הבלוג של הילה חן

פשוט בריא

אני הילה חן, בת 36 , נשואה למיכאל ואמא לאפרת ואלעד. לפני כעשר שנים שקלתי 52 ק"ג יותר וכתוצאה מפדיחה שקרתה לי עם הילדה בפארק, החלטתי שאני עם הסיפור של להיות שמנה סיימתי והתחלתי ללמוד לחיות בריא. כן כן זה לא קל כמו שכותבים... +עוד

אני הילה חן, בת 36 , נשואה למיכאל ואמא לאפרת ואלעד. לפני כעשר שנים שקלתי 52 ק"ג יותר וכתוצאה מפדיחה שקרתה לי עם הילדה בפארק, החלטתי שאני עם הסיפור של להיות שמנה סיימתי והתחלתי ללמוד לחיות בריא. כן כן זה לא קל כמו שכותבים את זה. זה לקח זמן רב (כמעט שנתיים), הרבה כוחות (נפשיים ופיסיים) ואכזבות לא מעטות (אין יותר מבאס מלעלות למשקל ולגלות שעליתם...) א-ב-ל, בסוף זה עבד ! היום אני מאמנת נשים כיצד ניתן לאכול טוב ולהרגיש טוב עם עצמן: לבשל בריא ומהיר, לעשות כושר, לעבוד על החוזקות שלהן ועל כישורי הסטיילינג שלהן. אני מאמינה בפרקטיקה: לא רק ללמד את ה"מה עושים" אלא גם להראות את ה"איך עושים" כי רק ככה דיבורים הופכים למעשים, ומעשים לתוצאות!

עדכונים:

פוסטים: 17

החל מינואר 2015

בעיניי תמיד יש בחירה:

אני לא מקבלת את העובדה שמי ששומר על אורח חיים בריא צריך להימנע ממשהו לחלוטין. כן, יש צורך לשמור  על המשקל ולהתמיד בתזונה נכונה אך יחד עם זאת אין להתנזר לגמרי מעוגות או ממאכל כלשהוא, אדרבא, זה יוצר אצלי את הטריגר להפוך מתכון לא בריא לבריא ואפשרי.

כאשר מדובר בפירות יבשים לעיתים הם עתירי סוכר וחומרים לא בריאים שנועדו לשמר את צבעם המקורי של הפירות שכן אם לא, הפירות משחירים ומאבדים את צבעם ה”יפה לעין”. כמובן שאם נבחר בפירות יבשים ללא תוספות סוכר הם ייראו שחורים ואולי לא כל כך “אטרקטיביים” אך אין זה מעיד על טעמם, שהוא מדהים, מתוק והרבה יותר טוב מאלו הלא בריאים.

אם כן בבחירה עסקינן: אני אוהבת את גרסת ה”לחם פירות יבשים” שהוא מן עוגה קשה יותר שאם פורסים אותה לפרוסות דקות היא נראית כמעין בישקוטי, ואילו יתר משפחתי אהבה דווקא את הגרסה הרכה יותר ולא הנוקשה שבה מרגישים עוגה ממש.

אז הנה שתי האופציות לבחירתכם:

אופציה ראשונה – לחם פירות יבשים:

3 ביצים

3 כפות סילאן ללא סוכר

2 כפות שמן קוקוס

***להקציף את כל החומרים למספר דקות ביד או במיקסר.

300 גר’ פירות יבשים מגוונים (צימוקים, חמוציות ללא סוכר, משמש, תמרים, שזיף ואוכמניות)+ אגוזים שונים (אגוזי מלך, לוז, שקדים וכו’)

כוס וחצי קמח מלא

כפית א. אפייה

כפית סודה לשתייה

***לערבב עם הפירות היבשים (על מנת שלא ישקעו לתחתית העוגה) ואח”כ להכניס לתערובת הנוזלים ולערבב רק עד לאיחוד (הבצק יוצא קשה – לא להתרגש).

לרסס תבנית אינגליש קייק או קוגלהוף (הקרויה גם בבקה- עם החור באמצע) בתרסיס שמן ולהכניס לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות למשך כ- 50 דק’.

האופצייה השנייה – עוגה רכה עם פירות יבשים:

2 כוסות קמח מלא

1 שקית (10 גר’) א. אפייה

***לערבב יחד.

כחצי ק”ג פירות יבשים מגוונים ואגוזים לפי טעמכם קצוצים גס

2 כפות קמח מלא

***לערבבם ביחד כדי שלא ישקעו בתחתית העוגה.

בקערה נפרדת לערבב היטב:

3 ביצים טרופות

1/4 כוס שמן

פחות מרבע כוס דבש

כוס רסק תפוחים ללא סוכר (מקופסת שימורים)

כוס מיץ מרכז תפוחים 100% טבעי (שתי כפיות רכז בתוך כוס מים)  או מיץ תפוזים סחוט

****לאחר מכן לשפוך את תערובת הקמח + תערובת הפירות היבשים לתוך קערת הנוזלים ולערבב עד לאיחוד (לא יותר מידי). לרסס תבנית אינגליש קייק או בבקה (קוגלהוף) להניח בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות כ 50 דקות. להכניס קיסם ולבדוק שיוצא עם פירורים לחים. להניח לצינון לפני האכילה.

 

***ניתן להקפיא את העוגות ואפילו מומלץ כי עוגה שיושבת לנו מול העיניים תאכל ו”תתיישר” בסופו של דבר והרי אמרנו שמותר אבל חשוב לשמור על איזון ומינון!

כך או כך – שיהיה בתיאבון.

 

 

 

עוד מהבלוג של הילה חן

תצוגה מקדימה

המהפך האישי שלי

המהפך שלי התחיל בשנת 2007, הייתי אישה צעירה, אמא לילדה בת 3 שבסך הכל רצתה לשחק עם אמה במגלשה. שיחקנו כך שהיא גולשת ואני קוראת לה מלמטה ואחר כך התחלפנו: אני אמורה לגלוש והיא לקרוא לי. למה "אמורה"? כי עם כל 120 הקילוגרמים שלי לא...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

יומולדת בריא? או מה יחשבו עליי....

השבוע חגגתי יום הולדת לבני בן השש בגן. וכל יום הולדת עולה השאלה (ביני לבין עצמי כמובן....) האם לעשותו בריא או לא. מחד - בוודאי שכן, הילד אוכל אוכל בריא, אני יודעת שניתן לייצר מתוקים בריאים וליצור יום הולדת מדהים ...

תגובות

פורסם לפני 5 years

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה