הבלוג של Homeals

Homeals

Homelas הוא קהילה לאנשים שרוצים ליהנות מדי יום ממגוון של ארוחות ביתיות, איכותיות ומזינות. www.homeals.com

עדכונים:

פוסטים: 13

החל מיוני 2014

מהם נבטוטים, למה כדאי לאכול מהם, איך מנביטים ואיך אוכלים? כל התשובות וגם מתכון משגע לתבשיל נבטוטים עם ארטישוק ועשבי תיבול

24/08/2014

אחת ההמלצות לבישול בריא היא להנביט קטניות ודגנים לנבטים או לנבטוטים. נבטוטים הם גרעינים שעברו השרייה במים עד שהחל לבצבץ מהם גבעול קצר. נהוג להנביט לנבטוטים בעיקר קטניות וסוגים שונים של דגנים.

סלט נבטוטים של איתן רביב (צילום: פארלי)

למה להנביט? כי תכולת הברזל בנבטוטים נחשבת גבוהה יותר וקלה יותר לספיגה במעיים, וכי אפשר לבשל אותן בישול קצר מאד ולשמור על ערכן התזונתי בבישול.

מלבד זאת, הנבטת נבטוטים מקטניות עוזרת להתגבר על תופעה הלוואי הלא נעימה שלהן – הגזים.

אצל איתן רביב מ”המטבח של איתן” תמיד תמצאו מסננת עם נבטוטים מונחת על המקרר, כחצי קילו לוביה, וכחצי קילו עדשים ירוקות.

איך מנביטים?

כדי להנביט נבטוטים כמות רצויה של זרעים בקערה מלאה מים, עדיף במסננת פלסטית, כדי שאפשר יהיה לסנן את זרעים בקלות בשלב הבא.  משרים את הזרעים למשך 8-12 שעות, זה הזמן הממוצע שלוקח להם לספוג כמות מתאימה של מים.

בשלב הבא שופכים את מי ההשריה ושוטפים היטב את הזרעים. בשלב הזה תהליך הנביטה כבר החל. לכן צריך לשמור את הקטניות או הדגנים במקום לח ומאוורר. מכסים את המסננת במגבת ומניחים בפינה אפלולית.מרטיבים את הזרעים הנבוטים -  פעמיים-שלוש ביום  בקיץ, פעם ביום בחורף – כדי שלא יתייבשו. כשהנבטוטים מוציאים  שורש קטנטן, כס”מ אורכו, זה סימן שהם מוכנים לאכילה.

לרוב זה יקרה תוך 24 שעות. שומרים את הנבטוטים במקרר בקופסא אטומה. אפשר לאכול אותם חיים, בסלט, או לבשל אותם בישול קצר בתבשיל.

תבשיל נבטוטים, ארטישוק ועשבי תיבול של איתן רביב (צילום: פארלי)

תבשיל נבטוטים, ארטישוק ועשבי תיבול (מתכון של איתן רביב. צילום: פארלי)

 מצרכים ל-2 מנות:

1 בצל בינוני

1/2 כרישה

4 גבעולי סלרי

4 שיני שום

300 ג’ עדשים ולוביה מונבטות

3 תחתיות ארטישוק גדולות

1/4 צרור פטרוזיליה

1/4 צרור כוסברה

1/4 צרור בזיליקום

1/3 צרור נענע

מיץ מחצי לימון

1 כוסות ציר ירקות או מים

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1 כפית כוסברה טחונה

כף שמן חמניות

רוצים לטעום את הבישולים של איתן? היכנסו לדף שלו באתר  Homeals

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את הבצל ואת גבעולי הסלרי, מטגנים בכף שמן, ומדי פעם מוסיפים מעט מים, עד שהבצל משחים
  2.   מוסיפים את הכרישה ושיני השום, לאחר כמה דקות מוסיפים את תחתיות הארטישוק החתוכות לרבעים
  3. סוחטים מיץ לימון על הירקות וממשיכים באידוי/טיגון. מתבלים ומכסים במים או בציר ירקות. מבשלים עד שהנוזלים כמעט מתאדים
  4. מוסיפים את הנבטוטים ומבשלים עוד כמה דקות, לקראת סוף הבישול מוסיפים את צמחי התבלין הירוקים, הקצוצים ומכבים את האש. מגישים בתוספת אורז לבן, אורז מלא או קינואה.

נבטוטים (צילום: שאטרסטוק)

רוצים להזמין ארוחת צהריים ביתית, מזינה, איכותית ומוקפדת, עבור הילדים או עבורכם? היכנסו ל-Homeals  ובחרו ארוחה שתגיע אליכם למשרד או הביתה, ללא דמי משלוח וללא מינימום הזמנה

עוד מהבלוג של Homeals

תצוגה מקדימה

טיפים לבישול בריא יותר

מאת: עינת שגיא לקבלת המדריך המלא לבישול בריא, לחצו על הלינק בסוף הפוסט יש הרבה אנשים שמבינים את הכוח של תזונה טבעית ורוצים לעשות...

תצוגה מקדימה

קציצות עדשים קיציות

  מתכון של דנה שניטמן קציצות עדשים ופטריות, מתאימות לארוחה צהריים או ערב קלילה, צמחונית ובריאה מחומרי גלם מזינים, בימי הקיץ החמים....

תצוגה מקדימה

גם לכם נמאס לאכול פיצות ושניצלים קפואים?

תנועת  Slow Food - מזון איטי בתרגום חופשי, מנסה להביא למודעות אופן אכילה שנעלם אט אט מחיינו: הכנת מזון מקומי וטרי בבישול ביתי...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה