הבלוג של הילה חן

פשוט בריא

אני הילה חן, בת 36 , נשואה למיכאל ואמא לאפרת ואלעד. לפני כעשר שנים שקלתי 52 ק"ג יותר וכתוצאה מפדיחה שקרתה לי עם הילדה בפארק, החלטתי שאני עם הסיפור של להיות שמנה סיימתי והתחלתי ללמוד לחיות בריא. כן כן זה לא קל כמו שכותבים... +עוד

אני הילה חן, בת 36 , נשואה למיכאל ואמא לאפרת ואלעד. לפני כעשר שנים שקלתי 52 ק"ג יותר וכתוצאה מפדיחה שקרתה לי עם הילדה בפארק, החלטתי שאני עם הסיפור של להיות שמנה סיימתי והתחלתי ללמוד לחיות בריא. כן כן זה לא קל כמו שכותבים את זה. זה לקח זמן רב (כמעט שנתיים), הרבה כוחות (נפשיים ופיסיים) ואכזבות לא מעטות (אין יותר מבאס מלעלות למשקל ולגלות שעליתם...) א-ב-ל, בסוף זה עבד ! היום אני מאמנת נשים כיצד ניתן לאכול טוב ולהרגיש טוב עם עצמן: לבשל בריא ומהיר, לעשות כושר, לעבוד על החוזקות שלהן ועל כישורי הסטיילינג שלהן. אני מאמינה בפרקטיקה: לא רק ללמד את ה"מה עושים" אלא גם להראות את ה"איך עושים" כי רק ככה דיבורים הופכים למעשים, ומעשים לתוצאות!

עדכונים:

פוסטים: 17

החל מינואר 2015

השבוע הכנתי לגן של בני כמות של עוגיות וחשבתי כיצד ניתן לעצב אותם בצורה יפה כך שיהיו מתאימים למסיבת יום המשפחה ואז עלה בדעתי רעיון כי ניתן לבצע את אותו הדבר גם כמשלוח מנות אישי לכל ילד.

הבסיס הוא קאפקייקס של שוקולד ועליו עוגיית לב המחוברת עם מקל סוכרייה שנקנה בחנויות החד- פעמי למיניהן עם כיתוב של רויאל אייסינג שניתן ליצור או לקנות (אם כי לא ברור מה הוכנס לקנוי).

מתכון לקאפקייקס שוקולד רך וטעים:

300 מ”ל חלב קוקוס

3 ביצים

חצי כוס שמן

חצי כוס רסק תפוחים לא ממותק

1/2 כוס סוכר חום

כפית תמצית וניל

****לערבב הכל יחד עד לאיחוד

בקערה נפרדת לשים 200 גרם קמח מלא

80 גרם קקאו מנופה (על מנת שלא יהיו גושים)

10 גרם א. אפייה (שקית)

***לערבב היטב ולהכניס לחומרים הרטובים ולערבב עד לאיחוד.

 

לשפוך מעט בלילה בתבניות אישיות של קאפקייקס שרוססו בתרסיס שמן ולמלא עד 3/4 מגובהם. להכניס לכל קאפקייקס 3 שוקולד צ’יפס קטנים (60% מוצקי קקאו) ולאפות בחום של 170 מעלות לכ- 20 דקות או עד שקיסם הננעץ בהם יוצא יבש. להוציא ולקרר.

 

עוגיות לב:

4 כוסות קמח מלא

50 גרם שמן קוקוס

3 כפות שמן קנולה

1/2 כוס סוכר חום

2 ביצים טרופות

1/3 1 כוס מים או מיץ תפוחים או תפוזים או מים.

1 כפית א. אפייה.

*לערבב הכל פרט לנוזלים ורק לאחר מכן להוסיפם לקבלת בצק אחיד. לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהכניס לקירור למשך 30 דק’.

לאחר מכן לפזר קמח מלא על משטח העבודה לרדד את הבצק לעלה דק, לקרוץ עיגולים עם כוס או חותכן בצורת לב, להניח בכל לב מקל סוכרייה (מחנויות החד פעמי).

לאפות בחום של 180 מעלות כ 15 דקות עד להזהבה. להניח לקירור.

 

****כאן הכנתי עוגיות לב קטנות יותר, ציפיתי אותם בשוקולד שהומס בבן מארי (סיר מים רותחים ומעליו קערה) וכך “הדבקתי” אותם ללב הגדול.

 

רויאל אייסינג:

הרויאל אייסינג הוא זיגוג לעוגיות שניתן להכינו ולעטר את העוגיות במלואן לפי צורתן או לכתוב על העוגייה (אך במקרה כזה צריך להשתמש ביותר א. סוכר כדי ליצור קרם סמיך יותר שלא ינזל על העוגייה)

חלבון ביצה אחד

2 כפיות מיץ לימון

250 גרם אבקת סוכר.

לערבב הכל יחד היטב עד לקבלת מעין רוטב סמיך ולבן, לטבול צד אחד של העוגיות בקרם הלבן ולהניח לייבוש.

לקחת את יתרת הקרם ולהוסיף עוד 100 גרם א. סוכר וצבע מאכל טבעי לפי רצונכם וכך הקרם שיווצר ישמש לכיתוב על העוגייה.

לשפוך את הקרם בשק זילוף חד פעמי וליצור צורות או כיתוב כאוות נפשכם ולהניח לייבוש.

****כאן לקחתי את מקל הסוכרייה ועטפתי אותו בקשיות צבעוניות שמוכרים בחנויות החד-פעמי, הכנסתי לקאפקייקס שאותו עיטרתי גם בנקודות דמוי סוכריות מהרויאל אייסינג, הנחתי לייבוש, ועטפתי בצלופן עם סרט צבעוני.

באותה צורה ניתן להכין כיתוב לפורים, לקשט את הקאפקייקס בשוקולד או לעטר גם אותו ברויאל אייסינג ולתת לילדים.

***את יתרת הרויאל אייסינג ניתן לשמור במקרר סגור היטב כשבוע או במקפיא כחודש.

 

חג פורים שמח -תיהנו

 

עוד מהבלוג של הילה חן

תצוגה מקדימה

המהפך האישי שלי

המהפך שלי התחיל בשנת 2007, הייתי אישה צעירה, אמא לילדה בת 3 שבסך הכל רצתה לשחק עם אמה במגלשה. שיחקנו כך שהיא גולשת ואני קוראת לה מלמטה ואחר כך התחלפנו: אני אמורה לגלוש והיא לקרוא לי. למה "אמורה"? כי עם כל 120 הקילוגרמים שלי לא...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

יומולדת בריא? או מה יחשבו עליי....

השבוע חגגתי יום הולדת לבני בן השש בגן. וכל יום הולדת עולה השאלה (ביני לבין עצמי כמובן....) האם לעשותו בריא או לא. מחד - בוודאי שכן, הילד אוכל אוכל בריא, אני יודעת שניתן לייצר מתוקים בריאים וליצור יום הולדת מדהים ...

תגובות

פורסם לפני 5 years

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה