הבלוג של Homeals

Homeals

Homelas הוא קהילה לאנשים שרוצים ליהנות מדי יום ממגוון של ארוחות ביתיות, איכותיות ומזינות. www.homeals.com

עדכונים:

פוסטים: 13

החל מיוני 2014

החלטתם לעשות שינוי ולאכול מזון בריאות? יופי, קבלו ברכות וטיפים שוים מה כדאי לקנות, כיצד משדרגים את הארוחות בקלות וגם – איך מזמינים ארוחות בריאות למשרד או הביתה

02/07/2014

אנטיפסטי בתנור של דנה (צילום: פארלי)

מאת: עינת שגיא לקבלת המדריך המלא לבישול בריא, לחצו על הלינק בסוף הפוסט

יש הרבה אנשים שמבינים את הכוח של תזונה טבעית ורוצים לעשות שינוי תזונתי. בין אם זה כדי לטפל בבעיה בריאותית או  כדי לרדת במשקל או בשביל להרגיש יותר טוב ולהיות יותר אנרגטיים. אבל הרבה פעמים כשמתחילים לשנות הרגלים נתקלים באתגר משמעותי שעלול  לעכב ולהחזיר אותם להרגלים ישנים

 והאתגר הזה הוא – ה-מ-ט-ב-ח!

לפעמים פשוט לא מצליחים להתארגן נכון,  או לא מצליחים לבשל מספיק או להיות יצירתיים באוכל. ואז משתעממים מהר וחוזרים לאוכל מעובד ולא בריא. אני מקבלת עשרות פניות בחודש מאנשים מתוסכלים, שניסו כבר הכול ועדיין לא מצליחים להכניס את האכילה הבריאה לשגרה/ הם מתוסכלים, מיואשים ובעיקר מאוכזבים אבל בישול בריא לא צריך להיות מסובך ואפשר להפוך אותו לפשוט יותר.

לפני הכל: למה בכלל לבשל בבית

  •   כי בישול המזון בעצמינו מבטיח את איכות הרכיבים בתזונה ומבטיח את טריות המזון.
  •   כי האנרגיה של מזון שהוכן בבית, שונה מהאנרגיה של מזון שהוכן במטבח של מסעדה.
  •   כי בבישול ביתי אתם שולטים ברכיבים, ולכן תוכלו לדעת בדיוק האוכל משפיע עליכם.

בישול בריא בבית מתחיל בקניות הנכונות

הכלל החשוב  ביותר: לקנות כמה שפחות מוצרים שיצאו ממפעל וכמה שיותר מזון בסיסי. כמו:

  •   ירקות טריים ועונתיים בכל הצבעים ועלים ירוקים
  •   פירות טריים ועונתיים
  •   קטניות – עדשים, מאש, חומוס, שעועית, אפונה
  •   דגנים מלאים לא מעובדים – אורז מלא, קינואה, כוסמת ירוקה, חיטה מלאה/פריקי
  •    אגוזים ושקדים טבעיים ולא קלויים
  •    שומנים מהצומח – טחינה מלאה, אבוקדו (בעונה), שמן זית איכותי

תבשיל נבטוטים וארטיושק של איתן (צילום פארלי)

תבשיל נבטוטים וארטיושק של איתן (צילום פארלי)

אם בכל זאת  קונים מוצרים מעובדים, חשוב להקפיד על מוצרים איכותיים:

  •    לדאוג שאין ברשימה חומרים שאתם לא מכירים
  •    להקפיד על מוצרים שלא מכילים מספרי E למיניהם
  •    אל תסמכו על אף אחד, גם אם כתוב “טבעי” , “בריא” וכו’ – תבדקו ברשימה ותחליטו לבד
  •    וותרו על מוצרים עם סוכר או תחליפי סוכר

 

טריקים לקיצור תהליכים במטבח

תמיד תדאגו שיהיו כמה מזונות “אינסטנט” בבית, למקרי חרום, כמו לדוגמא :

  •   קטניות מוקפאות – חומוס, שעועית, אפונה (למקרה שלא הספקתם להנביט, או שהמלאי נגמר, או סתם כי בא לכם לגוון)
  •    עדשים כתומות – לוקח 5-7 דקות בישול והן מוכנות.
  •    דגנים קלים להכנה – קינואה וכוסמת ירוקה – 15 דקות בישול

עדשים כתומות מבושלות ברוטב עגבניות וקרם קוקוס (צילום: פארלי)

עדשים כתומות מבושלות ברוטב עגבניות וקרם קוקוס (צילום: פארלי)

בנוסף, יש דברים שאפשר להכין פעם בשבוע ולשמור במקרר – ואיתם לשדרג ארוחות בצ’יק :

  •  ירקות קלויים בתנור – פלפלים, קישואים, חצילים, דלעת. מה שאוהבים – אפשר להעשיר איתם סלטים או ארוחות מחבת, או “סתם” לקשט את הצלחת
  •  סלט טחינה – אפשר לגוון גם את הטחינה כל פעם עם תוספת אחרת – בזיליקום / ממרח
  • פלפלים קלויים / סלק מגורד / וכו – ולהשתמש בה כרוטב לסלט, לקציצות או לכל ארוחה
  •  סלט מבושל של עגבניות ופלפלים (מטבוחה) – יכול לשמש גם כרוטב לקציצות או משהו לנגב עם הלחם

 

ת’כלס, מה מכינים?

רוב הזמן אני מכינה לי מראש רק חומרי גלם, שיעזרו לי להכין ארוחות בצ’יק במשך השבוע הכל כך עמוס שלי. לדוגמא, אני מכינה מראש -

  1. דגנים מלאים מבושלים – כמו למשל קינואה וכוסמת
  2. מנביטה 2 סוגי קטניות – כמו למשל עדשים ומאש
  3. ירק או שניים בתנור – כמו למשל כרובית וברוקולי

 

וכל זה משמש אותי לבניית ארוחות עיקריות במשך השבוע, לדוגמא :

  1. סלט ירקות קצוץ עם קינואה ונבטוטי מאש ברוטב טחינה
  2. ארוחת מחבת זריזה מ-בצל, גזר, כוסמת ונבטוטי עדשים, עם מלח, פלפל שחור גרוס, כורכום וצ’ילי
  3. קציצות קינואה ופלפלים קלויים

——————————————————————————————————

ואם אוכל איכותי ובריא, זה אתם, אבל אין לכם זמן להכין, אתם לא אוהבים ולא רוצים לבשל,  לא התארגנתם, לא הספקתם, או שבא לכם שמישהו אחר יבשל, היכנסו ל-Homeals והזמינו. למשל את המנה המקסימה הזו, מהמטבח הבריא של דנה

בצל וקישוא ממולאים באורז ובפטריות של דנה שניטמן (צילום: פארלי)

בצל וקישוא ממולאים באורז ובפטריות של דנה שניטמן (צילום: פארלי)

—————————————————————————–

איך לבשל בריא יותר בבית: כתבה עינת שגיא | תזונה לבריאות, מדריכה לתזונה טבעית, מנחת סדנאות בישול בריא וטעים

לקבלת המדריך המלא לבישול בריא לחצו כאן

עינת שגיא

עינת שגיא

עוד מהבלוג של Homeals

תצוגה מקדימה

קציצות עדשים קיציות

  מתכון של דנה שניטמן קציצות עדשים ופטריות, מתאימות לארוחה צהריים או ערב קלילה, צמחונית ובריאה מחומרי גלם מזינים, בימי הקיץ החמים....

תצוגה מקדימה

גם לכם נמאס לאכול פיצות ושניצלים קפואים?

תנועת  Slow Food - מזון איטי בתרגום חופשי, מנסה להביא למודעות אופן אכילה שנעלם אט אט מחיינו: הכנת מזון מקומי וטרי בבישול ביתי...

תצוגה מקדימה

אורז בר: טעים, מזין ובריא

הוא נראה כמו אורז, הוא נקרא בשם אורז, אבל הוא בכלל קטניה. Wild Rice זהו השם הלועזי והסקסי של הגרגר השחור שמזכיר בצורתו אורז. הוא מוארך, צבעו כהה, מעין  חום-שחור ויש לו טעם אגוזי...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה