הבלוג של Homeals

Homeals

Homelas הוא קהילה לאנשים שרוצים ליהנות מדי יום ממגוון של ארוחות ביתיות, איכותיות ומזינות. www.homeals.com

עדכונים:

פוסטים: 13

החל מיוני 2014

מה לא בריא בטיגון והאם אפשר להכין מאכלים טעימים, כמו קציצות או חצילים בגרסה בריאה יותר ועם פחות שמן? ויש גם מתכון למנה נהדרת של חצילים קלויים וממולאים

03/09/2014

גלילות חציל קלוי (צילום: פארלי)

חצילים, צ’יפס, לביבות, קציצות, שניצלים, כל המטוגנים הטעימים האלה ממש ממש לא בריאים. אבל ודאי תשמחו לגלות שכל אחת מהמנות יכולות לקבל גרסה שפויה ובריאה יותר, אם מחליפים את הטיגון באפייה. אם משתמשים בשמן איכותי וטעים, כמו שמן זית, שמן אבוקדו או שמן שומשום, אפשר להשיג טעם נפלא בפחות מחצי כמות השמן והקלוריות שמכילה מנה מטוגנת, וגם ליהנות מהערכים התזונתיים שיש בשמנים. תוספת של ענף רוזמרין או 2 ענפי טימין טריים לתבנית האפייה תשפר את הטעם ותעניק למאפים ניחוח מיוחד.

מה בעצם כל כך לא בריא בטיגון?

מעבר לכמויות מטורפות של שמן שהמזון סופג במהלך הטיגון, בעיה נוספת היא חמצון של השמן, ש”גורם להיווצרות של רדיקלים חופשיים, המעודדים יצירת תאי קצף שחוסמים את העורקים. בנוסף, הם עלולים לגרום להתפתחות תאים סרטניים”, מזהירה  רונית ציוני, דיאטנית קלינית בריאטרית, מומחית לשינוי הרגלי אכילה (חברה בעמותת עתיד)

חצילים, כידוע, סופגים המון שמן בתהליך הטיגון, ואז מפרישים אותו בזמן אפייה או בצלחת. כדי להתגבר על כך, אורנה בראשי מעדיפה לקלות את החצילים בתנור לפני שהיא ממלאת  בבשר ומגלגלת לגלילות. אני קולה פרוסות מאורכות של החציל על הרשת בתנור, עד שצבעו נעשה שחום. כך כל המנה היא דלת שמן, כי הקלייה נעשת ללא שמן ולכן ללא ספיגה שלו בחציל. פרוסות החציל יוצאות מהתנור רכות ונוחות למילוי ולגילגול”.

המתכון של אורנה לגלילות חציל הוא פשוט, קל ודל קלוריות, יחסית.

רוצים לטעום את הבישולים של אורנה? היכנסו לדף שלה באתר  Homeals

גלילות חציל קלוי (צילום: פארלי)

גלילות חציל קלוי ממולאות בשר

מצרכים ל-2 מנות (6 חצילים ממולאים):

6 פרוסות חציל קלויות

300 ג’ בשר בקר טחון (בשר צוואר שהוא יחסית דל שומן)

תפוח אדמה מגורר

1/2 בצל קצוץ דק

פלפל שחור

מלח

פפריקה מעושנת

כמון

1 ביצה

לרוטב:

400 ג’ עגבניות מרוסקות

כף שמן זית

פלפל שחור

מלח

1/2 כוס מים

אופן ההכנה:

  1. קולים את פרוסות החציל בתנור, עד שהן משחימות. מצננים
  2. מכינים את תערובת הבשר: מפוררים את הבשר מערבבים עם שאר חומרי המילוי. יוצרים 6 “קציצות” פחוסות, מניחים אחת בקצה פרוסת החציל, ומגלגלים. מניחים את הפרוסות המגולגלות והממולאות בתבנית
  3. מערבבים את חומרי הרוטב ושופכים על גלילות החצילים. מכניסים לתנור ומכסים את התבנית. אופים בתנור חם כ-1/2 שעה.

 

רוצים להזמין ארוחת צהריים ביתית, מזינה, איכותית ומוקפדת, עבור הילדים או עבורכם? היכנסו ל-Homeals  ובחרו ארוחה שתגיע אליכם למשרד או הביתה, ללא דמי משלוח וללא מינימום הזמנה

עוד מהבלוג של Homeals

תצוגה מקדימה

טיפים לבישול בריא יותר

מאת: עינת שגיא לקבלת המדריך המלא לבישול בריא, לחצו על הלינק בסוף הפוסט יש הרבה אנשים שמבינים את הכוח של תזונה טבעית ורוצים לעשות...

תצוגה מקדימה

קציצות עדשים קיציות

  מתכון של דנה שניטמן קציצות עדשים ופטריות, מתאימות לארוחה צהריים או ערב קלילה, צמחונית ובריאה מחומרי גלם מזינים, בימי הקיץ החמים....

תצוגה מקדימה

גם לכם נמאס לאכול פיצות ושניצלים קפואים?

תנועת  Slow Food - מזון איטי בתרגום חופשי, מנסה להביא למודעות אופן אכילה שנעלם אט אט מחיינו: הכנת מזון מקומי וטרי בבישול ביתי...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה