הבלוג של רות אופק

המטבח של רות

אמא לשני בנים שובבים, עורכת דין בשעות היום (והלילה) וחובבת אפיה בכל שעות היממה.

עדכונים:

פוסטים: 9

החל מינואר 2015

החודש אני חוגגת יום הולדת לבני הבכור. וכיאה ליומולדת של בן, בהיותי אמא של בנים, ניסיתי לחשוב על עוגה שיביא לחבריו לכיתה ושתהיה מצד אחד טעימה להפליא ומצד שני מגניבה ומיוחדת.
את הפתרון לכך מצאתי דווקא בסופר – כשמצאתי עוגיות בצורת דינוזאור שהילדים שלי ממש התלהבו מהן. אז החלטתי לשלב את הדינוזאורים בעוגה ואם כבר דינוזאורים, הוספתי גם כמה עצמות משוקולד לבן.
התוצאה היתה משובבת עין במיוחד. הילדים התלהבו, ומצאתי עצמי מחלקת לילדים פרוסות במהירות הבזק, כשברקע נשמעות קריאות אני רוצה מהדינוזאור הזה, ואני רוצה מהעצם הזו.

dinosaur-brownies

אז בשמחה רבה אני משתפת אתכם במתכון הקליל והמהיר יחסית שלי לבראוניז הדינוזאורים שכולם יאהבו (גם הגדולים, לאור כמות השוקולד שנמצאת העוגה)

DSC_3312

החומרים (לתבנית מלבנית גדולה בגודל כ- 35 X25 ס”מ):
לבראוניז:
300  גר’ שוקולד
200 גר’ חמאה
1/2  כוס (100 גר’) סוכר
5  ביצים גדולות  בטמפרטורת החדר
1 ו- 1/2 כוסות (210 גר’) קמח
1/4  כוס אבקת קקאו (מומלץ קקאו הולנדי(
קורט מלח
כפית תמצית וניל

לציפוי שוקולד:
100  גר’ שוקולד (חלב או מריר, לפי ההעדפה)
1/2  כוס (120 מ”ל) שמנת מתוקה

לקישוט:
50  גר’ שוקולד לבן
1/2 כפית שמן
עוגיות דינוזאור

ההכנה:

בראוניז:

מחממים את התנור ל- 180 מעלות בטורבו.

שמים בקערה גדולה את השוקולד והחמאה וממיסים במיקרוגל בכמה שלבים של חימום עד שמתקבלת תערובת חלקה.

מוסיפים לקערה את יתר החומרים לפי הסדר הבא כאשר לאחר כך הוספה מערבבים: סוכר, תמצית וניל, מלח, ביצים (אחת אחת), אבקת קקאו ולבסוף קמח. את הקמח מערבבים בתנועת קיפול עד שכל הקמח נספג בתערובת. חשוב לא לערבב את יתר על המידה כדי שהתערובת תהיה אוורירית.

מרפדים תבנית מלבנית בנייר אפיה ומשמנים אותו.

יוצקים את הבלילה לתבנית המרופדת ואופים אותה בין 15 ל- 20 דקות. הבראוניז מוכנים כשהחלק העליון נראה יבש, אבל לא לגמרי.
מאחר וכל תנור מתנהג אחרת מומלץ לבדוק אם הבראוניז מוכנים לאחר 15 ד’ של אפיה ובמידת הצורך להמשיך באפיה. חשוב להזהיר מאפיית יתר כי אז תתקבל עוגה במקום בראוניז לחים.
מניחים את הבראוניז בצד להצטננות.

לציפוי

ממיסים במיקרו את השוקולד והשמנת המתוקה וכשמתקבלת תערובת חלקה ואחידה יוצקים אותה על הבראוניז ומיישרים עם לקקן או פלטה כך שיכסו אותם בשכבה דקה.

מניחים את עוגיות הדינוזאור מעל ציפוי השוקולד ומעבירים את הבראוניז למקרר או למקפיא על מנת שיצטננו ויתמצקו.

DSC_3158

קישוט העצמות

בקערה קטנה ממיסים שוקולד לבן עם חצי כפית שמן. מעבירים את השוקולד המומס לשקית זילוף קטנה (או לשקית ניילון כמו של סנדוויצים) ונותנים לו להתייצב מעט (אם צריך מכניסים לכמה דקות למקרר).

מציירים את דוגמת העצמות על תבנית קטנה או צלחת מרופדת בנייר אפיה (מציירים קו ובקצוות מציירים נקודות בכל צד) ומעבירים למקרר על מנת שהשוקולד יתמצק.

DSC_3159

לאחר שהצטננו מקשטים את הבראוניז עם העצמות.

DSC_3193

אז אלה הבראוניז שלי. הם יוצאים לחים ועסיסיים ושוקולדיים ועם קישוט הדינוזאור והעצמות הם פשוט הורסים.
החול, אגב הוכן מעוגיות שטחנתי.
בתאבון :-)

DSC_3286

עוד מהבלוג של רות אופק

תצוגה מקדימה

ביקור באחד העם 1 - החדשה של מיכל אנסקי

בעשור האחרון (אם לא למעלה מכך) רוחשת ותוססת סצינת המסעדות הישראלית עם שפים מוכשרים ומנות מגוונות ויצירתיות מרחבי העולם, ומגלה איכות ורמת אירוח שלא היו מביישות את הטובות שבמסעדות בבירות העולם המפותח. יחד עם זאת, בולטת...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

פאי תפוח בדבש

  פאי תפוח בדבש. כלים: גולף אנד קו   ראש השנה שלי הוא קודם כל תפוח בדבש, ולכן אני משתדלת שלפחות קינוח אחד לחג יכלול את חומרי הגלם הללו גם יחד. פאי התפוחים שאביא...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה