הבלוג של Homeals

Homeals

Homelas הוא קהילה לאנשים שרוצים ליהנות מדי יום ממגוון של ארוחות ביתיות, איכותיות ומזינות. www.homeals.com

עדכונים:

פוסטים: 13

החל מיוני 2014

תנועת Slow Food – מזון איטי בתרגום חופשי, מנסה להביא למודעות אופן אכילה שנעלם אט אט מחיינו: הכנת מזון מקומי וטרי בבישול ביתי ואכילת ארוחות משפחתיות. כן, זו תופעה שאינה מובנת מאליה במשפחות רבות

26/06/2014

ירקות כתומים עם רצועות עוף בקארי וקרם קוקוס של איתן (צילום: פארלי)

קציצות בקר קיציות (צילום: פארלי)

תנועת  Slow Food – מזון איטי בתרגום חופשי, מנסה להביא למודעות אופן אכילה שנעלם אט אט מחיינו: הכנת מזון מקומי וטרי בבישול ביתי ואכילת ארוחות משפחתיות. כן, זו תופעה שאינה מובנת מאליה במשפחות רבות.

הכל התחיל לפני כ-28 שנה, בהפגנה ספונטנית נגד פתיחת סניף של מקדונלד’ס בעיר רומא, ממש מול המדרגות הספרדיות, אחת מאטרקציות התיירות המפורסמות בעיר. 3 שנים לאחר מכן נוסדה תנועת Slow Food בפריז, נוסח מניפסט ומהפכת המזון האיטי, שהוא בדיוק ההפך ממזון מהיר,  יצאה לדרך.

28 שנים עברו והתנועה עדיין חיה, קיימת, נושמת ובועטת בכל העולם.

ויש לה אפילו תנועת נוער!

פעילות של תנועת הנוער של סלואו פוד בישראל (צילום מסך מתוך האתר)

A seasonal twist on the Disco Soupe classic, Slow Food Youth Network Israel held a Disco in the Hood. They got together to make some refreshing salads from unwanted vegetables in a city garden in Tel Aviv.

 מלא שמן, סוכר ומלח

התקלקלנו ב-50 השנים האחרונות. התרגלנו למזון מהיר, מלא שמן, סוכר ומלח, שטעמיו זהים, פחות או יותר, בכל העולם. אנחנו מתבססים על מוצרים מיובאים, על מזון קפוא חצי מבושל או מבושל במלואו, נכנעים לבקשת הילדים להזמין הביתה מזון מהיר כמו פיצות והמבורגרים. הכל כדי לחסוך זמן ומאמץ בעולם המסוחרר ורב המטלות שאנחנו חיים בו.

גם בישראל אופי האכילה המקובל השתנה: מארוחות משפחתיות שמתבססות על מוצרי גלם פשוטים וטריים, כמו ירקות, לחם, ביצים, גבינות – הפכנו לאומה שחוטפת משהו מהמקרר, כל אחד בזמן שמתאים לו. תרבות של בורקס קפוא.

קל? ודאי.

נוח? ללא ספק.

אבל מה המחיר?

המחיר הוא הבריאות שלנו, התרת הלכידות המשפחתית, התרחקות מהקשר עם הטבע, מתוצרת מקומית ומסורות מקומיות.

אז מה במקום מזון תעשייתי וקפוא?

החזון  של  תנועת Slow Food הוא להגביר מודעות ולהביא לשינוי בתפיסת הכנת המזון ואכילתו:

1. המטרה: לשמור על בריאות ותזונה נכונה.

האמצעי: הכנת מזון מחומרי גלם טריים שאופייניים לאזור – בכל מקום בעולם נהגו בעבר לאכול את מה שגדל בסביבה.

ערך מוסף: זו גם  דרך לחזק את התשתית החקלאית של הקהילה והמדינה, סייע למערכת האקולוגית באמצעות חסכון האנרגיה שמתבזבזת על שינוע מוצרים בין ארצות שונות.

רטטוי של שאני (צילום: ורד הדרי)

2. המטרה: חיזוק התא המשפחתי.

האמצעי: חזרה לאכילת ארוחות מסודרות, ביתיות ומשפחתיות, לפחות פעם ביום.

ערך מוסף: ניצול מסורות בישול כפי שהיו נהוגות בדורות קודמים תוך שימוש במתכונים מקומיים ומסורתיים כחלק מחיזוק הזהות המשפחתית והשייכות לקהילה.

3. המטרה: הסתמכות על בישול ביתי מקומי.

האמצעי: הימנעות מאכילת מזונות מוכנים, מעובדים, קפואים או מהזמנת אוכל ממסעדות מזון מהיר וכדומה.

ערך מוסף: חיזוקם של בעלי מקצוע שרוצים לפתוח עסק עצמאי. הבשלנים יכולים להתפרנס מבישול מקצועי בביתם ולספק ארוחות מזינות וטריות לסועדים שמאסו באוכל מהיר ותעשייתי.

זה בדיוק החזון שלנו, בHomeals -: לקשר בין בשלני בית לבין סועדים מקומיים. היכנס לאתר שלנו, למדו עוד אודותינו ובקרוב תוכלו גם להזמין באמצעותנו ארוחות טעימות, למשרד ולבית, עבורכם ועבור הילדים.

רוצים לדעת עלינו יותר? היכנסו לאתר שלנו  והתרשמו ממגוון הארוחות שהבשלנים מציעים או לעמוד הפייסבוק

עוד מהבלוג של Homeals

תצוגה מקדימה

טיפים לבישול בריא יותר

מאת: עינת שגיא לקבלת המדריך המלא לבישול בריא, לחצו על הלינק בסוף הפוסט יש הרבה אנשים שמבינים את הכוח של תזונה טבעית ורוצים לעשות...

תצוגה מקדימה

קציצות עדשים קיציות

  מתכון של דנה שניטמן קציצות עדשים ופטריות, מתאימות לארוחה צהריים או ערב קלילה, צמחונית ובריאה מחומרי גלם מזינים, בימי הקיץ החמים....

תצוגה מקדימה

אורז בר: טעים, מזין ובריא

הוא נראה כמו אורז, הוא נקרא בשם אורז, אבל הוא בכלל קטניה. Wild Rice זהו השם הלועזי והסקסי של הגרגר השחור שמזכיר בצורתו אורז. הוא מוארך, צבעו כהה, מעין  חום-שחור ויש לו טעם אגוזי...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה