למעשה אוטוטו כאן. התקופה האהובה עלי בשנה. חג זה משמש עילה מספיק טובה לקתרזיס במטבח.

כקונדיטור ואופה עם וותק של מעל 20 שנה, קסם לי הרעיון להכין קינוח כשר לפסח אשר יהיה לא פחות טוב מהקינוחים הכשרים.

בחרתי לארוחת ליל הסדר המשפחתית להכין עוגת וולקנו עם קצפת אספרסו. הוולקנו היא עוגת שוקולד עשירה בטעמים שבמרכזה קוביית שוקולד שלמה ולא מומסת, אשר יוצרת מעין לבת שוקולד המתפרצת עם יציאתה מהתנור.

יש להשתמש בשוקולד איכותי עם 50% מוצקי קקאו לפחות. קליבוט, ולרונה או לינט הם חומרי גלם מעולים למנה זאת ויוצרים מרקם מושלם.

קצפת האספרסו משתלבת באלגנטיות עם עוגת השוקולד. יש לשים לב כי הקצפת היא לא מתוקה מדי כדי שלא תתנגש עם עוגת השוקולד אלא תשלים אותה.

לצורך הכנת המנה קיבלתי להתנסות את מעבד המזון מולטי טאלנט של בוש. הרעיון הבסיסי של מעבד מזון זה הוא קערת בסיס גדולה עליה ניתן להרכיב את שאר החלקים כדוגמת מקצפת הביצים ודיסקיות החיתוך. מאוד נוח לעבוד במטבח עם מכשיר אחד שממלא הרבה פונקציות במקום להוציא כל פעם מכשיר שונה, ונוח במיוחד להכין קינוח לארוחת חג מרובת משתתפים כשהקיבולת של קערת המכשיר כל כך גדולה ומרווחת.

אם עוד לא החלטתם על קינוח בתפריט החג שלכם, בוודאי תרצו לשמור לכם את המתכון הזה.

חומרים להכנת 6 מנות וולקנו

100 ג חמאה

100 ג שוקולד

125 ג סוכר

25 ג קמח תפוחי אדמה

25 ג שקד טחון

2 חלמונים

2 בצים שלמות

אופן ההכנה:

במעבד מזון מקציפים את הביצים החלמונים והסוכר באמצעות אביזר ההקצפה המצורף למעבד המזון.

ממיסים את השוקולד והחמאה בסיר כפול (בן מארי) ומוסיפים תוך ערבול לתערובת הביצים והסוכר.

מוסיפים את קמח תפוחי האדמה והשקד הטחון למעבד מזון וממשיכים בתהליך העבודה עד לקבלת תערובת אחידה.

מורחים קוקטים בחמאה וזורים מעל קמח ויוצקים פנימה את תערובת השוקולד עד לגובה 3/4 מהכלי.

לכל קוקט מכניסים קוביית שוקולד אחת ואופים בתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 200 מעלות במשך 12 דקות.

להכנת הקצפת מקציפים באמצעות אביזר ההקצפה של המעבד שמנת מתוקה עם מעט סוכר וחצי כוס אספרסו. מעבד המזון של בוש הוא בעל קערה גדולה מה שמאפשר הכנת מסה גדולה של קצפת.

על הקצפת ובצידי הצלחת זורים שבבי שוקולד אותם ניתן להכין. עם דיסקית לגירור שוקולד הניתנת להרכבה על מעבד המזון.

2

3

עבורי  ההכנה של  עוגת שוקולד  ללא קמח ומציאת תחליפים שלא רק מילאו את מקום הקמח אלא אף הפכו אותו לטוב יותר הייתה חוויה מכוננת. כדי שקינוח זה יצליח יש להקפיד על זמני הקצפה של הביצים כשתיים שלוש דקות וזמני אפייה. אפיית יתר לא תיתן את הנימוחות המתבקשת ואת אפקט ההתפרצות הגעשית של השוקולד.
בברכת חג שמח.
אני נהניתי.

עוד מהבלוג של רונן וינשטיין

תצוגה מקדימה

לחם ושעשועים

מי שרוצה סתם לחם , צריך רק 5 חומרי גלם: שמרים , מים מלח וסוכר: אבל אם אתם רוצים לחם שהוא הכל חוץ מסתם – כאן מדובר כבר באינסוף חומרים. לבצק הבסיסי אפשר להוסיף פשוט הכל: שוקולד, פירות טריים ומיובשים, עשבי תיבול, יינות וליקרים....

תצוגה מקדימה

לחם שיפון אגוזים

קמח השיפון הוא למעשה דגן הנטחן לקמח מלא .  הקמח הוא דל בגלוטן ובעל טעם חמצמץ.קמח השיפון תורם לרמת סוכר תקינה מכיוון שהוא מתפרק באופן איטי יותר מהחיטה ועל כן מומלץ...

תגובות

פורסם לפני 12 months
תצוגה מקדימה

לחם כפרי עם יין אדום

לחם כפרי הוא לחם המורכב מתערובת של קמחים. קמח לבן, קמח שיפון וקמח מלא.לכל קמח יש תפקיד משלו ביצירת הלחם וביחד הרמונייה של טעמים. הקמח הלבן תורם לאוריריות, קמח השיפון לחמצמצות בטעם והקמח המלא למרקם הגס והטעם הכפרי. במתכון...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה