הבלוג של Homeals

Homeals

Homelas הוא קהילה לאנשים שרוצים ליהנות מדי יום ממגוון של ארוחות ביתיות, איכותיות ומזינות. www.homeals.com

עדכונים:

פוסטים: 13

החל מיוני 2014

פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק, סלרי ובזיליקום אפשר לגדל לבד בבית, כך שתמיד יהיו עשבי תיבול טריים בהישג יד. יש גם מתכון לסלט בורגול, עשבי תיבול ועוד דברים טובים

29/09/2014

החורף בפתח, וזו ה-עונה לשתול צמחי תבלין: כוסברה, פטרוזיליה, שמיר, סלרי עלים, בצל ירוק. ותתפלאו, לא חייבים גינה. גם אדנית במרפסת, עציץ על אדן החלון, או מיכל שתילה בחצר הבית המשותף יעשו בשבילכם את העבודה. ואתם יודעים מה? אתם אפילו לא חייבים להגיע למשתלה לשם כך.

אין כמו צמחי תבלין טריים, שרק נקטפו, כדי לשדרג את הסלט.

סלט בורגול עם עשבי תיבול טריים (צילום: פארלי)

איך מגדלים?

כוסברה: אפשר להנביט בכוסית פלסטיק מלאה אדמה את גרגרי הכוסברה שמשמשים כתבלין בבישול ההודי.

טיפ נוסף: כדאי לשרות את הזרעים במים 12-24 שעות לפני הזריעה.

בצל ירוק:  קניתם חבילת בצל ירוק בסופר? אחרי שפרסתם מן העלים הירוקים השאירו את בסיס הגבעולים עם השורשים בכוס מים למשך 24 שעות. הצמח יוציא שורשים חדש ים ויחזק את הקיימים.

טיפ נוסף: אפשר לשתול בעציץ או להשאיר את הגבעולים בכוס המים. כדאי להחליף מים כל יום, אחרת הם נעכרים והריח לא נעים.

72fb45e7b7d30b776e09d2a77ebed6a5

פטרוזיליה: זה צמח עמיד למדי ויש מגוון רב של סוגים. הכי כדאי לזרוע, אבל אם אין לכם שטח גדול מספיק, העדיפו לרכוש שתיל או שניים במשתלה. בחרו שתילים שמוציאים עלים חדשים ורעננים ונראים חסונים.

טיפ נוסף: מלבד פטרוזיליה “רגילה” תוכלו לפגוש במשתלות גם את ה”מסולסלת” – צמח יפיפה  ששווה לגדל במרפסת לנוי גם אם לא אוכלים ממנו.

סלרי עלים: אין עדה שלא עושה שימוש בעלים הריחניים והטעימים של הסלרי. אין מרק שלא ישביח בזכותם. קל מאד לגדל את הצמח. חותכים את הגבעולים והעלים  כ-5 ס”מ מבסיס הצמח, מכניסים את הבסיס לכוס עם מים ומחכים לנפלאות. הצמח ימשיך לגדל עלים טריים ורעננים גם אם לא תשתלו באדמה.

טיפ נוסף: אם החלטתם לשתול באדמה, הניחו לצמח לפרוח. הוא יזריע את עצמו במיכל השתילה ולכם יהיה דור חדש של סלרי קטנים וחמודים.

693afcd1bbcad0b28cbf3eb64b5e3650

בזיליקום: פאר המטבח האיטלקי, טעמו עז, והוא משדרג כמעט כל מנה. קניתם חבילה בסופר? הכניסו מחצית מהגבעולים לכוס מים. תוך כשבוע עד 10 ימים הם ישרישו, ותוכלו לשתול אותם גם בעציץ קטן, על אדן החלון.

טיפ נוסף: חפשו בזיליקום סגול במשתלות. צמח יפיפה ולא רק  טעים וריחני.

shutterstock_80091925

ואחרי שעשבי התיבול שלכם גדלו ונקטפו, קבלו מתכון לסלט בורגול מלא בעשבי תיבול ועוד דברים טובים:

סלט בורגול, מתכון של אורנה בראשי, בשלנית Homeals

מצרכים ל-4 מנות:

1 כוס בורגול עבה

1/2 חבילת פטרוזיליה קצוצה

1/2 חבילת נענע קצוצה

1/2 חבילת בצל ירוק קצוץ

חופן חמוציות

רבע כוס שמן זית

מיץ מלימון שלם

מיץ מחצי תפוז

1 כפית שחוקה מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1 כפית שחוק כמון

חופן אגוזי מלך קלויים ללא שמן על מחבת

רוצים לטעום את הבישולים של אורנה? היכנסו לדף הבשלן שלה באתר Homeals

אופן ההכנה:

  1. שורים את הבורגול במים חמים במשך 15 דקות, מסננים ושוטפים.
  2. מערבבים את כל שאר החומרים עם הבורגול.

ם

רוצים להזמין ארוחת צהריים ביתית, מזינה, איכותית ומוקפדת, עבור הילדים או עבורכם? צריכים השלמות לארוחות החג? היכנסו ל-Homeals  ובחרו

עוד מהבלוג של Homeals

תצוגה מקדימה

טיפים לבישול בריא יותר

מאת: עינת שגיא לקבלת המדריך המלא לבישול בריא, לחצו על הלינק בסוף הפוסט יש הרבה אנשים שמבינים את הכוח של תזונה טבעית ורוצים לעשות...

תצוגה מקדימה

קציצות עדשים קיציות

  מתכון של דנה שניטמן קציצות עדשים ופטריות, מתאימות לארוחה צהריים או ערב קלילה, צמחונית ובריאה מחומרי גלם מזינים, בימי הקיץ החמים....

תצוגה מקדימה

גם לכם נמאס לאכול פיצות ושניצלים קפואים?

תנועת  Slow Food - מזון איטי בתרגום חופשי, מנסה להביא למודעות אופן אכילה שנעלם אט אט מחיינו: הכנת מזון מקומי וטרי בבישול ביתי...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה