הבלוג של Homeals

Homeals

Homelas הוא קהילה לאנשים שרוצים ליהנות מדי יום ממגוון של ארוחות ביתיות, איכותיות ומזינות. www.homeals.com

עדכונים:

פוסטים: 13

החל מיוני 2014

איך מכינים חריימה ללא דגים וקניידלך ללא ביצים? שני מתכונים טבעוניים לראש השנה וגם הצעה מפתה למנות חגיגיות ומיוחדות לחג

11/09/2014

חריימה טבעוני (צילום: פארלי)

חריימה טבעוני של מירב וסיגלית משורשים (צילום: פארלי). המתכון בהמשך

תפריט ארוחת ראש השנה הוא כאב ראש לא קטן אצל הרבה משפחות. וכשיש צמחונים וטבעונים במשפחה, הכאב מתעצם שבעתיים. בעיקר במשפחות בהן בשר, עופות ודגים הם מרכז החגיגה.

הטרנד הטבעוני הולך ומתרחב בישראל בשנים האחרונות, וכך רבים שעדיין לא ויתרו לגמרי על אכילת מוצרים מהחי מבקשים לשלב בתפריט שלהם מאכלי טופו, נזידים מקטניות וירקות. כי טבעונות היא לא רק שיטה תזונתית, היא גם תפיסת עולם שמנסה למנוע סבל מבעלי חיים. וכן, לתרום לאקולוגיה שנפגעת כתוצאה מהצורך לספק כמויות של מזון לבעלי חיים שמיועדים להגיע לצלחת שלנו.

לא בא לכם לבשל לראש השנה? אתרHomeals  מציע מנות חגיגיות, בשר, דגים, עופות, תוספות, סלטים, עוגות ומנות טבעוניות בהזמנה מראש

“המעבר אל הטבעונות היום קל יותר מתמיד, מכיוון שהשווקים מלאים במוצרים מדהימים, טעימים ומגוונים ואף במסעדות רבות המציעות מגוון ארוחות טבעוניות. טבעונו משלבת את הטבע בחיינו ועוזרת להפטר ממחלות מרובות, מרגע שאדם מבין שמה שהוא אוכל זה מי שהוא, שזו לקיחת אחריות לבחור מה לאכול”, אומרות מירב פרטוק וסיגלית ילר, שורשים – אוכל טבעוני, “בראיה של שילוב גוף ונפש הדרך שבה אני מזינה את עצמי מיתבטאת בגוף בסופו של דבר. עייפות כרונית, בצקות ונוזלים, כאבי שרירים ועוד… וכל קפיצה וגדילה רוחנית אנרגטית יכולה להתבצע בדרך המהירה ביותר כאשר אדם בוחר בטבעונות”.

לכבוד ראש השנה סיגלית ומירב מכינות תפריט שכולל מנות מסורתיות, כמו חריימה (המתכון בהמשך) מרק צח עם קניידלך (המתכון בהמשך), כבד קצוץ, קציצות, מפרום, מוסקה ועוד. הכל על טהרת הטבעונות.

חריימה טבעוני (צילום: פארלי)

חריימה טבעוני

מתכון של שורשים-אוכל טבעוני מאת סיגלית ומירב

המצרכים הדרושים (ל-4 מנות)

300 גרם טופו

2 כפות שמן קנולה

1 בצל קצוץ

5 שיני שום

3 עגבניות בשלות, קצוצות

חופן אצת וואקמה

1 דף אצת נורי

2 פלפל אדום (אפשר להוסיף פלפל חריף) קצוץ

1 כפית פפריקה מעושנת

1/2 כפית פפריקה מרוקאית

חופן עלי כוסברה

מיץ מ-1/2 לימון

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן עד שמזהיב, מוסיפים את שיני השום ומערבבים. מוסיפים את העגבניות וממשיכים לבשל עד שמתקבל רוטב סמיך
  2. מוסיפים את הפלפלים הקצוצים, את האצות ורבע כוס מים. ממשיכים לבשל עוד כ-10 דקות
  3. מוסיפים את נתחי הטופו ומערבבים עד שמכוסים ברוטב, מתבלים בפפריקה מעושנת ומרוקאית
  4. מוסיפים כוס מים, מתבלים במלח וממשיכים לבשל על אש נמוכה כ-20 דקות. לפני תום הבישול מוסיפים את מיץ הלימון והכוסברה. מבשלים כ-5 דקות נוספות. מכבים את האש ומכסים במכסה עד להגשה. מומלץ להגיש עם אורז לבן או חלה.

קניידלך ללא ביצים

המצרכים ל-20 כופתאות

1 כוס קמח מצה

1/2 כוס קמח תפוחי אדמה

1/4 כפית מלח

כוס מים + 1/4 כוס מים

1/4 כוס שמן (מכל סוג שאוהבים)

קורט פלפל שחור

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הקמחים בקערה יבשה
  2. מוסיפים את המים והשמן עד קבלת תערובת אחידה, ומתבלים. מצננים כשעה במקרר
  3. מרטיבים את הידיים ומגלגלים כדורים קטנים מהתערובת. מבשלים במים רותחים או במרק צח כרבע שעה.

 

המשלוחים חינם למזמינים עד לתאריך 15/9 משלוחים עד הבית בתל אביב, גוש דן ובשרון

עוד מהבלוג של Homeals

תצוגה מקדימה

טיפים לבישול בריא יותר

מאת: עינת שגיא לקבלת המדריך המלא לבישול בריא, לחצו על הלינק בסוף הפוסט יש הרבה אנשים שמבינים את הכוח של תזונה טבעית ורוצים לעשות...

תצוגה מקדימה

קציצות עדשים קיציות

  מתכון של דנה שניטמן קציצות עדשים ופטריות, מתאימות לארוחה צהריים או ערב קלילה, צמחונית ובריאה מחומרי גלם מזינים, בימי הקיץ החמים....

תצוגה מקדימה

גם לכם נמאס לאכול פיצות ושניצלים קפואים?

תנועת  Slow Food - מזון איטי בתרגום חופשי, מנסה להביא למודעות אופן אכילה שנעלם אט אט מחיינו: הכנת מזון מקומי וטרי בבישול ביתי...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה