הבלוג של הילה חן

פשוט בריא

אני הילה חן, בת 36 , נשואה למיכאל ואמא לאפרת ואלעד. לפני כעשר שנים שקלתי 52 ק"ג יותר וכתוצאה מפדיחה שקרתה לי עם הילדה בפארק, החלטתי שאני עם הסיפור של להיות שמנה סיימתי והתחלתי ללמוד לחיות בריא. כן כן זה לא קל כמו שכותבים... +עוד

אני הילה חן, בת 36 , נשואה למיכאל ואמא לאפרת ואלעד. לפני כעשר שנים שקלתי 52 ק"ג יותר וכתוצאה מפדיחה שקרתה לי עם הילדה בפארק, החלטתי שאני עם הסיפור של להיות שמנה סיימתי והתחלתי ללמוד לחיות בריא. כן כן זה לא קל כמו שכותבים את זה. זה לקח זמן רב (כמעט שנתיים), הרבה כוחות (נפשיים ופיסיים) ואכזבות לא מעטות (אין יותר מבאס מלעלות למשקל ולגלות שעליתם...) א-ב-ל, בסוף זה עבד ! היום אני מאמנת נשים כיצד ניתן לאכול טוב ולהרגיש טוב עם עצמן: לבשל בריא ומהיר, לעשות כושר, לעבוד על החוזקות שלהן ועל כישורי הסטיילינג שלהן. אני מאמינה בפרקטיקה: לא רק ללמד את ה"מה עושים" אלא גם להראות את ה"איך עושים" כי רק ככה דיבורים הופכים למעשים, ומעשים לתוצאות!

עדכונים:

פוסטים: 17

החל מינואר 2015

אני מאוד אוהבת את חג הפורים: חג כזה של תחפושות ושמחה, השתטות ועליזות וחשוב מאוד חג של קבלה ונתינה לאחר. משלוחי המנות במקור הם לאביונים אבל מזמן לא רק להם אלא לכל מי שסובב אותנו. זה הזמן להוציא המון כסף על ממתקים ודברי מתיקה, לקשור סרט עם צלופן ולתת לכל מי שאנחנו אוהבים.

אבל………

על משלוח מנות בריא חשבתם??????????!!!!!!!!!

השנה החלטתי כי משלוחי המנות יהיו בקופסאות מדליקות שקניתי ברחוב מטלון בת”א (אין לכם מושג כמה כמה דברים יש שם לאריזות, מתנות ומסיבות וימי הולדת אבל זה לפוסט אחר….) ובתוכם אכניס מיני מאפה ודברים בריאים שאני אופה ומכינה לדוגמא:

-גרנולה ביתית מושקעת

-מאפה פריך עם תפוחים, ריבה ושקדים

-אוזני המן בריאים, קטנים וחמודים.

-עוגיות שיבולת שועל ושוקולד צ’יפס (60% מוצקי קקאו)

- קרקרים מלוחים.

-סלט פירות בצנצנות חמודות.

-פאי פקאן ואגוזי מלך

כדורי תמרים ואגוזי קשיו

 

והנה דוגמא לאריזות:

לטעמי אדם המקבל משלוח מנות כזה לא חושב פעמיים אם לאכול אותו או לא: החומרים איכותיים, בריאים, טעימים והכי חשוב – ביתיים ומעידים על ההשקעה של האדם במקבל.

כן, כן….יהיו פה עכשיו גם מתכונים:

קרקרים:

1/4 כוס גרעיני פשתן מושרים ב 3/4 כוס מים לעשרים דקות או ביצה אחת במקום

1/4 כוס גרעיני דלעת

1/4 כוס קצח או שומשום או גרעיני צ’יה

****ניתן לגוון לפי העדפותכם.

חצי כוס קמח מלא

חצי כוס קמח שיפון  (ניתן לשנות לחצי כוס קמח כוסמין או להשאיר רק מלא)

2 כפות שמן זית

כפית מלח

כפית זעתר או אורגנו או צ’ילי וכל מה שבא לכם.

לערבב הכל יחד (גם את המים של הפשתן) לבצק דביק ולרדד בין שני ניירות אפייה משומנים במעט תרסיס שמן לעלה דק מאוד, להסיר את נייר האפייה העליון ולהכניס לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות ל- 10 דקות, מוציאים חורצים את הבצק למעין רשת (שתי וערב) ומחזירים עד להזהבה ופריכות (כ 20 דקות נוספות), מניחים להתקרר וחותכים לחתיכות.

 

גרנולה ביתית:

מהרגע שהתחלתי להכין לא קניתי עוד את הגרנולה שבחנויות כי זו עולה עליה פי כמה וכמה.

4 כוסות שיבולת שועל שלמה

1/4 כוס מכל סוג אגוזים: מלך, לוז, קשיו שבור, שקדים וכדומה (שברו לחתיכות קטנות ואז לא צריך הרבה)

1/4 כוס שומשום

1/4 כוס קוקוס (לא חובה)

כפית קינמון

קןרט מלח

*****לערבב הכל בקערה.

-בקערה נפרדת להכניס :

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס סילאן ללא סוכר או דבש

1/2 כוס מים.

לערבב הכל היטב עד ליצירת רוטב אחיד ולשפוך על קערת היבשים, לערבב היטב, לשפוך לתבנית עם נייר אפייה ולשטח על התבנית (אני מחלקת לשתי תבניות בד”כ) ולהכניס לתנור שחומם מראש ל 160 מעלות לכ 40 דק’ (מידי פעם יש לערבב את הגרנולה כדי שלא תישרף)

מיד עם צאתה מהתנור יש להוסיף 1/4 כוס של פירות יבשים מכל סוג שהוא: משמשים קצוצים דק, אוכמניות, חמוציות, גוג’י ברי, שזיפים קצוצים וכדומה ולערבב.

חשוב לאחסן בקופסה אטומה.

 

אזני המן:

4 כוסות קמח מלא

50 גרם שמן קוקוס (3 כפות בהיריון, נותן פריכות למאפה במקום חמאה)

3 כפות שמן קנולה

1/2 כוס דבש או סוכר חום

2 ביצים או 4 כפות טחינה גולמית משומשום מלא אם רוצים טבעוני

1/3 1 כוס מים או מיץ תפוחים או תפוזים

1 כפית א. אפייה.

*לערבב הכל פרט לנוזלים ורק לאחר מכן להוסיפם לקבלת בצק אחיד. לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהכניס לקירור למשך 30 דק’.

לאחר מכן לפזר קמח מלא על משטח העבודה לרדד את הבצק לעלה דק, לקרוץ עיגולים עם כוס או חותכן ולמלא במלית של שוקולד או תמרים קצוצים ואגוזים, חלבה העשויה מטחינה משומשום מלא ודבש (בכמות שווה).

לסגור את הקצוות לכדי משולש, לאפות ב 180 מעלות  עד להזהבה.

לקרר ולפזר אבקת סוכר.

פאי פקאן ואגוזי מלך:

לפאי הפקאן שתי גרסאות: האחת לעצלנים המורכבת מעוגיות מקמח מלא שרוסקו שחברה טעמה ואמרה לי כי התחתית מזכירה לה עוגיות לוטוס וגרסה נוספת הדורשת הכנה קצרה (אמרתי פשוט לא?)

גרסה א’ לעצלנים

גרסה ב’

לתחתית:

 

כוס וחצי עוגיות מקמח מלא (ניתנו בפוסט הקודם) מרוסקות

רבע כוס שומשום

3 כפות דבש או סוכר חום

6 כפות שמן קנולה או זית

לערבב הכל עד לאיחוד ולרפד תבנית פאי מס’ 24 בבצק ולהכניס לתנור לחצי אפייה ל- 10 דקות בחום של 180 מעלות.

לתחתית (הבצק של אזני ההמן):

 

4 כוסות קמח מלא

50 גרם שמן קוקוס

3 כפות שמן קנולה

1/2 כוס דבש או סוכר חום

2 ביצים או 4 כפות טחינה גולמית משומשום מלא אם רוצים טבעוני

1/3 1 כוס מים או מיץ תפוחים או תפוזים

1 כפית א. אפייה.

לערבב הכל עד לאיחוד ולרפד תבנית פאי מס’ 24 בבצק ולהכניס לתנור לחצי אפייה ל- 10 דקות בחום של 180 מעלות.

למלית:

200 גר’ אגוזי פקאן או מלך (אני עשיתי חצי חצי)

30 גר’ שמן קוקוס

2 ביצים

70 גר’ דבש

אופן ההכנה: לסדר את האגוזים על הקלתית בצורה יפה (אני עשיתי מסגרת של פקאן ובפנים את אגוזי המלך בשלמותם).

מערבביפם בקערה את שמן הקוקוס, הביצים והדבש ושופכים על הקלתית עם האגוזים. מכניסים לתנור לאפייה עד להתייצבות המלית כ- 15 דקות בחום של 180 מעלות. (לשים לב שלא יישרף)

 

 

 

פריך עם תמרים:

 

 

 

דוגמא לשמשלוח מנות

עוגיות שיבולת שועל

 

 

 

 

דוגמא למשלוח מנות

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

בתיאבון וחג פורים שמח:)

עוד מהבלוג של הילה חן

תצוגה מקדימה

המהפך האישי שלי

המהפך שלי התחיל בשנת 2007, הייתי אישה צעירה, אמא לילדה בת 3 שבסך הכל רצתה לשחק עם אמה במגלשה. שיחקנו כך שהיא גולשת ואני קוראת לה מלמטה ואחר כך התחלפנו: אני אמורה לגלוש והיא לקרוא לי. למה "אמורה"? כי עם כל 120 הקילוגרמים שלי לא...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

יומולדת בריא? או מה יחשבו עליי....

השבוע חגגתי יום הולדת לבני בן השש בגן. וכל יום הולדת עולה השאלה (ביני לבין עצמי כמובן....) האם לעשותו בריא או לא. מחד - בוודאי שכן, הילד אוכל אוכל בריא, אני יודעת שניתן לייצר מתוקים בריאים וליצור יום הולדת מדהים ...

תגובות

פורסם לפני 5 years

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה