הבלוג של הילה חן

פשוט בריא

אני הילה חן, בת 36 , נשואה למיכאל ואמא לאפרת ואלעד. לפני כעשר שנים שקלתי 52 ק"ג יותר וכתוצאה מפדיחה שקרתה לי עם הילדה בפארק, החלטתי שאני עם הסיפור של להיות שמנה סיימתי והתחלתי ללמוד לחיות בריא. כן כן זה לא קל כמו שכותבים... +עוד

אני הילה חן, בת 36 , נשואה למיכאל ואמא לאפרת ואלעד. לפני כעשר שנים שקלתי 52 ק"ג יותר וכתוצאה מפדיחה שקרתה לי עם הילדה בפארק, החלטתי שאני עם הסיפור של להיות שמנה סיימתי והתחלתי ללמוד לחיות בריא. כן כן זה לא קל כמו שכותבים את זה. זה לקח זמן רב (כמעט שנתיים), הרבה כוחות (נפשיים ופיסיים) ואכזבות לא מעטות (אין יותר מבאס מלעלות למשקל ולגלות שעליתם...) א-ב-ל, בסוף זה עבד ! היום אני מאמנת נשים כיצד ניתן לאכול טוב ולהרגיש טוב עם עצמן: לבשל בריא ומהיר, לעשות כושר, לעבוד על החוזקות שלהן ועל כישורי הסטיילינג שלהן. אני מאמינה בפרקטיקה: לא רק ללמד את ה"מה עושים" אלא גם להראות את ה"איך עושים" כי רק ככה דיבורים הופכים למעשים, ומעשים לתוצאות!

עדכונים:

פוסטים: 17

החל מינואר 2015

השבוע חגגתי יום הולדת לבני בן השש בגן. וכל יום הולדת עולה השאלה (ביני לבין עצמי כמובן….) האם לעשותו בריא או לא.

מחד – בוודאי שכן, הילד אוכל אוכל בריא, אני יודעת שניתן לייצר מתוקים בריאים וליצור יום הולדת מדהים  א-ב-ל

מאידך  – מה תגיד עליי הגננת? מה יעשו הילדים בגן-  אולי יזרקו את האוכל ולא יאכלו? אולי יירדו על הילד ויביכו אותו (סיוט של כל אמא…)

אז מה עושים?

לאחר שיחה עם הבעל (שלא עזר כמובן והעדיף שנישאר ב”מסורת של הגן” ולא “נהרוס” לילד את הכיף), החברות (“בסך הכל הילד חוגג פעם אחת בשנה יום הולדת עזבי אותך משטויות “בריאות”)

החלטתי:

הילד יחגוג יום הולדת בריא – גם בבית וגם בגן.

זה אפשרי ומצריך יצירתיות וחיפוש מתכונים שיכולים להתאים לילדים בגן תוך עיקרון הנראות: ילד (וכל אחד בעצם) אוכל עם העיניים: אם זה לא נראה טוב, הוא לא יתאמץ לאכול. וכמו כן להשקיע באריזות נייר צבעוניות (למאפינס) או בכוסות קטנות וחמודות.

אמנם השקעתי וטרחתי, אבל לפחות ידעתי שאני נותנת להם מוצרים בריאים ולא תעשייתיים, ללא חומרים משמרים. (ולכל אלו שאומרים שזה פעם בשנה זה לא נכון – בהתחשב בכך שילד לא אוכל פעם אחת לא בריא כי יש 35 ימי הולדת בגן בשנה (שבוע שעבר היו ארבעה), וזה בלי לחשב את ימי ההולדת בג’ימבורי או כל מיני הפקות של הורים ואז יוצא שהילד רוב הזמן אוכל לא בריא)

אז מה עשיתי:

1. ביצים קשות – רעיון מדהים שלקוח מאמא מוכשרת אחרת והוא להפוך את הביצים לפינגווינים באמצעות זיתים שחורים וגזר. (הילד שלי, שבד”כ לא אוהב ביצה קשה,אכל בתיאבון רב)

2. קינוחים בכוסיות צבעוניות – כוסיות עם ביסקוויטים מרוסקים וקרם קוקוס מוקצף מעל (שהיה בקירור 24 שעות קודם לכן) ותות שדה.

3. פיצות – גילוי נאות: לעיתים לילדים יש סלידה מקמח מלא בגלל הצבע ועל כן כיסיתי את רוב הפיצה ברוטב עגבניות שאני מכינה, גבינה, תירס/זיתים והילדים לקלקו את האצבעות (להפתעתה המוחלטת של הגננת שהיתה מאוד סקפטית)

4. קינוחי טפיוקה – פניני טפיוקה הם מעין גרגירים קטנים שבבישול בנוזלים (חלב קוקוס) הופכים לשקופים ומתפקדים כעמילן, מעליהם קרם קוקוס מוקצף ותות.

5. פריכיות עם גבינה – כשמעליהם עגבניות שרי עם זיתים שחורים כמו חיפושיות.

6. קאפקייקס שוקולד בריא  – מקמח מלא ומעל קרם קוקוס מוקצף.

7. בוריקיטס – מאפה מקמח מלא הממולא בגבינת טבורוג ובולגרית ונראה כבורקס לכל דבר.

8. מאפינס גבינה ותירס – בתוך תבניות קטנות ומקושטות.

9. הכי חשוב – ירקות שנחתכו כאילו לצורת ורד: מלפפון עם עגבניית שרי חתוכה באמצע ופירות מגוונים חתוכים יפה.

 

10. וכמובן, איך לא? – עוגת יום הולדת כדורגל – שהוכנה עם יוגורט במקום שמן, עם סילאן טבעי במקום סוכר וצופתה בקרם קוקוס, קוקוס עם צבע מאכל טבעי ועם מעט רויאל אייסינג ועוגה נוספת – עוגת גבינה עם קרם קוקוס, תותים טריים ומעט שוקולד בריא (שאני מכינה)

לסיכום,

הילד היה מאושר, חגג יום הולדת לתפארת (שממש לא ביישה אותו אלא להיפך) והילדים והגננת (שוב…המופתעת) יצאו מהופנטים.

וכמו שהבטחתי, מתכון לעוגת גבינה עם תותים:

4 חלבונים מוקצפים עם 4 כפות סוכר במיקסר לקצף יציב מאוד.

בקערה אחרת: לערבב יחד היטב: 4 חלמונים, 4 כפות קורנפלור, 4 כפות אינסטנט פודינג וניל, 750 גר’ גבינה לבנה 5%, יוגורט לבן 1.5% (200 מ”ל), כפית תמצית וניל.

אופן ההכנה: לקחת שליש מקצף החלבונים לתערובת הגבינה ולקפל בעדינות עד לאיחוד, לאחר מכן להוסיף את יתרת הקצף ושוב לקפל בעדינות עד לאיחוד מלא (תערובת צהובה עדינה). להכניס לתבנית 26 ששומנה בתרסיס שמן ולהניח על רשת התנור ומתחתיה תבית עם מים רותחים. חום 220 מעלות במשך 10 הדקות הראשונות של האפייה  ולאחר מכן מנמיכים ל- 160 מעלות במשך שעה. לאחר מכן לסגור את התנור ולא לפתוח אותו עד לקירור מלא (אחרת העוגה תצנח).

לאחר הקירור מקציפים קרם קוקוס (400 מ”ל) שהיה בקירור 24 שעות לפני כן עם 4 כפות אינסטנט פודינג במיקסר ומורחים על העוגה. מניחים מעליה חצאי תותים בצורת רעפים (אחד נשנען על גבי השני).

שוקולד בריא: חצי כוס קקו וחצי כוס סילאן על האש עד להתמזגות, מוסיפים כף שמן קוקוס או קנולה, 5 כפיות חלב או נוזל קוקוס או חלב סויה וכפית חמאת שקדים. מערבבים היטב. מכניסים לשקית אוכל, גוזרים מעט את הקצה ויוצרים רשת (שתי וערב).

למתכונים נוספים היכנסו לדף הפייסבוק שלי

https://www.facebook.com/hila.chen.3

 

 

 

עוד מהבלוג של הילה חן

תצוגה מקדימה

המהפך האישי שלי

המהפך שלי התחיל בשנת 2007, הייתי אישה צעירה, אמא לילדה בת 3 שבסך הכל רצתה לשחק עם אמה במגלשה. שיחקנו כך שהיא גולשת ואני קוראת לה מלמטה ואחר כך התחלפנו: אני אמורה לגלוש והיא לקרוא לי. למה "אמורה"? כי עם כל 120 הקילוגרמים שלי לא...

תגובות

פורסם לפני 5 years

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

פסח בפתח......

המתוק של פסח הוא כבר מזמן לא עוגיות בוטנים מלאות בסוכר לבן ושומנים מוקשים כמו מרגרינה. היום תוכלו למצוא מגוון של עוגות מרנג, מוס ושוקולד בתוספת שקדים או אגוזים למינהם. היום הן גם מקושטות להפליא ואפילו אין רואים שזו עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה