הבלוג של רות אופק

המטבח של רות

אמא לשני בנים שובבים, עורכת דין בשעות היום (והלילה) וחובבת אפיה בכל שעות היממה.

עדכונים:

פוסטים: 9

החל מינואר 2015

בכל ערב אני שוברת את הראש מה להכין לגוזלים לארוחת הערב. לצערי הם לא אכלנים של ממש, אבל פסטה הם אוכלים. לרוב הם מעדיפים אותה עם מעט שמן זית ופרמזן, אבל לפעמים אני מצליחה לשכנע אותם לנסות מנות חדשות.
הפעם החלטתי לנסות להכין להם פשטידת פסטה, אבל מהסוג שידבר אליהם – עם רוטב “אדום” ועם הררי פרמזן.
ואם כבר אני בניסיונות, החלטתי לנסות להכין בבית את הפסטה החדשה של ברילה, שכל כולה ללא גלוטן – בשורה של ממש לציבור די גדול של אנשים שנמנעים מגלוטן (מסיבות בריאותיות או דיאטטיות).

אז נכון שאני וגלוטן חברים טובים, ושאין לי כוונות לוותר עליו בקרוב, אבל אני חייבת להודות שהפסטה הזו הפתיעה אותי לטובה. היא טעימה, נוחה להכנה (כמו כל פסטה), וגם המחיר שלה בהחלט נוח לכל כיס (כעשרה ש”ח לחבילה, שזה חידוש מרענן לעומת יתר המוצרים נטולי הגלוטן בהם אנו נתקלים ברשתות ובחנויות המיוחדות), כך שאני ממליצה עליה בחום.

וכך, אני שמחה לשתף אתכם במתכון שלי לפשטידת פסטה, שעובדת נפלא עם פסטה ללא גלוטן, וכמובן שגם עם פסטה “רגילה”.

DSC_0897

החומרים:

1/2 חבילת פסטה ללא גלוטן (אפשר גם פסטה רגילה)
2 ביצים
1 גביע קוטג’
1 מיכל שמנת חמוצה
1/2 קופסה (כ- 100 גר’) גבינה בולגרית/פטה
1/2 צנצנת עיטורי עגבניות או ממרח עגבניות (כרבע כוס)
100 גר’ גבינת מוצרלה או פרמז’ן (או גם וגם)

DSC_0927

ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות.

מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם מים ממולחים לדרגת אל דנטה.
שימו לב שמכיוון שהפסטה ללא גלוטן היא תפריש יותר עמילן מפסטות “רגילות” במהלך הבישול ולכן תראו בסיר שמי הבישול לבנים יותר מאשר בבבישול רגיל של פסטה. זה בסדר ולא לדאוג, ככה זה אמור להיות.

מעבירים את הפסטה למסננת, שוטפים מעט את הסיר שיתקרר ומכינים בו את הבלילה :
מערבבים בסיר את הקוטג’, השמנת החמוצה והביצים עד שהביצים נבלעות היטב בתערובת. מוסיפים את שאר החומרים, וזוכרים להשאיר מעט מהגבינה לפיזור מלמעלה.

מחזירים את הפסטה לסיר עם הבלילה ומערבבים הכל יחד.

יוצקים לתבנית ומפזרים מעל את שארית הגבינה.
DSC_0884

כפי שניתן לראות בתמונה, אני פיזרתי מעל הפסטה גבינת פרמז’ן שגררתי ישירות על התבנית. אני אוהבת את הטעם שהפרמז’ן נותנת למאפים. בתוך המאפה שילבתי פרמז’ן עם מוצרלה.

אופים את הפשטידה במשך כחצי שעה בחום 180 מעלות, עד שהיא משחימה מכל הכיוונים. מצננים ומגישים.

קחו בחשבון שכמו לזניה, גם הפשטידה הזו תתייצב רק ביום המחרת, כך שאם תפרסו ממנה פרוסות לאחר שתצא מהתנור סביר להניח שהן יתפרקו מעט, אבל איך אומרים – הכל מתערבב בבטן :-)

DSC_0922

אהבתם את המתכון? בואו לבקר אותי בדף הפייסבוק של שמח במטבח ולהתעדכן במתכונים ורעיונות חדשים

 

 

 

עוד מהבלוג של רות אופק

תצוגה מקדימה

ביקור באחד העם 1 - החדשה של מיכל אנסקי

בעשור האחרון (אם לא למעלה מכך) רוחשת ותוססת סצינת המסעדות הישראלית עם שפים מוכשרים ומנות מגוונות ויצירתיות מרחבי העולם, ומגלה איכות ורמת אירוח שלא היו מביישות את הטובות שבמסעדות בבירות העולם המפותח. יחד עם זאת, בולטת...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

פאי תפוח בדבש

  פאי תפוח בדבש. כלים: גולף אנד קו   ראש השנה שלי הוא קודם כל תפוח בדבש, ולכן אני משתדלת שלפחות קינוח אחד לחג יכלול את חומרי הגלם הללו גם יחד. פאי התפוחים שאביא...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה