הבלוג של Homeals

Homeals

Homelas הוא קהילה לאנשים שרוצים ליהנות מדי יום ממגוון של ארוחות ביתיות, איכותיות ומזינות. www.homeals.com

עדכונים:

פוסטים: 13

החל מיוני 2014

מה זה בכלל אורז בר, איך מבשלים אותן, למה כדאי להכניס אותו לתפריט? כל מה שצריך לדעת, ויש גם מתכון נהדר שמתאים כארוחה עיקרית לצמחונים

19/08/2014

אורז בר של לאה גריידי (צילום פארלי)

הוא נראה כמו אורז, הוא נקרא בשם אורז, אבל הוא בכלל קטניה. Wild Rice זהו השם הלועזי והסקסי של הגרגר השחור שמזכיר בצורתו אורז. הוא מוארך, צבעו כהה, מעין  חום-שחור ויש לו טעם אגוזי ועשיר.

במקור, הוא נאסף ונאכל על ידי אינדיאנים בצפון אמריקה, שם הוא גדל באגמי מים רדודים ונחלים שזרימתם איטית.

אורז בר שחור נחשב למזון אריסטוקרטי, בזכות ערכו התזונתי, וגם בגלל המחיר הגבוה שלו (כ-80 ש”ח לקילו).

אורז בר (צילום שאטרסטוק)

למה כדאי להכניס אותו לתפריט?

כי הוא עשיר בסיבים תזונתיים, יש בו כמות של אנטיאוקסידנטים, שמסייעים להורדת הכולסטרול הרע וגם במניעת מחלות לב, והוא גם משופע בוויטמין E. הוא עשיר גם מבחינת תכולת החלבון שלו, מינרלים וויטמינים מקבוצת B ובמיוחד של חומצה פולית.לכן כדאי להוסיף אותו לתפריט השבועי, ובכך לגוון את קבוצת הדגנים המלאים.

 לפי הרפואה הסינית אורז בר  מזין בעיקר את הדם והכליות וגם עוזר לניטרול ולניקוי הגוף מרעלים.

יש לאורז השחור עוד יתרון: הוא אינו מכיל גלוטן, לכן מתאים למי שנמנעים מדגנים ומפסטות שמכילות את חלבון החיטה. הוא דל קלוריות ויש לו ערך גליקמי נמוך. בקיצור – מזון בריאות. לכן, נהוג להוסיף אותו בכמויות קטנות למאכלים המכילים דגנים, כמו מאכלי אורז, כדי להעשיר והעלות את ערכם התזונתי. השילוב של אורז בר עם אורז “אמיתי” הוא אחד המוכרים והאהובים.

מבשלים כמו אורז או פסטה ביחס של כוס גרגרי אורז בר על 3 כוסות מים. אם משרים אותו כחצי שעה לפני הבישול אפשר להסתפק ב2.5 כוסות מים.

אורז בר של לאה גריידי (צילום: ורד הדרי)

מתכון בקלי-קלות: אורז בר מעורב עם ירקות. המתכון של לאה גריידי

לאה למדה להכין את אורז בר עבור כלתה הויאטנמית, הצמחונית. היא אוהבת את האורז בגלל הקלילות והאווריריות שלו, ומשום שמדובר בקטנייה מנת אורז בר עם ירקות היא תחליף מתאים לצמחונים, כמנה עיקרית משביעה וטעימה,  בתוספת סלט.

 החומרים הדרושים:

1 כוס אורז בר שטוף במים

מעט שמן חמניות לטיגון

1 בצל קצוץ דק

3 גבעולי סלרי קצוצים

2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

5 פטריות חתוכות לפרוסות עבות

1-2 כוסות מים לבישול

רוצים לטעום את הבישולים של לאה? היכנסו לדף שלה באתר Homeals

אופן ההכנה:

1. מאדים את הבצל, גבעולי הסלרי והגזר במעט שמן

2. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לאדות מספר דקות, תוך כדי ערבוב

3. מוסיפים את האורז השטוף וממשיכים לערבב

4. יוצקים מים, כ-2 ס”מ מים מעל פני האורז. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש

5. ממשיכים לבשל את האורז והירקות כ-45 דקות. מדי פעם מערבבים ואם נדמה שהתבשיל סמיך מדי מוסיפים מים רותחים. אבל שימו לב לא להוסיף כמות גדולה של נוזלים, שיכולה להפוך את התבשיל ל”דייסתי”. מדי פעם יוצרים “חללים” או “ארובות” בתבשיל, כדי לאפשר למים להתאדות. 6. מתבלים בפלפל שחור ומלח, לפי הטעם.

בתיאבון!

עוד מהבלוג של Homeals

תצוגה מקדימה

טיפים לבישול בריא יותר

מאת: עינת שגיא לקבלת המדריך המלא לבישול בריא, לחצו על הלינק בסוף הפוסט יש הרבה אנשים שמבינים את הכוח של תזונה טבעית ורוצים לעשות...

תצוגה מקדימה

קציצות עדשים קיציות

  מתכון של דנה שניטמן קציצות עדשים ופטריות, מתאימות לארוחה צהריים או ערב קלילה, צמחונית ובריאה מחומרי גלם מזינים, בימי הקיץ החמים....

תצוגה מקדימה

גם לכם נמאס לאכול פיצות ושניצלים קפואים?

תנועת  Slow Food - מזון איטי בתרגום חופשי, מנסה להביא למודעות אופן אכילה שנעלם אט אט מחיינו: הכנת מזון מקומי וטרי בבישול ביתי...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה