הבלוג של Homeals

Homeals

Homelas הוא קהילה לאנשים שרוצים ליהנות מדי יום ממגוון של ארוחות ביתיות, איכותיות ומזינות. www.homeals.com

עדכונים:

פוסטים: 13

עוקבים: 7

החל מיוני 2014

 

מתכון של דנה שניטמן

קציצות עדשים ופטריות של דנה שניטמן (צילום: דנה שניטמן)

קציצות עדשים ופטריות, מתאימות לארוחה צהריים או ערב קלילה, צמחונית ובריאה מחומרי גלם מזינים, בימי הקיץ החמים. ההכנה קלה מאד, אבל כדאי לתכנן כמה שעות מראש, כדי להספיק להשרות את העדשים במים למשך כמה שעות.

הקציצות אפויות ומומלץ להגיש אותן לצד ירקות חתוכים.

קציצות העדשים והפטריות מתאימות מאד גם כנשנוש, ואפשר לארוז אותן בקלות ולקחת לפיקניק.

בונוס נוסף: הקציצות אינן מכילות גלוטן.

הכמויות שבמתכון מתאימות ל-25-30 קציצות.

רוצים לקבל ארוחת צהריים מוכנה עד הבית או למשרד? היכנסו ל-Homeals

 

החומרים הדרושים:

3/4 כוס עדשים שחורות, מושרות במים קרים לכמה שעות או למשך הלילה

1 סלסלה של פטריות שמפניון, קצוצות דק

1 בצל גדול קצוץ

1 קישוא מגורר גס וסחוט היטב מנוזלים

3-4 כפות שקדים טחונים

1 ביצה

4 כפות גבינת פרמז’ן מגוררת

מלח

פלפל

שמן זית

אופן ההכנה:

1. מבשלים את העדשים במים עד לריכוך ומסננים.

2. מועכים את העדשים במעבד מזון למחית לא הומוגנית, כך שחלק מהעדשים נשארות שלמות. מעבירים לקערה גדולה.

3. מטגנים את הבצל במעט שמן זית, מוסיפים את הפטריות ומאדים מספר דקות, ממליחים ומפלפלים. מעבירים לקערה עם העדשים.

4. מוסיפים את שאר חומרי הקציצות, מערבבים היטב, ממליחים ומפלפלים עוד קצת. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה עד שעה.

5. מחממים את התנור ל-190 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ו”מלטפים” אותו בשמן זית.

6. צרים מהתערובת קציצות עגולות, משטחים מעט ומניחים על נייר האפייה. מזלפים מעט שמן זית מלמעלה, מכניסים לתנור ואופים כ-15 דקות, עד להתייצבות והזהבה קלה של הקציצות.

7. זורים מעט מלח גס בסוף האפיה ומזלפים טחינה גולמית לפני ההגשה.

בתיאבון

תנו לנו לייק בפייסבוק 

 

 

עוד מהבלוג של Homeals

תצוגה מקדימה

טיפים לבישול בריא יותר

מאת: עינת שגיא לקבלת המדריך המלא לבישול בריא, לחצו על הלינק בסוף הפוסט יש הרבה אנשים שמבינים את הכוח של תזונה טבעית ורוצים לעשות...

תצוגה מקדימה

גם לכם נמאס לאכול פיצות ושניצלים קפואים?

תנועת  Slow Food - מזון איטי בתרגום חופשי, מנסה להביא למודעות אופן אכילה שנעלם אט אט מחיינו: הכנת מזון מקומי וטרי בבישול ביתי...

תצוגה מקדימה

אורז בר: טעים, מזין ובריא

הוא נראה כמו אורז, הוא נקרא בשם אורז, אבל הוא בכלל קטניה. Wild Rice זהו השם הלועזי והסקסי של הגרגר השחור שמזכיר בצורתו אורז. הוא מוארך, צבעו כהה, מעין  חום-שחור ויש לו טעם אגוזי...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה