הבלוג של Homeals

Homeals

Homelas הוא קהילה לאנשים שרוצים ליהנות מדי יום ממגוון של ארוחות ביתיות, איכותיות ומזינות. www.homeals.com

עדכונים:

פוסטים: 13

החל מיוני 2014

זו הארוחה שמחכים לה ושצריכה לתת דלק להמשך היום. אז מה כדאי לאכול כדי לחדש את האנרגיה ולא להרגיש עייפים ומנומנמים?

22/07/2014

כתבה: רונית ציוני, דיאטנית בריאטרית, חברת עמותת עתיד, מאמנת לשינוי הרגלי אכילה

אכילה רגשית באמת מגיעה רק בסוף יום? מסתבר שאכילה רגשית מגיעה גם בשעות הצהריים.

בכל יום, ובייחוד בימים אלו בהם הלחץ מלווה אותנו החל מהבוקר בו אנו שומעים את חדשות הלילה שעבר, רבים מחכים בשקיקה לשעה 12:00 ע”מ להרים את הראש מהדסק, לצאת להפסקת צהריים ולאכול קצת comforting food (“מזון מנחם”).
אך מעבר למצפון הכבד שמתעורר לאחר אכילה לא נכונה, נלוות גם תחושות של כבדות גופנית ועייפות.
איך מתגברים על העניין? איך נהנים מאוכל חם, טעים, בריא שיהפוך אותנו דווקא ליעילים יותר בהמשך היום?

רונית ציוני, דיאטנית בריאטרית

אמנם נאמר על ארוחת הבוקר שהיא הארוחה החשובה ביותר של היום, אך אל לנו לזלזל בחשיבותה של ארוחת הצהריים. אותה ארוחה שכולנו מחכים לה, סתם כי בא לנו לקחת הפסקה, סתם כי הרעב מתחיל להתעורר ואולי בגלל שהיא מחלקת לנו את היום ומסמנת שהחצי השני מתחיל.

אך מה קורה כאשר לאחר הארוחה אנו חשים נפילת מתח? מה קורה כאשר במקום לקבל אנרגיה, כל מה שאנו רוצים הוא לתפוס שנת צהריים טובה?

שוקי עוף עם פירות יבשים, סילאן ויין 2

שוקי עוף עם סילאן, פירות יבשים ויין לבן (צילום: פארלי)

לאכול ארוחת בוקר טובה

המנעות מארוחת בוקר גורמת לנו להגיע תשושים מדי ומורעבים לארוחת צהריים. מצב זה של תשישות יתר לא תמיד ניתן לתיקון מהיר ע”י ארוחת צהריים, וכן הוא עלול לגרום לבחירות לא נכונות של המזון ולאכילת יתר.

לאכול ארוחה מאוזנת

כאשר אנו ממלאים את הצלחת חשוב למלא אותה בצורה מאוזנת, ע”מ לספק לגופנו את כל רכיבי המזון להם הוא זקוק לשם המשך פעילות יומית תקינה. דאגו למלא את הצלחת בירקות טריים לשם אספקת ויטמינים ומינרלים, חלבונים קלים לעיכול ודלי שומן למען קיומו הבסיסי של הגוף ושמירה על הרכב השרירים שלנו, ופחמימות מורכבות ע”מ לספק אנרגיה לגוף אשר תספג ותנוצל לאורך זמן.

הקפדה על ארוחה מאוזנת תוביל לשובע מתמשך לאורך שעות היום ותמנע תחושת כבדות לאחר הארוחה והתפתחות מוקדמת של רעב!

קציצות עדשים

קציצות עדשים (צילום: אלכס שניטמן)

דוגמאות לארוחת צהריים מאוזנת:

  • תבשיל קטניות בתוספת סלט ירוק מרענן
  • דג בתוספת אורז/תפוחי אדמה וירקות טריים
  • חזה עוף בתוספת ירקות ובטטות
  • סלט ירקות גדול בתוספת טונה/בולגרית/נתחי חזה עוף ופסטה או לחם מקמח מלא
  • מגוון סלטים חיים ושווארמת סייטן בפיתה מחיטה מלאה

ירקות כתומים ורצועות עוף בקרם קוקוס צילום: פארלי

ירקות כתומים עם רצועות עוף בקארי וקרם קוקוס (צילום: פארלי)

לאכול ארוחה מזינה ואיכותית

קיימת חשיבות גדולה לסוג המזון ומי הכין אותו. ישנה עדיפות מובהקת לאכילת מזון ביתי על פני אכילת מזון ממטבחים תעשייתיים של מסעדות גדולות. חומרי הגלם איכותיים וטריים יותר וההכנה לרוב יותר מוקפדת. כמו כן, יתרון נוסף הוא שמזון ביתי הוא בדרך כלל דל יותר במלח ובשומן.

ארוחות שכאלו יזינו אתכם בצורה טובה יותר וימנעו תחושת עייפות וכבדות מיותרת אשר תפגע בהמשך יעילות ניצול היום. הקפידו להביא אוכל ביתי לעבודה או הזמינו ממטבחים קטנים וביתיים, אשר איכות תוצרתם ידועה לכם.

רוצים להזמין ארוחת צהריים ביתית, מזינה, איכותית ומוקפדת? היכנסו ל-Homeals ובחרו ארוחה שתגיע אליכם למשרד או הביתה

לאכול כמויות שפויות

רבים מאיתנו לא אוכלים רק לפי צרכי הגוף אלא הרבה מעבר לכך. הסיבות לכך הן רבות ומגוונות, כגון: אכילה מהירה – כאשר אנו אוכלים מהר ולא לועסים לאט והיטב, איננו שמים לב לאיתותי השובע הגופניים אלא נעצרים רק כאשר האיתות החזק נשמע היטב – “בטן מתפוצצת” או צלחת שהתרוקנה.

כאשר מוגש לנו מזון טעים במיוחד הפיתוי להמשיך לאכול מעבר לתחושת השובע המינימלית הוא גדול. זכרו, כי תוכלו לשמור את מה שנשאר מהמזון הטעים הזה לארוחה הבאה, הוא לא יברח לכם…

היו מודעים לכמויות אשר אתם שמים על הצלחת והיו מודעים למה שנכנס לפה. בזמן הארוחה הפסיקו את שאר עיסוקיכם והתרכזו בארוחה בלבד. רק כך תהיו מודעים לחלוטין לכמות הנאכלת ואף תהנו יותר מהטעם.

עדשים כתומות בקרם עגבניות וקוקוס צילום: פארלי

עדשים כתומות מבושלות ברוטב עגבניות וקרם קוקוס (צילום: פארלי)

לעשות שינוי סביבתי

לאחר שעות של ישיבה על הכסא במשרד הגיע זמן הפסקת הצהריים? חלק ממרכיבי טעינת מצברי האנרגיה הוא גם שינוי הנוף. קומו מהכסא ומסביבת העבודה שלכם ושבו יחד עם חבריכם לעבודה בחדר האוכל. על מנת “לנקות את הראש” באמת, קבעו חוק לפיו מפסיקים לדבר על ענייני עבודה והתרכזו באוכל שמולכם. התענגו על הצבעים, הטעמים והריחות. ככל שתהיו מרוכזים יותר באוכל, כך גדל הסיכוי שתאכלו לאט יותר ואת הכמויות הנכונות לגופכם ללא הגזמה.

להקפיד על שתיית מים

אין ספק כי אחד מהגורמים לעייפות הוא התייבשות הגוף. דאגו לשתות מים לאורך כל היום, ובייחוד לפני הארוחה לשם עיכול נכןן יותר של המזון והמנעות מאכילת יתר.

בתיאבון!

עוד מהבלוג של Homeals

תצוגה מקדימה

טיפים לבישול בריא יותר

מאת: עינת שגיא לקבלת המדריך המלא לבישול בריא, לחצו על הלינק בסוף הפוסט יש הרבה אנשים שמבינים את הכוח של תזונה טבעית ורוצים לעשות...

תצוגה מקדימה

קציצות עדשים קיציות

  מתכון של דנה שניטמן קציצות עדשים ופטריות, מתאימות לארוחה צהריים או ערב קלילה, צמחונית ובריאה מחומרי גלם מזינים, בימי הקיץ החמים....

תצוגה מקדימה

גם לכם נמאס לאכול פיצות ושניצלים קפואים?

תנועת  Slow Food - מזון איטי בתרגום חופשי, מנסה להביא למודעות אופן אכילה שנעלם אט אט מחיינו: הכנת מזון מקומי וטרי בבישול ביתי...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה