הבלוג של הילה חן

פשוט בריא

אני הילה חן, בת 36 , נשואה למיכאל ואמא לאפרת ואלעד. לפני כעשר שנים שקלתי 52 ק"ג יותר וכתוצאה מפדיחה שקרתה לי עם הילדה בפארק, החלטתי שאני עם הסיפור של להיות שמנה סיימתי והתחלתי ללמוד לחיות בריא. כן כן זה לא קל כמו שכותבים... +עוד

אני הילה חן, בת 36 , נשואה למיכאל ואמא לאפרת ואלעד. לפני כעשר שנים שקלתי 52 ק"ג יותר וכתוצאה מפדיחה שקרתה לי עם הילדה בפארק, החלטתי שאני עם הסיפור של להיות שמנה סיימתי והתחלתי ללמוד לחיות בריא. כן כן זה לא קל כמו שכותבים את זה. זה לקח זמן רב (כמעט שנתיים), הרבה כוחות (נפשיים ופיסיים) ואכזבות לא מעטות (אין יותר מבאס מלעלות למשקל ולגלות שעליתם...) א-ב-ל, בסוף זה עבד ! היום אני מאמנת נשים כיצד ניתן לאכול טוב ולהרגיש טוב עם עצמן: לבשל בריא ומהיר, לעשות כושר, לעבוד על החוזקות שלהן ועל כישורי הסטיילינג שלהן. אני מאמינה בפרקטיקה: לא רק ללמד את ה"מה עושים" אלא גם להראות את ה"איך עושים" כי רק ככה דיבורים הופכים למעשים, ומעשים לתוצאות!

עדכונים:

פוסטים: 17

החל מינואר 2015

אחד הדברים שאני אוהבת הוא כוס קפה טובה ורותחת עם עוגת שמרים טובה וחמה ליד. אבל המחשבה על עוגת שמרים מקמח מלא איך נגיד….לא עשתה לי את זה.

ואז חשבתי….למה לא בעצם?

חשוב לציין שאין כאן ערבוב בין שני קמחים אלא הכל על טהרת הקמח המלא….מי שמוצא שזה קשה לו יכול להחליף חצי מכמות הקמח המלא בלבן.

רק לפני שאתן את המתכון אציין שעוגת שמרים על השיש קוראת לנו לקחת ממנה בכל פעם חתיכה כי היא מדיפה ריחות משגעים שממיסים גם את שומרת המשקל האדוקה ביותר ועל כן אחרי שטועמים מכניסים למקפיא לבל תתחילו במבצעי 1+1 למינהם…

להלן המתכון:

5 כוסות קמח מלא

1 כף סילאן

1 כף שמרים

1 ביצה

2 כוסות נוזל קוקוס (לא קרם)

4 כפות דבש

2 כפות רסק תפוחים

גרידת תפוז

אופן ההכנה:

מכניסים את כל החומרים למיקסר (או בקערה גדולה) ולשים לבצק אחיד (שהוא רך אבל “עוזב”, לא נדבק), מכסים ומניחים במקום חמים לתפיחה של שעה.

לאחר מכן ממלאים במלית כלבבכם, סוגרים, מורחים בביצה טרופה ושומשום ומניחים שוב לתפיחה.

אופים כ-30-20 דק’ בחום של 180 מעלות עד להשחמה.

הצעות למילוי:

ריבת תות ושקדים- מצריך מעט עבודה אבל שווה מאוד:

1 ק”ג תותים נקיים מעוקצים וחתוכים לארבע.

רבע כוס רכז תפוחים

ליבות משני תפוחים (הפקטין שיש בליבת התפוחים מסייע לריבה להיקרש – אל דאגה נעשה שימוש בתפוחים)

כף דבש או יותר (לפי טעמכם האישי)

להניח בסיר עמוק את כל החומרים ולתת להתבשל כחצי שעה. מעל יווצר קצף ורוד ויש להסירו באמצעות כף.

לאחר שהתקרר הוסיפו רבע כוס של שקדים קצוצים לארבע כפות מהריבה ומלאו את בצק השמרים .

מילוי תפוחים, קינמון וצימוקים:

שני תפוחים חתוכים לריבועים קטנים.

מיץ מחצי לימון

כפית קינמון

כף דבש

רבע כוס צימוקים שחורים קטנים

יש להניח על האש בסיר קטן ולבשל מעט עד לריכוך התפוחים. כשמתקרר הוסיפו פחות מרבע כוס אגוזים קצוצים לתערובת התפוחים ומלאו את בצק השמרים.

שוקולד:

1/4 כוס קקאו

1/2 כוס סילאן

***להניח על האש עד לאיחוד.

להוסיף: כף שמן קוקוס

7  כפות חלב או נוזל קוקוס או חלב סויה

כף חמאת שקדים

לערבב היטב, להמתין מעט שיתקרר על מנת שהשוקולד יסמיך, ולמלא את עוגת השמרים. ניתן להוסיף אגוזי לוז.

 

ממרח חלבה:

לערבב 1/2 כוס טחינה גולמית משומשום מלא עם 1/4 כוס סילאן ללא סוכר ולערבב היטב. ניתן להוסיף פקאנים או שקדים וכן אוכמניות מיובשות ולמלא את בצק השמרים.

 

חשוב לציין:

1. המלית לא צריכה להיות נוזלית מידי כי אחרת כי עלולה לגרום לבצק “להירטב” ואז הוא לא ייאפה כמו שצריך ויישאר עדיין בצקי.

2. את המלית מורחים באמצע הבצק ולא בשוליים כדי שלא תנזל החוצה ואז הבצק יהיה יבש.

 

בתיאבון

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של הילה חן

Thumbnail

המהפך האישי שלי

המהפך שלי התחיל בשנת 2007, הייתי אישה צעירה, אמא לילדה בת 3 שבסך הכל רצתה לשחק עם אמה במגלשה. שיחקנו כך שהיא גולשת ואני קוראת לה מלמטה ואחר כך התחלפנו: אני אמורה לגלוש והיא לקרוא לי. למה "אמורה"? כי עם כל 120 הקילוגרמים שלי לא...

תגובות

פורסם לפני 6 years
Thumbnail

יומולדת בריא? או מה יחשבו עליי....

השבוע חגגתי יום הולדת לבני בן השש בגן. וכל יום הולדת עולה השאלה (ביני לבין עצמי כמובן....) האם לעשותו בריא או לא. מחד - בוודאי שכן, הילד אוכל אוכל בריא, אני יודעת שניתן לייצר מתוקים בריאים וליצור יום הולדת מדהים ...

תגובות

פורסם לפני 6 years

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...