הבלוג של הילה סער Eats Better

hilaeatsbetter

אני הילה, נשואה ואמא לשלושה. עזבתי קריירה, תפקיד ניהולי ורכב ליסינג כי הבנתי שהחיים קורים עכשיו! מאז אני מחלקת את הזמן בין הילדים, הבית, חתירה על סאפ, בישול בריא וטעים, והעסק שלי - ליווי, הדרכה וסדנאות לתזונה בריאה.

עדכונים:

פוסטים: 6

החל מינואר 2016

אחרי צהריים באמצע השבוע.

שלושת הילדים ואני מתארחים אצל חברה, נקרא לה איילת.

שישה ילדים אנרגטיים מתרוצצים ומצווחים ברחבי הבית. אנחנו מנסות לשתות קפה (בהצלחה לנו).

מפה לשם, כבר מאוחר. מתחיל לחץ! ילדים רעבים, צריך לתקתק ארוחת ערב, אני נרתמת למשימה, תופשת מעצמי בחורה שמתפקדת טוב תחת לחץ.

ואז איילת אומרת שהבת שלה בררנית רצינית. אוכלת רק אוכל לבן ואדום. הכי פשוט, אסור להתחכם ואסור להתעסק. ואני… נודניקית כזו, חשוב לי שהילדים יאכלו בריא, בלי קמח לבן ובלי סוכרים. אחלה שילוב. זו בטח הפעם האחרונה שהם יזמינו אותנו.

אז מה נכין?

חביתה? היא לא תאכל

סלט? לא תאכל

פנקייק? לא

גבינות? לא

אוף!

איילת הנדיבה נותנת לי מרחב פעולה, ואני מפשפשת במקרר ובארונות. נאלתר משהו, בטח נמצא. קודם כל, צלחת ירקות חתוכים. שיהיה, תמיד טוב – אז אדום יש לנו!

ואחר כך, אני מתחילה לערבב ביצים עם קוואקר, יוגורט ביו שמצאתי במקרר, קמח, תפוח עץ מגורד דק, קצת סילאן, והופ למחבת.

זה קצת נראה כמו פנקייק, מריח כמו פנקייק (אז זה חייב להיות….ברווז??), אבל איילת אומרת שאסור לקרוא לזה פנקייק, כי בררנית לא תאכל. אז איך נקרא לזה? מתלבטות, אפשרויות נפסלות, ולפני שאנחנו נסגרות על משהו, הטינאייג’ר שלי מגיע לרחרח במטבח, מציץ במחבת וצועק בשמחה: “מה זה, פנקייק?”

אני: לאאאאא!!!! זה לא פנקייק! זה…. איך קוראים לזה….. אהההה….. פינחס! (זה מה שיצא, כנראה שאני לא טובה תחת לחץ כמו שחשבתי)

איילת: לך תגיד לכולם שיבואו לאכול פינחס

טינאייג’ר: כולםםםםםם! בואו!!! אוכלים פינחס!

(אחלה. גם אני יכולתי לצעוק להם מהמטבח)

כל הילדים מגיעים, שואלים “מה זה פינחס???”, מסתכלים, טועמים, מתיישבים לאכול.

רק בררנית עדיין עומדת, חוששת, מסתכלת על הפינחס בחשדנות מכל הכיוונים. אני ואיילת לא נושמות מהמתח, בסוף היא לוקחת ביס קטנטן, ואז עוד אחד, חושבת, מסתכלת עלינו ואומרת “איזה טעים הפינחס!”

גבירותיי ורבותיי, אפשר להפעיל את הזיקוקים! איזה אושר וסיפוק שפינחס אחד קטן יכול לגרום. הפינחסים נטרפו לפני שהספקנו למצמץ, והכנו עוד מנה, שנטרפה עד תום על ידי כל הילדים, כולל הבררנית.

הארוחה והביקור הוכתרו כהצלחה, כנראה שכן יזמינו אותנו שוב.

בדרך הביתה הילדים שאלו אותי: “אמא, למה בבית את אף פעם לא מכינה לנו פינחס?” נראה לי שככה נולדים אייקונים…

מאז הפינחסים הם שם דבר במשפחות שלנו ושל איילת. אתם חייבים לנסות גם. אתם יכולים לקרוא להם פנקייקים, אבל למה להסתכן?

פינחסים בערימות

 אז רגע לפני המתכון, כמה מילים עליי:

אני הילה, נשואה לשרירי ואנחנו הורים לשלושה ילדים: טינאייג’ר בן 9, פאשניסטה בת 6, וקטנצ’יק בן רבע לשנתיים.

לפני כמה שנים החלטתי שהגיע הזמן להכיר את הגרסא היותר בריאה של עצמי, בשבילי ובשביל המשפחה: הפסקתי לעבוד 80 שעות בשבוע בארגון אפרורי, חזרתי לעשות ספורט אחרי כמה שנות הפסקה, גיליתי מחדש את הים ואיתו את ה-SUP, התחלתי להקפיד על התזונה שלי ושל הילדים, הוצאתי מהבית בהדרגה את כל מה שעשה לנו רע והחלפתי בדברים בריאים ומזינים יותר, והפכתי את התחביב לעיסוק המרכזי שלי.

בשנה האחרונה הקמתי את Eats Better – הדרכה, ליווי וסדנאות לתזונה בריאה, ובו אני מדריכה ומלווה אנשים בדרך לגירסא הבריאה יותר שלהם. אני מלמדת מה כדאי להכניס הביתה ומה רצוי להוציא, איך ממירים את המתכונים שלנו למתכונים מזינים יותר, ואיך משלבים תזונה נכונה בהרגלים שכבר יש לנו, בלי להרגיש שוויתרנו על משהו.

אני מזמינה אותך לחבב את הדף העסקי שלי בפייסבוק: www.facebook.com/EatsBetter

ולהצטרף לקבוצה הסגורה באותו שם: https://www.facebook.com/groups/786613214754196/#

פינחסים על האש

ועכשיו, למתכון:

** הפינחסים עברו מקצה שיפורים בריאותי במטבח שלי, אבל שמרו על אופיים הפינחסי.

 

פינחס – הפנקייק הבריא שלי

2 ביצים

כוס חלב שקדים/ סויה/ גביע יוגורט ביו

בננה בשלה מעוכה היטב במזלג (לא חובה)

2 כפות רסק תפוחים טבעי/ תפוח מגורר דק (אם מוותרים על הבננה כדאי להכפיל את הכמות)

2 כפות סילאן טבעי

כף שמן קוקוס מומס

כוס וחצי קמח כוסמין מלא

2 כפות גדושות שבולת שועל דקה (קוואקר)

1 כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום

קורט מלח

אופן ההכנה:

טורפים היטב את הביצים, מוסיפים את חלב השקדים, הבננה, רסק התפוחים והסילאן וטורפים לאיחוד.

מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים בעזרת כף עד שהבלילה הופכת לאחידה. לא לערבב יותר מדי. מחממים מחבת איכותית שניתן לטגן בה ללא שמן. במידה ואתם מפקפקים ביכולות של המחבת שלכם, שימו לפני סבב הטיגון הראשון מעט שמן קוקוס ומרחו/נגבו בעזרת נייר סופג. יוצקים בעזרת כף פינחסים במרווחים שיאפשרו להפוך אותם בקלות. מטגנים על להבה בינונית כמה דקות, עד שנוצרות בועות. הופכים ומטגנים עוד 2 דקות.

** בשלב הטיגון אפשר להעשיר את הפינחסים, ולפזר על כל אחד 3-4 שוקולד צ’יפס איכותיים (60-70% מוצקי קקאו).

אוכלים עם סירופ מייפל טבעי ופירות טריים

pancakes with natural maple

עוד מהבלוג של הילה סער Eats Better

תצוגה מקדימה

פורים הגיע, תעמיסו את הממתקים!

"לא כל יום פורים". זה מה שאמרה לי אמא מהגן כשראתה את רשימת הממתקים שהגננת שלחה לנו. הרשימה, לשמחתי, הייתה קצרה וממצה: שתי אוזני המן, חבילת בייגלה קטנה, חטיף בריאות והפתעה קטנה (איך אני אוהבת את הגננת הזו!). מבחינתי זה מעולה,...

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

אני, לבד!

אני עוברת את "גיל שנתיים האיום" בפעם השלישית בחיי (בעצם רביעית, כי גם אני הייתי פעם בת שנתיים, אבל כנראה שאז מבחינתי היה דווקא סבבה) עם קטנצ'יק שכבר נהיה בנאדם קטן-גדול שמדבר ורוצה דברים (בא לי! בא לי! מאיפה הם מביאים את זה???),...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה